Mens nogle få hold stadig kæmper med om at blive Super Bowl-mestre, så ser andre hold længere ud i fremtiden og bevæger sig imod en ny æra.

Efter 12 sæsoner for Detroit Lions så ser forholdet mellem quarterback Matthew Stafford og Lions ud til at være slut, det melder flere medier om. Pålidelige reportere som Adam Schefter fra ESPN og NFL Networks Ian Rapoport fortæller begge, at parterne er blevet enige om at gå hver til sit.

I de kommende uger og måneder vil Detroit forsøge at finde et nyt hold til den quarterback, der i mere end et årti har været holdets ansigt udadtil.

Detroit går derfor ind mod en helt ny æra. Klubben har for nyligt hyret Dan Campbell som ny cheftræner og ansat Brad Holmes, en central figur i Rams’ ledelse det seneste årti, som ny general manager. Ifølge Adam Schefter skulle de to nye styrmænd have været informeret om, at det ikke var forventet, at man ville beholde Stafford allerede før, de blev ansat.

Den 32-årige quarterback har spillet hele sin karriere i Detroit, der valgte ham som draftens første spiller i 2009. Stafford er indehaver af en lang række klubrekorder, herunder flest sejre, flest touchdowns og flest kastede yards. Det har ikke været en dans på roser i bilbyen, for selv om quarterbacken med kanonarmen har spillet godt, så har holdet ikke haft den store succes. Lions kvalificerede sig til slutspillet tre gange med Stafford som quarterback, men formåede ikke at vinde en af de kampe. Vi skal fortsat tilbage til 1991 for at finde holdets seneste sejr i slutspillet. 

Quarterbacken var kendt for sin hårdførhed og lederegenskaber selv med den massive mængde tæsk, han har modtaget bag den offensive linje. Nu får han lov til at vise sit talent andetsteds. Journalister har spekuleret i mulige destinationer til den talentfulde quarterback, og på rygtebasis skulle San Francisco 49ers og Indianapolis Colts være favoritterne, mens også hold som Saints og Patriots nævnes som mulige nye klubber.