Den sidste uge i den regulære sæson af College Football var fyldt med store højdepunkter. Vi bringer en hurtig gennemgang af nogle af de største spil. Husk at du kan se College Football med ESPN Player – som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke på banneret nedenfor!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

For første gang i 10 år, og første gang med Jim Harbaugh som headcoach, kunne Michigan Wolverines trække sig sejrrigt ud af The Game efter deres 42-27 sejr over Ohio State Buckeyes. Det var især Michigans løbeangreb, som Ohio State slet ikke kunne kontrollere. Hele 297 yards og 6 touchdowns blev det til, hvoraf 5 af dem blev scoret af RB Hassan Haskins. Ohio State var bagud det meste af kampen, hvilket resulterede i en masse store kastespil. Et af dem gik til WR Jaxon Smith-Njigba, som på flotteste vis formåede at gribe bolden nærmest bag om ryggen på forsvarspilleren.

I det helt store rivalopgør fra staten Kentucky var det holdet af samme navn, som trak det længste strå. Hele 52-17 endte kampen, hvor især QB Will Levis fra Kentucky Wildcats spillede en stor rolle. Det blev til middelmådige 149 yards igennem luften, men dog også 113 yards og 4 touchdowns på jorden. Han var med andre ord en meget svær mand at tackle, hvilket også ses i videoen nedenfor.

Efter seks nederlag i træk kunne Oklahoma State endelig trække sig sejrrigt ud af deres møde med rivalen Oklahoma State, og har nu chancen for at vinde deres første Big 12 mesterskab siden 2011 sæsonen. Kampen havde flere store spil, heriblandt dette touchdown af WR Brayden Willis fra Oklahoma, som formår at hente bolden og endda få to fødder ned inden han bliver skubbet ud.

Der var dramatik for alle pengene, da NC State Wolfpack slog statsrivalerne fra North Carolina Tar Heels med 34-30. Det så ellers godt ud for North Carolina, som med 2 minutter og 11 sekunder tilbage havde en føring på 30-21. Men på bare 30 sekunder fik NC State vendt kampen på hovedet, hvilket kulminerede i nedenstående touchdown af WR Emeka Emezie, som i øvrigt scorede det andet touchdown.

For trejde gang i træk slog Florida Gators rivalen Florida State Seminoles i the Sunshine Showdown. Det var generelt en lidt rodet kamp, hvor begge hold havde tre turnovers, men der var selvfølgelig også store spil. Et af dem stod WR Ontaria Wilson fra Florida State for, da han med én hånd formåede at gribe bolden langs sidelinjen.

Det store rivalopgør fra staten Tennessee nåede aldrig rigtigt at blive spændende, men det skyldtes til dels også, at det ene hold var SEC-boksebolden Vanderbilt Commodores. WR Cedric Tillman havde i hvert fald ikke svært ved at ryste hele Vanderbilt forsvaret, da han 42 yards ude tog den hele vejen til huset.

Minnesota Golden Gophers slog i weekenden lidt overraskende Wisconsin Badgers, hvilket definitivt sendte Wisconsin ud af kampen om en plads i B10 mesterskabskampen. Sejren betød desuden også, at Minnesota kunne løfte det specielle trofæ, som vinderen af denne kamp får – og som også er refererer til den mytologiske Paul Bunyan. Da Minnesota i tredje quarter tog føringen tilbage var det på en lidt speciel formation, hvor kun en spiller var stod klar til venstre for centeren.

Alabama Crimson Tide har i de seneste uger spillet nogle lidt tættere kampe end hvad de er vant til. Lørdag var de så igen lige ved at smide deres plads i slutspillet, da Auburn Tigers med 29 sekunder igen havde føringen i the Iron Bowl. Men et fantastisk placeret kast fra QB Bryce Young til WR Ja’Corey Brooks betød, at kampen skulle i overtid, hvilket i sidste ende resultere i en Alabama sejr.

Vi slutter gennemgangen i det sentimentale hjørne. Sean Taylor var en vanvittig god safety, både i NFL men i særdeleshed også for Miami Hurricanes. I lørdags, netop 14 år efter hans tragiske død, kunne hans lillebror S Gabe Taylor så gribe den afgørende interception, da Rice Owls slog Louisiana Tech Bulldogs. Dermed en passende måde at markere dagen på.