Simon Mathiesens prøvetræning hos Cowboys udmøntede sig ikke i en plads i Dallas-holdets offseason-trup, men danskeren er blevet bedt om at holde sig klar, hvis der kommer en åbning.

Fem år efter han formelt fik mulighed for at spille i NFL, blev det endelig Simon Mathiesens tur til officielt at vise sig frem for et af ligaens hold, da han i den forgangne weekend deltog i Dallas Cowboys’ rookie-minicamp.

Der har ikke været ret mange meldinger om, hvordan det gik for den danske kicker, men Mathiesen tog fra Dallas uden en underskrevet kontrakt i bagagen. Det bekræfter nordsjællænderen over for Gul klud.

Meldingen til Mathiesen var, at Cowboys’ offseason-trup – som må tælle 90 spillere – er fyldt op, og at der derfor ikke var en plads til danskeren. Han er dog blevet bedt om at holde sig klar, hvis der skulle komme en åbning.

Cowboys gik ind til sidste weekends rookie-minicamp med to kickere på det officielle holdkort – Mathiesen var ikke én af dem. Fredag kom det så frem, at Dallas havde fyret den ene, Chris Naggar. Derfor har Cowboys nu blot en enkelt kicker tilknyttet, den undraftede rookie Jonathan Garibay.

Lørdag kunne man i en artikel på Cowboys’ hjemmeside læse, at Simon Mathiesen havde gjort det godt om fredagen ved at ramme på 20 ud af 21 spark. Et af sparkene ville angiveligt være fløjet igennem stolperne fra 60 yards, lød det.

Simon Mathiesen spillede college-football hos Northwest Missouri State University og var tilmeldt NFL-draften i 2017. Han blev som bekendt ikke valgt og har siden været på udkig efter en mulighed for at vise sig frem for et hold. I 2018 begyndte Mathiesen via sit job hos firmaet TrackMan at arbejde på den amerikanske tv-station NBC’s produktion af Sunday Night Football-kampene.