Der var både flotte catches, Hail Marys og meget mere, da uge 11 i College Football blev udkæmpet i sidste weekend. Vi bringer her et sammendrag af nogle af de store højdepunkter. Husk at du selv kan se de store kampe ved brug af ESPN Player – som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke på banneret nedenfor!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

Michigan State Spartans kom i weekenden tilbage på vindersporet, da de overbevisende slog Maryland Terrapins med 40-21. Ballet blev åbnet med noget så lækkert som en Flea Flicker, hvilket bedst kan betegnes som en ekstrem form for playaction.

I de forgangne sæsoner har det været Alabama, som har kunne pryde sig med nogle vilde wide receiver duoer. Både i 2020 og 2021 draften blev der således valgt to receivere fra Alabama i første runde. Der er meget stor sandsynlighed for, at det til næste års draft kan være Ohio State Buckeyes, som kan stå i den situation. Vi har tidligere nævnt Chris Olave, som med hastige skridt nærmer sig rekorden for flest grebne touchdowns i Ohio States historie, men på den anden side står altså Garrett Wilson, som det nok er en god ide at gøre sig bekendt med allerede nu.

Texas Longhorns har haft en direkte forfærdelig førstesæson med Steve Sarkisian som headcoach. De startede ellers sæsonen med 4 sejre ud af 5 mulige, men har siden da smidt det hele og tabt fem kampe i streg. Den seneste endda til upåagtede Kansas Jayhawks, som ellers var givet et handicap på hele 31 point. Kampen blev afgjort i overtime, da fullbacken Jared Casey, med hans første catch nogensinde på collegeniveauet, konverterede to-points forsøget. For overhovedet at have muligheden for at blive inviteret til en bowlkamp, så skal et hold gerne helst vinde 6 af deres kampe, selvom undtagelser kan gøres for hold med 5 sejre. Texas skal derfor gerne vinde deres resterende kampe, før de kan komme ud og bowle.

Vi bliver for en stund ved hold, som ikke er klar til bowlkampe. Miami Hurricanes har ikke haft en nem sæson, men i lørdags havde de for en kort stund heldet med sig, da en deflected aflevering fløj i en blød bue over to forsvarsspillere og lige ned i hænderne på WR Mike Harley. Men heldet løb desværre op for Miami, som tabte kampen med 31-28 til ACC-rivalerne Florida State Seminoles.

For første gang siden 2015 kunne Arkansas Razorbacks trække sig sejrrigt ud af et opgør mod LSU Tigers. Dette var blandt andet takket være QB KJ Jefferson, som efter at have undveget blitzen fandt WR Dominique Johnson, hvilket førte til Arkansas eneste touchdown i kampen. Det var til gengæld også nok, da kampen endte 16-13.

En screen aflevering, hvor wide receiveren er så dækket, at han nærmest bliver krammet af to forsvarsspillere, burde ikke føre til et touchdown. Ikke desto mindre var det tilfældet i weekenden, da WR Keegan Johnson i fjerde quarter kunne bringe Iowa Hawkeyes foran mod Minnesota Golden Gophers. Føringen holdt desuden hjem, da Iowa vandt kampen med 27-22.

Texas Tech Red Raiders meldte sig i weekenden klar til lidt sidst-på-sæsonen bowling, da de slog Iowa State Cyclones på et sidste sekunds field goal. Endnu vildere er også, at K Jonathan Garibays monsterspark så ud til, at det ville have klaret langt mere end blot 62 yards.

Vi slutter med rundens vildeste spil. South Dakota Cayotes var bagud med 3 point og havde bolden på egen 43-yard linje, da der blot manglede et enkelt sekund. Dermed en umulig afstand for et field goal, selvom Jonathan Garibay nok havde den et godt skud. Den efterfølgende Hail Mary resulterede i et kampafgørende touchdown – godt hjulpet på vej af forsvarsspillere, som glemte den vigtigste regel når man skal forsvare en Hail Mary: Don’t tip it.