Ejeren af Denver Broncos, Pat Bowlen, er død efter længere tids kamp med sygdommen Alzheimers.

Det meddeler holdet i en pressemeddelelse.

Bowlen sov ifølge meddelelsen ind i sit hjem natten til fredag dansk tid i sit hjem omgivet af hele sin familie.

“Vores familie ønsker at udtrykke en dybfølt tak for den strøm af støtte, vi har modtaget over de seneste år. Himlen blev en smule mere orange og blue til aften,” lyder det blandt andet i en udtalelse fra Bowlens kone, Annabel, og Bowlens syv børn.

Pat Bowlen modtog i starten af året den største hæder, da han blev valgt ind i Pro Football Hall of Fame efter en karriere som ejer for Denver Broncos, der begyndte tilbage i 1984.

Bowlen blev i sin 35-årige periode som ejer, den første der oplevede at vinde 300 kampe i sine første 30 år som som holdejer, og holdet opnåede i den periode ligeså mange deltagelser i Super Bowl (7) som “tabte” sæsoner. Altså sæsoner, hvor holdet tabte flere kampe, end det vandt.

I de 35 år har Broncos desuden vundet mere end 10 kampe i gennemsnit pr. år, og været i slutspillet 18 gange.

Bowlen nåede også at være en del af utallige udvalg i NFL-regi, og var blandt andet formand for det tv-udvalg, der for alvor katapulterede NFL helt op i en klasse for sig. I 1998 var han således en vigtig frontfigur i en tv-aftale til en værdi af 18 milliarder dollars, og bliver af mange set som manden bag det, vi i dag kender som Sunday Night Football.

Pat Bowlen overlod reelt styringen af Denver Broncos til CEO Joe Ellis i 2014, og det er endnu uklart, hvem af hans børn der skal overtage ejerskabet.

Pat Bowlen blev 75 år gammel.