Natten til fredag dansk tid går det løs. NFL-draften 2019, hvor de største college-talenter finder deres første professionelle klubber, og hvor vi får en dansker i NFL.

Årets draft er vanvittig interesant set med danske øjne. Hvornår og af hvem bliver Hjalte Froholdt draftet? Det er det vi alle holder øje med i Danevang. Men inden da, skal vi lige have første runde afviklet

Her på Gul Klud har vi allerede givet dig flere forudsigelser på, hvordan første runde i draften kommer til at gå, og Teis Joranger har endda også givet dig sit bud på, hvornår og af hvem Hjalte Froholdt bliver draftet. Nu får du min såkaldte mock draft – og ja, jeg har indregnet et par trades undervejs.

For alt det bedste om draften fra Gul Klud med spillerrangeringer og gennemgang af alle 32 hold, kan du klikke her.


1 Arizona Cardinals 
QB, Kyler Murray, Oklahoma (178 cm, 88 kg)
En ny æra begynder. Ekstremt lille for en NFL QB. Playmaker. Vanvittig hurtig og eksplosiv. Gode beslutninger, meget præcis, men mangler lidt armstyrke. Havde god beskyttelse i college, hvad sker der på NFL niveau? Samme college som Mayfield, så kun startet 1 år. Kastede 42 TD, 12 rushing, med kun 7 INTs.
Samtidig trader de QB Josh Rosen til Washington Redskins og deres pick 15
2 San Francisco 49ers
EDGE, Nick Bosa, Ohio State (193 cm, 121 kg)
Ideel størrelse. God kombination af længde og tyngde. God ekplosion, acceleration og første skridt. Super intelligent, sjældent ude af position, heller ikke mod løbet. Stor motor og god til at navigere i trafik. Stærk i både over- og underkrop.
3 New York Jets
DT Quinnen Williams, Alabama (193 cm, 134 kg)
Vanvittig atlet, der er stor og tung, men stadig eksplosiv. Utrolig kraft og slår ofte offensive linemen hårdt og skubber dem ind i lommen.
Lynhurtigt swim-move, og har har alle moves i bogen. Intelligent også mod løbet. Til tider ublockelig og kan overtage en kamp.
4 Oakland Raiders
EDGE Josh Allen, Kentucky (196 cm, 108 kg)
Flot bygget atlet. Dygtig til at komme lavt, og stadig holde balancen, hvilket gør ham meget svær at blokere. Mangler lidt i størrelse og kan få problmer med store atletiske tackles. Overraskende god i opdækning mod kast. Og solid tackler.
5 Trade: Denver Broncos 
(Fra Tampa Bay Buccaneers)
QB, Dwayne Haskins, Ohio State (191 cm, 108 kg)
Broncos tager ingen chancer. De vil have Haskins og trader op foran Giants.
Prototypen på en dropback passer. NFL-størrelse. Satte et hav af rekorder på Ohio State i første og eneste sæson som starter med 4831 yards, 50 TD og 8 INT.
Præcis på krydsningsruter og god til screens. Ikke stabil nok på de dybe bolde.
6 New York Giants
LB, Devin White, LSU (183 cm, 108 kg)
Giants er i chok. De ville have Haskins på 6. Nu overvejer de at trade ned, men bliver på 6 og tager Devin white.
Prototype på inside LB. God størrelse. Kompakt og eksplosiv. Atletisk med tung og kraftfuld underkrop, Bevæger sig nemt og hurtigt. Dækker sidelinie til sidelinje, og er god i opdækning, både mand og zone.
7 Jacksonville Jaguars
OT, Jawaan Taylor, Florida (196 cm, 149 kg)
Jaguars er ikke i tvivl. De skal have en lineman til den offensive side af bolden, der kan hjælpe Fournette og beskytte Foles.
Taylor er en kæmpe mand. Høj, bred og solidt bygget. God atlet med gode arme, men mangler lidt fodarbejde i pass protection. Super runblocker, der er god både på LOS og nede af banen.
8 Detroit Lions
DT Ed Oliver, Houston (188 cm, 130 kg)
Lions er meget i tvivl, hvad de skal gøre på 8. Skal de trade ned, tage TJ Hockenson eller hjælpe deres defense. Det bliver til det sidste.
