Vi nærmer os slutningen af den regulære sæson i College Football, nogle hold er stadig med i kampen om slutspils pladserne, andre har udspillet deres chance, og forsøger nu at komme i en af de gode Bowl-kampe der venter.

Først og fremmest koncenterer vi os naturligvis om slutspillet, men dermed ikke sagt, at det kun er i de kampe der involverer potentielle top 4 hold, at der kommer fed fodbold i denne uge.

5 Cincinnati – South Florida

Cincinnati er ubesejret, South Florida er 2-7… Enough Said.

Denne kamp skal Cincinnati vinde, og de skal for deres i forvejen små slutspilschancer, helst vinde den overbevisende. Problemet for Cincinnati, som Søren så glimrende gennemgik i hans artikel om slutspillet, ligger i en division, der ikke traditionelt har været stærk. Dette betyder for Cincinnati, at selvom de er ubesejret, så vil hold som Alabama, Ohio State og for den sags skyld Michigan, blive anset som stærkere, selvom de skulle have et nederlag undervejs. Derfor SKAL Cincinnati gå ubesejret igennem sæsonen, og så skal en af de nævnte store hold tabe en kamp nummer 2 også.

Så det hele skal flaske sig for Cincinnati for at de kan komme med i slutspillet i år, men de skal selvfølgelig sørge for at præstere alt det de kan selv først og fremmest, så derfor skal der en storsejr til i weekenden.

New Mexico State – 2 Alabama

New Mexico er 1-8 indtil videre i sæsonen, så denne kamp ligner en kæmpe sejr til Alabama, og det skal det også være for Crimson Tide for at de kan være sikre på slutspilspladsen. Så skal resten af kampene vindes.

New Mexico må på ingen måde blive farlige for Alabama, og det kan jeg absolut heller ikke forestille mig at de bliver. Det er nok nærmere et spørgsmål om hvornår Alabamas back-ups kommer på banen, for at spare nogle af de kræfter der skal sikre at Alabama i de kommende uger får de sidste sejre på plads, blandt andet hade-opgøret mod Auburn, som selv har noget at spille for endnu. Så denne kamp skal være en ren walkover for Alabama, alt andet vil være et kæmpe chok.

6 Michigan – Penn State

Nu begynder der så småt at komme lidt mere kød på modstanderne til de store hold. Michigan skal op mod Penn State, osm er 6-3 i denne sæson, og selvom de måske ikke har haft helt den sæson som de havde håbet på, så kan Penn State absolut stadig drille Michigan, specielt på Penn States hjemmebane.

Kampen er selvfølgelig mest vigtig for Michigan, da de ikke kan tåle at tabe en kamp mere i denne sæson, efter de allerede har tabt til Michigan State tidligere på året. De skal derfor vinde hos Penn State, og helst så sikkert så muligt, for at vise komiteen der sætter ranglisten, at de er stabile og gode nok til at komme med i top 4 forud for slutspillet.

Det er formentlig sidste skud i bøssen for J. Harbaugh i trænersædet for Michigan, det har ikke ligefrem været det samarbejde alle havde håbet på, da det store College hentede ham i San Francisco i NFL. Og nu står Michigan så alligevel for en gangs skyld, med en mulighed for at komme i slutspillet. Det kræver, som for alle andre hold, at de ikke kan tåle et nederlag for at have chancen, og desuden skal der gå lidt Michigans vej, for at de får muligheden.

Men som i Cincinnatis tilfælde, så skal Michigan sørge for at holde deres egen sti ren, og det kræver altså sejr imod Penn State denne weekend, ellers er det spændende at se om Jim Harbaugh får lov at være coach resten af sæsonen, hvis Michigan skulle tabe flere kampe i denne sæson.

1 Georgia – Tennesee

Kæmpe favoritter. Så kort kan man beskrive Georgias situation i de sidste 3 kampe i denne sæson. Tennesee er ikke helt uden evner, de har trods alt 5 sejre og 4 nederlag i denne sæson. Men at tro på at de kan slå hul på Georgias formidable forsvar, når mere kapable hold ikke har kunnet endnu i denne sæson, er nok utopi. Så det ligner endnu en sejr til Georgia, og det ligner endnu en kamp der hurtigt bliver lukket, og så kan Georgia måske spare lidt kræfter i de sidste dele af kampen.

Georgia ligner allerede et rigtigt godt bud på en mester i sidste ende, og det er derfor vigtigt at de bevarer momentummet hele vejen igennem sæsonen. Georgia er dog nok det eneste hold, der rent faktisk kan tåle at tabe en kamp, og stadig komme med i slutspillet. Men det er der selvfølgelig ingen grund til at gøre, når nu de har været så suveræne igennem hele sæsonen.

19 Purdue – 4 Ohio State

En af de bedre kampe i denne uge, der dog kan vise sig at være en fuser rimeligt hurtigt. Purdue Boilermakers (populært kaldet Spoilermakers) er altid god for en overraskelse eller to i løbet af en sæson. Den kom i sidste uge, da de slog Michigan State efter et brag af en kamp. Nu er det store spørgsmål så, om de kan gøre det to uger i træk? Og så ude mod Ohio State… De havde godt nok lidt problemer sidste uge imod Nebraska, og vandt kun 26-17 i en kamp de burde dominere stort, men spørgsmålet er om de sparede lidt på kræfterne i den kamp, da først de havde sat 17 point på tavlen i 2. quarter…

Jeg har dog svært ved at se at Purdue kan lave overraskelsen i denne kamp også. Ohio på hjemmebane er rigtig stærke. Ohio har et slutprogram de næste 3 uger, der hedder Purdue, Michigan State, Michigan. Derfor skal de virkelig være på toppen i alle tre kampe, og kommer til at slås for at bevare den 4 plads som minimum som de ligger på nu. Derfor vil det være en KÆMPE overraskelse, hvis Purdue stikker en kæp i hjulet på Ohio State, allerede i første uge af det 3 ugers slutspil som man kan kalde det for Ohio State. Men igen, der er en grund til at de kaldes Spoilermakers…

Washington State – 3 Oregon

Oregon SKAL vinde den her, de ligger nummer 3 på ranglisten, og har alle muligheder for at spille sig ind i slutspillet… Alle odds siger også de er pænt store favoritter.

