Den fjerde udgave af College Football Playoffs rangliste indeholdte det, som mange fans har gået og håbet på. En decideret afklapsning til Oregon Ducks betød, at playoff-komiteen ikke længere kunne holde Cincinnati Bearcats ude af det fine selskab. Vi bringer her en gennemgang af de vigtigste kampe i forhold til playoff-implikationer, samt et overblik over de resterende kampe med hold fra ranglisten. Husk at du kan se College Football med ESPN Player – som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke på banneret nedenfor!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

Charleston Southern Buccaneers 7, #1 Georgia Bulldogs 56

Georgia Bulldogs er fortsat det bedste hold lige nu og er fortsat ubesejrede, efter de i lørdags ingen problemer havde med at besejre Charleston Southern med 56-7. Charleston Southern, som i øvrigt gør sig i FCS fremfor FBS, blev holdt til kun 126 yards i alt og formåede ikke at stoppe QB Stetson Bennett og resten af Georgia angrebet. Kampen var dog lidt speciel i betydning af, at det var senior day for Georgia og dermed sidste gang, at senior spillerne skulle i aktion på hjemmebanen Sanford Stadium. Den nok mest prominente senior, DT Jordan Davis, fik en noget nær perfekt afsked, da han fra 1-yard linjen fik lov til at agere runningback for en stund og kunne score kampens første touchdown.

#21 Arkansas Razorbacks 35, #2 Alabama Crimson Tide 42

Det er over 23 år siden, at Arkansas Razorbacks senest har slået Alabama Crimson Tide. Lørdag blev stimen forlænget yderligere, men det var den mest jævnbyrdige kamp i mellem de to skoler som der har været i meget lang tid. Det var først da der manglede et minut, og Arkansas netop havde misset muligheden for at få bolden tilbage på et onside kick, at Nick Saban kunne ånde lettet op. QB Bryce Young gik i fodsporerne på CJ Stroud fra Ohio State og leverede en Heisman-værdig præstation. Han kastede for hele 559 yards, som i øvrigt er flest nogensinde for en Alabama quarterback, og 5 touchdowns. Dog havde forsvaret problemer med at få Arkansas angrebet af banen, hvilket kunne ses i third down konverteringsrate på over 50 pct. Det flotte angrebsspil og lunke forsvarsspil kombineret med en toppræstation fra Ohio State betød, at Alabama blev overhalet indenom på ranglisten. Men de er dog klar til at møde Georgia d. 4 december i en kamp om SEC-mesterskabet.

#3 Oregon Ducks 7, #23 Utah Utes 38

Oregon Ducks lå ellers lunt i svinget til endnu en tur i playoffs, men lørdag faldt det hele fra hinanden da de blev besejret af Utah Utes med hele 38-7. Sejren blev grundlagt af blandt andre RB Travis Thomas, som løb for 94 yards og tre touchdowns. Nederlaget til Oregon betyder også, at vi nu for fjerde år i træk ikke skal have vinderen af PAC-12 konferencen med i slutspillet, da Utah er for langt nede på ranglisten til rigtig at kunne lave noget larm. Oregon er faktisk ikke engang sikret en plads i PAC-12 mesterskabskampen, da statsrivalerne fra Oregon State ånder dem lige i nakken. De to skal selvfølgelig også mødes i denne uge, da det er rivalry week, i en kamp som altså booker vinderen et møde med Utah Utes.

#7 Michigan State Spartans 7, #4 Ohio State Buckeyes 56

Uge 12 bød på et kæmpe opgør i B10, da Michigan State tog turen over grænsen til Columbus for at møde Ohio State. Det skulle vise sig at blive et meget ensidigt opgør, hvilket set i bagklogskabens lys ikke burde overraske, da Michigan States forsvar mod kastespillet har været horribelt i løbet af sæsonen. Det udnyttede QB CJ Stroud i allerhøjeste grad, da han kastede for næsten 400 yards og 6 touchdowns alene i første halvleg(!). Eftersom Michigan State allerede tidligt i kampen var kommet stort bagud, så var de tvunget til at forlade deres løbespil, som ellers har været en af hovedårsagerne til deres flotte sæson. Det betød også, at Heisman-kandidaten RB Kenneth Walker III blev begrænset til kun 25 yards på 6 løbeforsøg. Anden halvleg var en mere stille affære, til dels fordi at reserverne begyndte at blive rullet ud. Sejren betød, at Ohio State passerede Alabama på ranglisten og er nu at finde som nummer 2. Samtidig faldt Michigan State til nummer 12, hvilket reelt set betyder, at det ikke bliver til playoffs i år. Det blev dog til en massiv kontraktforlængelse til deres headcoach Mel Tucker, som nu står i spidsen de næste 10 år for den nette sum af $95 mio.