Oliver er lidt lille for en indvendig DL, men super atletisk og kommer ud lavt og hurtigt. Kan blive fanget af store NFL-spillere, men hurtighed og motor vejer op for størrelse. Tænk Aaron Donald light!
9 Buffalo Bills
TE, T.J. Hockenson (196 cm, 114 kg)
Bills er også i syv sind om, hvad de skal gøre. Men bliver på 9 og giver Josh Allen et fantastisk mål at kaste til.
Stor dreng, med fart og hænder, der også kan blokere. Ikke så eksplosiv som holdkammerat Noah Fant, men flydende og overraskende hurtig. Kan løbe alle ruter og griber alt. Store bløde hænder og svær at tackle.
10 Trade Tampa Bay Buccaneers
(Fra Denver Broncos)
EDGE, Brian Burns, Florida State (196 cm, 113 kg)
Bucs overvejer faktisk en quarterback på 10 eller at trade yderligere ned, men vælger at tage en meget spændende spiller i Brian Burns.
Han er høj, muskuløs og måske den mest polerede pass rusher i en meget flot årgang. Super atlet, der bevæger sig ubesværet i alle retninger. Mangler lidt råstyrke i overkroppen, men har masser af fart og gode moves.
11 Cincinnati Bengals
QB, Drew Lock, Missouri (190 cm, 102 kg)
Bengals nye headcoach Zac Taylor vælger sin quarterback for fremtiden i Drew Lock.
Meget atletisk, bevæger sig godt med fint fodarbejde. Mister lidt teknik under pres (men hvem gør ikke det). Stærk arm, og kan levere alle kast i bogen. Scrambler fint, men ikke en løber. Lidt rygter om mangel på lederevner og lidt stille fyr.
TRADE 12 New York Giants 
(Fra Green Bay Packers) 
QB, Daniel Jones, Duke (196 cm, 100 kg)
Ginats frygter at både Dolphins og Redkins er efter Daniel Jones, så trader op fra 17 til 12 for at tage ham.
Kæmpe plus: Startede 3 år for Duke. Kaster en smuk bold med en dejlig spiral. Kan bedst lide ydersider og dumpoffs. Ser banen godt, træffer gode beslutninger og har store cojones i lommen. Løb for mere end 1300 yards og 17 touchdowns i sin college-karriere.
13 Miami Dolphins
OT, Jonah Williams, Alabama (193 cm, 137 kg)
Dolphins starter fra scratch og tager Jonah Williams. Hvis alt går efter planen, kan de parre ham med hans QB fra Alabama Tua Tagovailoa næste år.
Hurtige fødder og god balance med godt tyngdepunkt uanset hvad eller hvem han står overfor. Bliver beskyldt for at have lidt korte arme, men det havde Joe Thomas også… Altid i god position og bliver sjældent snydt. Starter nok som guard.
14 Atlanta Falcons
CB, Greedy Williams, LSU (191 cm, 83 kg)
Jeg er ret overbevist om, at Falcons vælger en DB her. Om det så er en safety eller corner finder vi ud af torsdag nat. Mit bedste bud er Greedy Williams (der egentlig hedder Andraez til fornavn). Super atletisk med lækre bevægelser og en evne til at lave store spil. God acceleration og aggressiv når bolden er i luften. Ikke god i pres og ikke meget støtte imod løbeangreb. Kan han overføre college-succes bliver han superstjerne.
TRADE 15 Minnesota Vikings 
(Fra Cardinals via Redskins)
  OT, Andre Dillard, Washington State (196 cm, 139 kg)
Vikings tør ikke vente længere og trader op for at få Dillard, der er årets bedste i pass protection. God kombination af størrelse og højde. Kåret til bedste tackle i Pac12. God fodbold IQ, ved hvem han skal blokere, og hvornår skal lade en holdkammerat overtage, God i tests, atletisk, men skal blive lidt mere brutal og samtidig bedre med hænderne. Masser af potentiale, men skal coaches.
16 Carolina Panthers
WR, Hakeem Butler, Iowa State (196 cm, 103 kg)
Panthers har desperat brug for receiver-hjælp og de har alle muligheder. De vælger den spiller, de føler er mest NFL-parat.
