‘The Red Rifle’ fortsætter karrieren i sin hjemstat Texas, hvor han skal agere backup for Dak Prescott i Dallas Cowboys. Dalton har fået en etårig kontrakt.

Jacksonville Jaguars og New England Patriots var fremhævet som to af favoritterne til at få fingrene i Andy Dalton, der for få dagen siden blev fritstillet af Cincinnati Bengals. Men i stedet vender den 32-årige quarterback hjem til Texas.

Dalton har – ganske overraskende – underskrevet en etårig aftale med Dallas Cowboys, beretter ESPN’s Adam Schefter. Dalton er garanteret tre millioner dollar og kan tjene op til syv millioner dollar, hvis han opfylder diverse præstationsbonusser.

I Dallas må Dalton i første omgang forvente at skulle indtage en plads på bænken, men det er ikke utænkeligt, at han kan komme i aktion hurtigt. Cowboys har placeret franchise tagget på franchise quarterback Dak Prescott. Prescott har endnu ikke underskrevet sit franchise tender, og parterne er ikke tæt på en langvarig aftale. Det kan i sidste ende betyde, at Prescott bliver væk fra træningsbanen i protest mod den manglende kontrakt. Det kan åbne døren for ‘The Red Rifle’.

Andy Dalton er fra Katy, Texas, og det har helt sikkert haft en stor betydning for hans beslutning, at han kunne blive en del af America’s Team på sin hjemstavn. Han har faktisk allerede et hus i Texas, så han behøver ikke lede efter et nyt hjem.

Cowboys har efterhånden samlet et fantastisk arsenal på angrebet med wide receiverne Amari Cooper, Michael Gallup og CeeDee Lamb (førsterundevalg i årets draft) samt runningback Ezekiel Elliott. Det er bestemt ikke utænkeligt, at Dalton kan levere på et højt niveau, hvis han får chancen i så stærkt et angreb.

Andy Dalton har spillet for Bengals i hele sin karriere, siden AFC North-klubben valgte ham i anden runde af 2011-draften. Her blev han først og fremmest kendt for at føre Cincinnati i slutspillet fem år i træk og tabe i Wild Card-runden HVERT år (2011-2015). Dalton har kastet for 31.594 yards med 204 touchdowns og 118 interceptions til følge. Han er blevet valgt til Pro Bowl tre gange.