SMU Mustangs 14, #5 Cincinnati Bearcats 48

De har kæmpet ihærdigt og mange havde troet at de ville lykkedes med det, men i denne uge måtte playoff-komiteen bide i det sure æble og give en plads i slutspillet til Cincinnati Bearcats. Det skyldtes selvfølgelig Oregons nederlag til Utah, og når Cincinnati selv ingen problemer havde med at slå SMU Mustangs var der ingen anden udvej. Cincinnati har haft nogle uger med svingende præstationer, men hvor det trods alt stadig er blevet til lutter sejre. I lørdags var der dog ingen tvivl. QB Desmond Ridder spillede en flot kamp, som blandt andet betød tre kastetouchdowns, et løbetouchdown og et grebet touchdown. Læg dertil 320 totale yards og præstationen er nu komplet. Cincinnatis placering som nummer 4 på ranglisten er desuden første gang, at et hold udenfor Power 5-konferencerne er i top 4 på listen. Pladsen er dog langtfra garanteret, da komiteen højst sandsynligt er på jagt efter grunde til, at de kan give pladsen til Notre Dame.

#6 Michigan Wolverines 59, Maryland Terrapins 18

Nu nævnte jeg Notre Dame før, men det er faktisk Michigan Wolverines, som i skrivende stund besidder pladsen som nummer 5 på ranglisten og dermed nummer et på ventelisten. De rykkede i weekenden en plads op, da de slog Maryland Terrapins med 59-18. Michigan spillede en solid kamp, hvor QB Cade McNamara kastede for 259 yards og to touchdowns, hvoraf et af dem kom på flotteste vis til WR Mike Sainristil. Men selvom det var en solid præstation og selvom de er nummer fem på ranglisten, så er der en markant ting, som taler i Notre Dames favør: de skal ikke møde Ohio State i denne uge. Rivalry weeks største kamp kunne godt gå hen og fjerne Michigan helt fra snakken om slutspillet, da et nederlag vil give dem to på sæsonen. Jim Harbaugh har endnu sin første sejr over Ohio State til gode, og vi skal faktisk hele 10 år tilbage for at finde Michigans sidste sejr over rivalerne.

Georgia Tech Yellow Jackets 0, #8 Notre Dame Fighting Irish 55

Det er ikke fordi at vejen til playoffs er usandsynlig svær for Notre Dame Fighting Irish. De ligger i skrivende stund nummer 6, blandt andet takket være en imponerende 55-0 sejr over Georgia Tech Yellow Jackets. Sejren kom i hus på baggrund af en solid offensiv præstation, herunder 285 yards og to touchdowns af QB Jack Coan, men også en markant forsvarspræstation, som bød på hele to defensive scoringer og som holdt Georgia Tech til blot 224 yards totalt. I denne uge møder Notre Dame så Stanford og endnu en sejr vil med stor sandsynlighed betyde endnu en plads op på ranglisten, hvis Ohio State lever op til favoritværdigheden og slår Michigan. Der er derfor grund til optimisme hos headcoach Brian Kelly og co.

De resterende kampe med hold fra ranglisten

#9 Oklahoma State Cowboys 23, Texas Tech Red Raiders 0

#10 Wake Forest Demon Deacons 27, Clemson Tigers 48

#11 Baylor Bears 20, Kansas State Wildcats 10

Vanderbilt Commodores 17, #12 Ole Miss Rebels 31

Iowa State Cyclones 21, #13 Oklahoma Sooners 28

Nebraska Cornhuskers 28, #15 Wisconsin Badgers 35

Prairie View 3, #16 Texas A&M Aggies 52

Illinois Fighting Illini 23, #17 Iowa Hawkeyes 33

Virginia Cavaliers 38, #18 Pittsburgh Panthers 48

#19 San Diego State Aztecs 28, UNLV Rebels 20

Syracuse Orange 17, #20 NC State Wolfpack 41

UAB Blazers 31, #22 UTSA Roadrunners 34

Memphis Tigers 13, #24 Houston Cougars 31

Tennessee State Tigers 10, #25 Mississippi State Bulldogs 55