Meget høj med lange arme og lang fangradius. Bruger sin størrelse godt til at afskærme modstanderne og nappe bolden højt. Red zone monster. Greb 60 bolde med flotte 22,0 yards pr. catch og 9 touchdowns i 2018.
TRADE 17 Green Bay Packers 
(Fra New York Giants)
EDGE, Montez Sweat, Mississippi State (198 cm, 118 kg)
Packers har sagt farvel til flere pass rushers inkl. the man, the myth, the legend Clay Matthews. Nu er der en ny dreng i byen.
Sweat er høj og tynd, men super atletisk og stærk. Bevæger sig lidt akavet, men det er kun med at gøre ham svær at blokere. Hurtigt første skridt og acceleration. Dygtig pass rusher, der mangler lidt imod løbet, men opvejer for det med god football-forståelse.
18 Arizona Cardinals 
(Fra Minnesota Vikings)
EDGE, Rashan Gary, Michigan (196 cm, 121 kg)
Cardinals fik flot værdi for Josh Rosen og efter en trade med Redskins og Vikings er de i chok over at Gary stadig er der på plads 18 og løber op til podiet.
Unik kombination af størrelse og atletisk formåen. Bred og høj, og nærmest flyvefærdig til NFL. Kan spille flere positioner. Nogle har ham som Edge andre som indvendig DL. Lidt upoleret som pass rusher, men brutal og vinder med kombination af atletisk krop og rå power.
19 Tennessee Titans
DT, Christian Wilkins, Clemson (191 cm, 143 kg)
Titans har brug for hjælp til forsvaret og det begynder oppe foran med en betonklods til den defensive linje.
Fantastisk i mand-mod-mand, svær at håndtere og atletisk for sin størrelse. Læser spillet godt og god til at reagere mod løb. Har spillet overalt på linjen, så kan rokeres rundt.
20 Pittsburgh Steelers
LB, Devin Bush, Michigan (180 cm, 109 kg)
Rigtig mange ser Devin Bush til Steelers og jeg tror også på det. Han er årets næstbedste linebacker. Har været stjerne siden highschool, og alle har vidst at han ville ende i NFL. Lidt lav, men masser af kilo, og fart i stængerne. Er kun 20 år gammel, så kan sagtens lægge både kilo, fart og erfaring på. Høj football IQ, læser spillet hurtigt og præcist, og flyver til bolden. God blitzer.
21 Seattle Seahawks
  S, Nasir Adderley, Delaware (185 cm, 82 kg)
Bummm. Årets hard-hitter. De fleste har nok Adderley som årets næstbedste safety (efter Chancey Gardner-Johnson), men han er lige Seahawks type.
Angriber større boldholdere frygtløst med absolut hensynsløshed. Ligner en stor CB, og bevæger sig også sådan. Kan spille overalt på banen, og både i åbne områder som i trafik. Lavtgående missil, der dækker store områder.
22 Baltimore Ravens
WR, D.K. Metcalf, Ole Miss (191 cm, 103 kg) 
Lamar Jackson sidder med tårer i øjnene. Her er hans fremtidige go-to-guy.
Bygget som græsk statue. Vanvittig kombination af størrelse, længde og atletisk formåen. Eksplosiv, kan løbe alle ruter, men bedst på dybe ruter. God accelleration med evnen til at justere til bolden. Gode hænder, men ikke store. Hvordan bliver han i NFL? Boom eller Bust?
23 Houston Texans
  OT/OG, Cody Ford, Oklahoma (193 cm, 153 kg)
Texans ved at de skal have en offensive lineman og har flere gode valg. Ford, Dalton Risner eller Garrett Bradbury. De går med førstnævnte.
Superhurtige fødder for en fyr af den størrelse. God teknik med gode arme. Står lidt højt, men lader ikke til at påvirke ham. Kan både spille guard  og tackle. Bedre i runblock end pass protection.
24 Oakland Raiders
(Fra Cowboys)
  TE, Noah Fant, Iowa (193 cm, 113 kg)
Wauw. Fant falder helt til Raiders og Gruden, der sidder med armene oppe over hovedet. Utrolig atlet, men mere en høj receiver end en tynd tight end. Lang, lange arme og lang fangradius. Kan sagtens blive større og tungere uden at miste nævneværdig hurtighed eller atletisk formåen. Stor alsidighed. Kan stille op på linjen, væk fra linjen eller som RB. Matchup helvede. Skal lære at blokere på NFL-niveau.
