Et af de største quarterback-talenter i college har valgt at tilmelde sig 2020-draften. På trods af en hofteskade vælger Alabamas quarterback Tua Tagovailoa at tilmelde sig fremfor at vente til 2021.

Inden 2019-sæsonen begyndte snakkede mange om #tankforTua, hvor holdet der endte med førstevalget i 2020-draften kunne vælge Alabamas talentfulde quarterback Tua Tagovailoa.

En hofteskade og LSU-quarterback Joe Burrows storspil har gjort det tvivlsomt, om Tua vil blive valgt først i 2020-draften, men den talentfulde quarterback vil dog være tilgængelig for et andet hold. Det annoncerede quarterbacken på et pressemøde mandag formiddag amerikansk tid.

Hofteskaden, hvis omfang og alvor stadig er usikkert, har skabt spekulationer om, hvorvidt Tua ville vælge at tage et år mere i college for at blive helt skadesfri og i stedet være med i 2021-draften. Tua havde ifølge flere meldinger en konsultation med læger søndag, og hvad han hørte i den sammenhæng, har åbenbart gjort ham komfortabel med at tilmelde sig draften.

Tua Tagovailoa pådrog sig den alvorlige hofteskade i en kamp mod Mississippi State tilbage i midten af november. Der skulle være tale om en hofte af led, hvilket er en kompleks skade, og ingen i medierne har fået nys om detaljerne omkring skaden. Inden skaden nåede Tua på otte og en halv kamp at kaste for imponerende 2.840 yards, 33 touchdowns og kun tre interceptions.

Tuas flotte college-karriere startede i college-finalen af 2017-sæsonen, hvor han som førsteårsspiller blev skiftet ind ved pausen, da Alabama var bagud med 13 point mod Georgia. Han erstattede forøvrigt en skidt spillende Jalen Hurts, der også vil være at finde i 2020-draften.

I anden halvleg kastede han for tre touchdowns i en 26-20 sejr efter overtid. I 2018-sæsonen fortsatte han de gode takter og førte Alabama til finalen, som de dog tabte til Clemson. Med hans gode spil var han dog inden sæsonen i år favorit til at være den første quarterback til at blive valgt i 2020-draften. Joe Burrows storspil i 2019 og Tuas skade har dog sendt Tua ned som den næstbedste quarterback hos mange drafteksperter.