NFLs store testuge også kendt som The NFL Scouting Combine finder sted i denne uge i Indianapolis. Få her en oversigt over ugens program og de basale øvelser, alle spillerne skal igennem.

Som det årligt er tradition, så vil de bedste collegespillere i denne uge være samlet i Indianapolis for at deltage i 2020 udgaven af The NFL Scouting Combine. De får tilslutninger af næsten alle trænere, ejere, agenter, general managers, talentspejdere og store mediefolk i NFL-verdenen, og så kan der ellers skydes gang i en stor uge.

Øvelserne flyttet til om aftenen amerikansk tid
Det primære formål er selvfølgelig at kigge nærmere på den næste generation af NFL-spillere, der skal gennem et tæt pakket program som er strikket sammen, så NFL-holdene kan få så meget information om dem på så kort tid som muligt. Når alle vigtige personer i NFL-sammenhæng er samlet på ét sted, så bliver der dog også ofte snakket om mange andre ting. Regelændringer, den indledende free agency-interesse, trademuligheder og mange andre ting bliver ofte diskuteret i krogene.

Hvis vi dog skal fokusere ugens program for spillerne, så er her et oversigtsbillede fra NFLcombine.net. Spillerne bliver indelt i fire grupper alt efter position.

Gruppe 1: Quarterbacks, tight ends og wide receivere
Gruppe 2: Kickere, puntere og long snappere, offensive linjefolk og runningback
Gruppe 3: Defensive linjespillere og linebackere
Gruppe 4: Defensive backs

Spillerne i den første gruppe ankom allerede søndag, hvor de blev checket ind, og de skal i de kommende dage gennem et grundigt lægetjek, interviews med holdene og andre mentale og logiske tests. Hvert hold kan interviewe 45 spillere i 18 minutters, men får ofte lige hilst og snakket kort med næsten alle spillere. Øvelserne begynder for dem onsdag aften med bænkpres, mens øvelserne på banen i Indianapolis begynder torsdag aften.

Tidligere år har øvelserne på banen været om formiddagen amerikansk tid, hvilket har passet os danskere fint, men i år har amerikanerne flyttet øvelserne til at sidst på eftermiddagen og aftenen amerikansk tid. Det betyder, at øvelserne i år skydes i gang klokken 22.00 dansk tid og først slutter klokken 05.00 dansk tid.

Artiklen fortsætter under billedet

De generelle øvelser

Selvom interviews og lægetjek bag kulisserne er det vigtigste for NFL-holdene, så er øvelserne på banen det sjoveste for fans at følge med i. Spillerne skal igennem en række generelle/klassiske øvelser, som alle positioner benytter, og derudover en stribe positionsøvelser. De generelle øvelser har til formål at teste spillerens styrke, fart, eksplosivitet og evne til at skifte retning – altså de generelle atletiske evner. Positionsøvelserne er skræddersyet til at prøve at vise nogle af de ting, som spillerne skal benytte på deres givne position. Spillerne er ikke tvunget til at deltage i øvelserne og kan både vælge at sidde helt over eller vælge og vrage mellem de mange forskellige øvelser.

De generelle øvelser, som alle deltager i uanset position er bænkpres (med 100 kg), spurten (40 yard/36 meter), 3-kegle-øvelsen, pendulløb (både et kort og et langt), længdespring og højdespring.

Bænkpres
Øvelsen er enkel. Hvor mange gange kan du bænke 100kg? Øvelsen viser spillerens styrke i overkroppen og er typisk en indikator for, hvor meget udholdenhed spilleren besidder (og hvor flittig han er i træningslokalet). Rekorden blev sat i 2011 af defensive tackle Stephen Paea.

Spurten
The 40 yard dash er den mest imødesete af alle øvelser. Spurten er på 40 yards (36 meter) og er omgæret af en enorm bevågenhed. Alle NFL-spillere har én ting til fælles. De er hurtige for deres størrelse. Men det er klart, at en receiver løber hurtigere end en defensiv linjemand.

For offensive og defensive linjemænd er 40-yards et marathon. Det er sjældent de i en kampsituation har behov for at løbe 40 yards, men skal derimod fokusere på arbejdet tæt på line of scrimmage, hvor opgaverne sjældent strækker sig over mere end 10 eller 20 yards. Derfor er 10-yard og 20-yard splittiderne vigtigere for angrebets tungeste drenge.

3-kegle-øvelsen
The 3-Cone-drill består af tre kegler (sjovt nok) placeret, så de danner to ud af fire sider på et kvadraft. En kegle ved start, en kegle fem yards fremme og den sidste kegle 5 yards væk fra den anden kegle i en vinkel på 90 grader. Spilleren løber frem til den anden kegle, løber tilbage til den første kegle, vender så igen og løber ud til den anden kegle, hvor han runder den og løber til den tredje kegle. Den tredje kegle skal han også rundt om, inden han spurter tilbage og vender 270 grader rundt om den anden kegle og tilbage til start. Det sværeste ved øvelsen er at vende 180 grader ved den tredje kegle, samt at runde den anden kegle så skarpt som muligt. Det viser spillerens evne til at accelerere og decelerere samt at arbejde med et lavt tyngdepunkt, når man runder et hjørne. Denne øvelser er især vigtig for pass rushere.

Pendulløbet
Også kendt som the Shuttle drill. Tre kegler et sat op med 5 yards mellemrum. Spilleren starter i midten og skal nu ud til en af keglerne på ydersiden. Herfra hele vejen på tværs til den yderste kegle i den anden side, og tilbage til midten. Øvelsen er specielt vigtige for spillerne på line of scrimmage (OL + DL + RB + LB), som ofte skal kunne skifte retning på små områder uden at tabe fart. Spillerne løber også den dobbelt så lange version.

Længdespringet og højdespringet
Også kendt som Vertical (højde) og Broad (længde). De viser begge det samme – eksplosivitet og styrke i underkroppen. Begge spring foregår fra stående position. Her er det igen vigtigt at sammenligne spillere fra samme position, da cornerbacks og wide receivere oftest har det mest kraftfulde spring.

Længdespringet er relativt selvforklarende, mens højdespringet er lidt mere kompliceret. På højdespringet måles først spillerens højde (inklusivt en arm strakt ud lodret), inden han hopper op og slår en række pinde ud af position. Hans højde bliver derefter trukket fra den øverste pinds højde, for at finde højden på springet alene.

Udover disse er der en lang række positionsøvelser, som spillerne skal gennemgå. Disse er lige så vigtige for NFL-holdene, da det ofte handler mere om effektive atletiske evner – altså hvor godt spilleren bevæger sig, mens han skal indtage information om, hvad der foregår omkring ham og derefter reagere. Meget få af disse øvelser bliver dog målt, og det er mere en synsvurdering.