NFL fylder 100 år, og det markeres i disse uger med at udvælge historiens 100 bedste spillere. Fredag nat dansk tid blev historiens to bedste kickere offentliggjort.

Fredag nat løftede NFL sløret for, hvilke seks special teams spillere, der var blevet udvalgt til NFL holdet med de 100 bedste spillere gennem tiderne.

Der skulle vælges to kickere, to puntere og to returnere, og Morten Andersen var blandt fire nominerede på kicker-positionen.

Desværre lykkedes det ikke danskeren, at få den fornemme anerkendelse, da han blev forbigået, selvom man sagtens kunne argumentere for, at han burde have været på holdet.

Men måske var det en manglende Super Bowl sejr, der blev afgørende. I hvert fald havde de to udvalgte begge dette til fælles.

Adam Vinatieri var vel nærmest selvskrevet til holdet med sine fire sejre i Super Bowl af fem mulige. Han sparkede også det vindende field goal i både Super Bowl 36 og 38 for New England Patriots.

Han holder også rekorden for flest point i NFL-historien (2.673 and counting…), men paradoksalt nok er han blevet skadet og sidder udenfor, når Indianapolis Colts møder Tampa Bay Buccaneers på søndag.

Den anden kicker på 100 års holdet blev ikke en dansker, men en nordmand. Jan Stenerud vandt Super Bowl 4 med Kansas City Chiefs og scorede tre field goals i finalen. Han var den første rene kicker, der blev indvalgt i Hall of Fame, og nu også valgt blandt historiens 100 bedste spillere.

Stenerud kom til USA på et scholarship til skiløb, og endte som Hall of Fame kicker og en del af NFLs 100 års jubilæumshold.

De to puntere, der blev valgt til holdet er Ray Guy og Shane Lechler. Mens de to returnere er Billy “White Shoes” Johnson og Devin Hester.