25 Philadelphia Eagles
CB, Byron Murphy, Washington (181 cm, 83 kg)
Eagles har brug for hjælp på cornerback og vælger ikke overraskende draftens måske bedste corner Byron Murphy. Fin størrelse og vanvittig atletisk. Flydende i sine bevægelser med lynhurtige hofter, der kan dreje på et splitsekund. Hurtig baglæns, god sidevers, kan spille både zone, mand, pres, og shutdown. Spilder ikke skridt og stoler på sine instinkter, som næsten altid rigtige.
26 Indianapolis Colts
DT, Dexter Lawrence, Clemson (193 cm, 155 kg)
Colts har brug for hjælp forrest og bagest på forsvaret. De vælger at forstærke linjen med er sandt monster. Han er vild, men har noget doping-halløj hængende over hovedet (Ostarin, væksthormon). Stor, tung, og stadig eksplosiv. Kan spille alle indvendige positioner. Bliver lidt for høj engang imellem, men kan dominere totalt.
27 Oakland Raiders
(Fra Bears)
DT, Jeffery Simmons, Mississippi State (193 cm, 137 kg)
Raiders tænker frem mod Las Vegas og tager en chance på Simmons, der var et potentielt Top 10 pick, men er faldet pga. en korsbåndsskade han led i februar.
Høj med lange ben og lange arme. Fantastisk kombination af størrelse, styrke og adræthed. Har masser af pass rush tricks i posen. Bevæger sig fantastik for en fyr på små 140 kg. Har erfaring fra alle positioner på linjen.
28 Los Angeles Chargers
OT/OG, Dalton Risner, Kansas State (196 cm, 140 kg)
Chargers har talent overalt, og fæler at de hellere må beskytte den aldrende Philip Rivers, og napper Risner.
Supersolid og viger ikke en tomme. Skal blive bedre i sine bevægelser og forbedre sin pass protection. Officielt tackle, men bliver nok guard til at starte med i NFL. Mulig starter fra første dag.
29 Seattle Seahawks
(fra Kansas City Chiefs)
  DT, Jerry Tillery, Notre Dame (201 cm, 138 kg)
Seahawks sendte Frank Clark til KC for pick nr. 29 og erstatter ham omgående i draften med en fyr til den indvendige defensive linje.
God eksplosion og kommer hurtigt af linjen. Rammer OL med brutal kraft, der kan tage dem på sengen. Kan dominere, men kan af og til forsvinde i flere spil af gangen.
30 Green Bay Packers
(Fra Saints)
CB, DeAndre Baker, Georgia (180 cm, 84 kg)
Packers har brug for hjælp mange steder, men den bedste spiller på nuværende tidspunkt i draften er nok Baker (selvom safety Chauncey Gardner-Johnson og OL Christian Lindstrom også er tiltalende).
Spiller større end han er, og er ikke bange for nogen eller noget. Fremragende i mand, og tillod ikke et eneste TD i sidste to sæsoner på Georgia. Lavede til gengæld 5 INTs. God fornemmelse for spillet, og god i pres på trods af ringe størrelse.
31 Los Angeles Rams
  C, Garrett Bradbury, N.C. State (191 cm, 139 kg)
Rams har mistet både deres center og venstre guard siden Super Bowl, så Bradbury kommer som kaldet på plads 31.
Klassisk center. Bred med korte arme. Atletisk og ubesværet i sine bevægelser. Fabelagtig reach blocker, og måske den bedste indvendige OL i denne draft. Ikke overvældende styrke, men suveræn teknik. Får altid sin krop i den rigtige position.
32 New England Patriots
WR, A. J. Brown, Ole Miss (185 cm, 104 kg)
Patriots vælger en receiver her, og med AJ Brown får de en lidt tungere udgave af Wes Welker.  Tom er glad.
Meget kompakt receiver, der ikke er bange for kontakt. Hurtig indenfor kort afstand. Gode fodfinter og god i trafik. Griber alt og er et sikkert mål overalt indenfor 10-15 yards. En ægte Patriots receiver.