Copenhagen Towers blev lørdag aften historiske, da de vandt klubbens 8. mesterskab med en 23-22 sejr over Triangle Razorbacks i Mermaid Bowl XXX.

Den 30. udgave af den danske finale blev fantastisk spændende og blev afgjort til allersidst.

Towers blev historiske ved som den første klub i dansk amerikansk footballs historie at vinde otte Mermaid Bowls.

Razorbacks havde rekorden på syv, inden Towers vandt mesterskabet sidste år, og med sejren i Slagelse lørdag aften er Towers nu som det eneste hold oppe på otte danske mesterskaber.

*** Se også: Mermaid Bowl vindere gennem historien

Billede: DAFF/Louise Bakbøl Lownsbrough

Hurtig start af Towers
Copenhagen Towers fik den bedst tænkelige start på finalen, da den amerikanske runningback Dayton Winn scorede på kampens andet play. Fra egen 30-yard linje løb han hele vejen til touchdown og en 7-0 føring.

Towers dominerede begivenhederne i 1. quarter, og Winn scorede sit andet touchdown til 16-0 efter holdets forsvar tidligere havde lavet en safety. Det lignede en storsejr, men der skulle gå næsten 45 minutter, inden Towers scorede igen.

I anden quarter bølgede kampen frem og tilbage, men Razorbacks kom ind i kampen både offensivt og defensivt. Først scorede de på et sneak af quarterback Peter Linneman til 16-7 og fik færten af, at de kunne være med i kampen.

Med 40 sekunder af 1. halvleg og bolden midt på Razorbacks banehalvdel gik Towers efter den på 4. down, men quarterback Randall Schroeders kast blev interceptet og returneret til omkring midterlinjen.

Det gav lige Razorbacks nok tid til at reducere yderligere. Med få sekunder tilbage af andet quarter hamrede quarterback Ken Suhl et langt kast afsted til Oliver Rømer Holmlund, der snød Towers forsvar, og pludselig var stillingen 16-14 ved pausen.

Stillingskrig i anden halvleg
Ingen af holdene formåede at score i 3. quarter, og Razorbacks startede med bolden i 4. quarter. Her kørte de aftenens bedste drive af, der udmøntede sig i et fabelagtigt touchdown af runningback Geoffrey Lewis, der brød et par tacklinger og løb 40 yards til touchdown. Klubben fra Vejle scorede også på den efterfølgende 2-point conversion og var foran for første gang i kampen 22-16 med lidt over 6 minutter igen.

Med ryggen mod muren og en gigantisk overraskelse lurende skruede Towers dog selv en fremragende serie af plays sammen, hvor der stod Dayton Winn på det meste. Den ustoppelige amerikaner scorede sit 3. touchdown med 1 minut og 14 sekunder tilbage. Dermed kom Towers på 22-22, og kicker Aske Troen Klixbull bragte sit hold foran 23-22 med et perfekt extra point.

Razorbacks fik en sidste chance, men quarterback Peter Linneman kastede en interception, og dermed var kampen afgjort.

Efter kampen blev Razorbacks alt-mulig-mand Jairus Denzel Moll kåret til ligaens bedste spiller i 2018, mens Towers runningback Dayton Winn blev kåret til Mermaid Bowl XXX MVP.

Nye Hall of Fame-medlemmer
Mermaid Bowl blev for andet år i træk spillet på Harboe Arena i Slagelse, hvor der var mødt op mod 3000 fans frem for at nyde kampen og heppe på de to mandskaber.

Også flere af de danske Hall of Famers (altså i DAFF-regi, ikke NFL) var mødt op, heriblandt korifæer som Jens-Bo Poulsen og Alex Littau. Nyoptagne i DAFFs Hall of Fame 2018 blev RB/LB Erik Nejsum og TE Ole Toft, der modtog hæderen inden kampen.