Efter to lange år med kontraktforhandlinger, er Dallas Cowboys og Dak Prescott, ifølge Adam Schefter, endelig blevet enige om en længerevarende kontraktforlængelse. Aftalen lyder på fire år for 160 millioner dollars.

Cowboys brugte forinden 2020-sæsonen sit franchise tag på Dak Prescott. Da Dak gik ned med en skade, og Cowboys derfor ikke fik lejlighed til at gøre sig klogere på Daks spil, tydede noget på, at det ville gentage sig i år. Men parterne har altså indgået en aftale, der giver Dak 160 millioner dollars over fire år, hvoraf 126 er garanteret.

De forgangende sæsoner har været en lang omgang kontrakttovtrækning de to parter imellem. Selvom Dak har været starter for Cowboys siden han blev draftet, tjente han, pga. han blev taget i fjerde runde, kun godt fem millioner dollars i sine fire første sæsoner samlet. Han er har derfor været sulten efter en kontrakt af en markant større og længere karakter, hvilket kan så nu har fået.

I sidste sæson tjente han do 36 millioner dollars på sit franchise tag, men over de næste tre vil han i gennemsnit kompenseres $42 millioner årligt. Med et lavere lønloft i 2021, skulle man tro, at Dallas nok blev nødt til at ommøblere truppen en smule, for at få Daks nye kontrakt til at passe i regnskabet, men faktisk sparer Cowboys hele $15 millioner mod lønloftet, end hvis de havde brugt deres franchise tag på ham igen.

Quarterback-positionen i Dallas er dermed afklaret, og med hvad der nok må siges at være NFC East-divisionens bedste quaterback ved roret, ser fremtiden umiddelbart lys ud for Cowboys-mandskabet.