I dag blev NFL’s årlige suppleringsdraft afholdt, og her valgte Arizona Cardinals at bruge et femterundevalg på safety Jalen Thompson fra Washington State. Han blev eneste spiller valgt i år.

Den primære draft i slutningen af april stjæler med rette alle overskrifterne, men NFL har også en anden draft hvert år. Her i juli måned afholdes der den såkaldte suppleringsdraft. Den indeholder en lille gruppe spillere, som af forskellige årsager ikke tilmeldte sig forårets draft, men nu ønsker at komme i NFL.

I år var fem spillere med i suppleringsdraften, og det mest prominente navn var safety Jalen Thompson fra Washington State. Han var spået til at blive valgt et sted mellem tredje og femte runde, og i femte runde slog Arizona Cardinals altså til. Det femterundedraftvalg som Cardinals brugte vil holdet  miste i næste års draft. Hvis du vil vide mere om, hvordan Suppleringsdraften fungerer, kan du læse mere i bunden af artiklen.

Jalen Thompson er en lidt mindre safety, og du kan her læse Gul Kluds draftekspert, Teis Jorangers, noter om Thompson.

5ft.-10inc. (178cm), 190lbs (86kg). Fin højde, men under middel vægt for en safety – mere cornerback-agtigt build. Som safety klart mere et FS-build end SS. Erfaring med mange roller på forsvaret – ikke så meget som ren bokssafety, men mere som single high, two-high eller i mandsopdækning af TEs. Kan formentlig også spiller slotcornerback. Farten virker over middel, og han bevæger sig ganske flydende – fart og agility til at kunne bruges i mandsopdækning både på WRs og TEs. Viser ganske glimrende range som single high, og han kommer godt fra midten til sidelinjen på dybe kast – spiller egentlig bolden ok i luften, men virker ikke som en INT-maskine. Virker til at reagere og læse spillet fint – virker ikke til at være ude af position ret ofte. Ikke bange for kontakt og kommer fint ud på ting underneden og tackler ganske godt. Vil dog sandsynligvis have problemer med at arbejde gennem blokeringer i boksen pga. manglende størrelse.

Hos Cardinals vil han gå ind i en safety-gruppe blandt andet bestående af D.J. Swearinger, Budda Baker og femterundevalget fra forårets draft Deionte Thompson.

Hvad er suppleringsdraften?
Suppleringsdraften er for spillere, der ikke fik meldt sig til forårets draft og siden har fortrudt eller mistet deres ret til at spille i college i den kommende sæson prøve at tilmelde sig. De kan f.eks. have mistet deres spilleberettigelse af studierelaterede grunde, hvis deres karakterer ikke er høje nok.

Der er kun ganske få spillere med, og i 2019 er dette antal fem. NFL-holdene har den mængde draftvalg at gøre godt med, som de har i den kommende draft (2020-draften). Holdene kan så enten vælge at bruge et af disse valg på en spiller i suppleringsdraften eller undlade at bruge dem, hvorefter de så er tilgængelige på normal vis i 2020.

Spillerne, der bliver valgt i suppleringsdraften, vil få en normal rookie-kontrakt, og den eneste forskel for dem er, at starter deres rookiesæson nogle måneder senere.

Rækkefølgen i suppleringsdraften bestemmes gennem lidt ordnet lodtrækning. De 32 hold opdeles i tre grupper. Den første gruppe indeholder hold, der vandt seks eller færre kampe det forgangne år. Den anden gruppe indeholder hold, der vandt mere end seks kamp, men missede slutspillet. Den tredje gruppe indeholder slutspilsholdene. Indenfor hvert gruppe bliver der så trukket lod om rækkefølge. Gruppe et får tildelt de første x antal pladser alt efter, hvor mange hold, som opfylder kriterierne for gruppe 1. Derefter trækkes der lod om rækkefølgen i gruppe to og til sidst gruppe tre med slutspilsholdene.

Det er langt fra hvert år, at en spiller bliver valgt i suppleringsdraften, men der er kommet et par ganske gode spillere derfra. Hall of Fame wide receiver Chris Carter blev valgt i suppleringsdraften i 1987. Derudover blev den talentfulde receiver Josh Gordon taget i anden runde i 2012.

Her er en liste med de sidste 10 spillere valgt:
2018 CB, Sam Beal, tredje runde, New York Giants
2018 CB/S, Adonis Alexanders, Sjette runde, Washington Redskins
2015 OT, Isaiah Battle, femte runde, St. Louis (nu Los Angeles) Rams
2012 WR, Josh Gordon, anden runde, Cleveland Browns
2011 QB, Terrelle Pryor, tredje runde, Oakland Raiders
2010 FB, Harvey Unga, Syvende runde, Chicago Bears
2010 DT, Josh Brent, Syvende runde, Dallas Cowboys
2009 DE, Jeremy Jarmon, Tredje runde, Washington Redskins
2007 S, Paul Oliver, Fjerde runde, San Diego (nu Los Angeles) Chargers
2007 OT, Jared Gaither, Femte runde, Baltimore Ravens

 

 

Skriv en kommentar