Efter at være blevet løst fra sin kontrakt har Everson Griffen brugt et par måneder på at sondere markedet, nu har han fundet sin nye arbejdsgiver.

Dallas Cowboys har forstærket deres pass rush yderligere med tilføjelsen af defensive end, Everson Griffen. Ian Rapoport og Tom Pelissero fra NFL Network kunne fortælle om handlen, mens ESPNs Kimberley Martin havde detaljer om kontrakten.

Veteranen kommer til Dallas på en et-årig aftale, der kan indbringe ham op til seks millioner dollars.

Everson Griffen har spillet hele sin karriere i Minnesota, hvor han har været en del af holdet siden de valgte ham i fjerde runde af draften i 2010. Den nu 32-årige forsvarsspiller måtte tage til takke med en rotationsrolle i starten af karrieren, men fik med tiden tilspillet sig en rolle som vigtig starter.

Vikings’ forsvar har været blandt ligaens mest stabile i lang tid, og Griffen har været en stor del af det. Veteranen valgte dog, via en option i sin kontrakt, at forlade Vikings efter 2019-sæsonen, hvor han spillede sig til en plads i Pro Bowl.

Den nye Cowboys-spiller skal primært fungere som pass rusher på et hold, der er gået målrettet efter at opgradere netop det område i offseason. Griffen har 74,5 sacks i 147 NFL-kampe, og de seneste seks sæsoner har han i snit nedlagt modstandernes quarterback 9,5 gange. Det er et pålideligt gennemsnit.

Dallas hentede tidligere på året Aldon Smith, den tidligere defensive superstjerne og sackspecialist, der løb ind i en lang række problemer med loven. Nu har holdet en lang række prominente navne på forsvaret, men om de kan leve op til tidligere niveau er et helt andet spørgsmål.