Efter en alvorlig skade i sin sidste college-kamp har Jaylon Smith langsomt kæmpet sig tilbage og har bidt sig fast på Cowboys’ forsvar. Nu belønnes linebackeren med en ny stor kontrakt.

Det blev hverken Ezekiel Elliott, Dak Prescott eller Amari Cooper, som løb med sæsonens første store kontraktforlængelse i Dallas. I stedet er det linebacker Jaylon Smith, der angiveligt har skrevet under på en lukrativ kontraktforlængelse med Cowboys.

Kontrakten er en femårig forlængelse med en værdi på op mod 64 millioner dollar. Kontrakten gør Smith til en af ligaens fem bedst betalte linebackere.

Det har været en lang sej kamp tilbage til en football-bane for linebacker Jaylon Smith. I sin sidste college-kamp for Notre Dame pådrog den talentfulde linebacker sig en meget alvorlig knæskade, der skabte stor tvivl, om han kunne fortsætte karrieren.

Jaylon Smith udtalte forleden i et storstilet interview med The Athletic, at han ønskede at forblive en ‘Cowboy’ i resten af sin karriere i NFL.

I interviewet lagde Smith vægt på, at Cowboys’ ledelse havde taget en chance med ham, hvorfor han brændte for at betale dem tilbage og bevise sit værd. Som statistikkerne præsenteret neden for viser, så er Smith godt igang med sin personlige mission:

Jaylon Smith havde ikke kontraktudløb efter sæsonen, men var kun udset til at være restricted free agent. I korte træk havde det betydet, at andre hold kunne tilbyde ham en kontrakt, men Cowboys kunne matche alle tilbud og beholde ham.