Men jeg har alligevel en lille fidus til Washington State, og det kan vise sig at være en kæmpe fejl, eller det kan vise sig at være genialt, det finder vi ud af 🙂

Det korte af det lange er at Washington State er 5-4 i denne sæson, og det lyder jo ikke af det store. MEN det viser ikke et billede af et Washington State hold der er i kraftig fremgang. De startede sæsonen med Nick Rolovich i trænersædet, og startede med 3 nederlag i de første 4 kampe. Derefter vendte skuden for dem, og de vandt de næste 3 kampe, bl.a. en tæt kamp i mod Stanford. Den kamp skulle vise sig at være Nick Rolovich’s sidste i spidsen for holdet, da han blev fyret, da han nægtede at lade sig vaccinere mod Covid-19.

Jake Dickert hedder den nye interim træner i Washington State, og han har i de to kampe han har været coach fået sat lidt mere skik på forsvaret, hvilket har medført en sejr mod ASU, som inden da var seedet i top 20, og et enkelt nederlag mod BYU som absolut heller ikke er et dårligt hold, og nederlaget var kun på 21-19 i en MEGET tæt kamp.

Som sagt er forsvaret blevet bedre, og Washingtons angreb har en god evne til at være effektive og gode ti at malke klokken, sådan så kampene forbliver tætte hele vejen igennem. Derfor kan de godt drille Oregon, der selvom de ligger som nummer 3, ikke har været fejlfrie igennem sæsonen.

Kigger man henover Oregons sæson, så har de kun tabt en kamp. Men mange af deres sejre har været efter MEGET tætte kampe. Bl.a. vandt de 24-17 over CAL, 34-31 over UCLA og tabte 31-24 til Stanford efter en af de vildeste afslutninger i mands minde.

Men som sagt, så kan der lure en overraskelse her, hvis Washington formår at holde kampen tæt, og så være effektive til sidst på deres angreb som de har været den seneste tid. Hvem ved, måske er det her Cincinnatis største slutspils mulighed ligger! At Oregon smider en af de tætte kampe mere, som de har været involveret i igennem hele sæsonen.

8 Oklahoma – 13 Baylor

Dette er chancen for Oklahoma for at spille sig helt ind i varmen med hensyn til slutspillet. Oklahoma er ubesejret i denne sæson, men har haft et forholdsvist “let” program indtil nu, hvilket har haft en indflydelse på den 8. plads de nu ligger på. Dette er derfor chancen for dem for at rykke opad i ranglisten.

Det har været en vild sæson for Oklahoma. Inden sæsonen startede var der snak om at deres QB Spencer Rattler ville være en Heisman Kandidat, altså vinde prisen for bedste collegespiller i denne sæson. Det sker ikke. For nu er QB Spencer Rattler ikke engang QB for Oklahoma mere. Han er på sidelinjen, og ser mere og mere muggen ud for hver kamp der går.

Til gengæld har hans afløser Caleb Williams taget hele ligaen med storm, senest med 402 yards og 6 TD mod Texas Tech sidst Oklahoma var i kamp. Han har vist sig at være meget mindre tilbøjelig til at lave fejl end Spencer Rattler i denne sæson, og har desuden også vist sig i stand til at kaste de store kast, og være stabil igennem hele kampen. Problemer som kostede Spencer Rattler jobbet hos Oklahoma, da han tit havde perioder i kampene hvor han virkede helt slukket…

Baylor er stort set kommet ud af ingenting i år. Der var da lidt snak om at de kunne have en god sæson i år, inden vi lagde fra land i september, men at de skulle ligge hvor de gør nu tror jeg selv ikke de største optimister, helt turde have håbet på. Sejre over Texas, BYU, TCU og Iowa State (Som på det tidspunkt var ranked som nummer 14) har gjort at Baylor nu ligger på en 13. plads på ranglisten. Eneste nederlag er kommet til Oklahoma State som er ranked 10 nu.

Kampen spilles i Waco, Texas, altså på Baylors hjemmebane, og det kan måske være afgørende. Men jeg vil alligevel påstå at Oklahoma er pæne favoritter, de skal simpelthen være i stand til at slå Baylor, specielt hvis de skal bevise de skal være værdige til at komme med i slutspillet.

Andre nævneværdige kampe:

Maryland – 7 Michigan State

Det er vind eller forsvind for Michigan State, ganske simpelt. De bør også vinde denne kamp uden problemer, deres store kamp kommer ugen efter mod Ohio State

11 Texas A&M – 15 Ole Miss

Det her kan blive et brag af en kamp. Texas A&M har måske en outside-chance for at komme med i slutspillet, det er dog ikke videre sandsynligt. Men derfor kan det her alligevel blive en brandkamp, da Ole Miss næsten altid er underholdende at se på.

9 Notre Dame – Virginia

Gode gamle Notre Dame kan stadig nå med i slutspillet, det vil dog kræve en del der skal gå deres vej. En sejr i Virginia er derfor en nødvendighed, og problemet er at man aldrig helt rigtig ved hvilket Virginia hold der dukker op. Mange gange er de rigtig gode, andre gange har de tabt hovedet ind de gik på banen… Så vi får se, men alt andet end en Notre Dame sejr vil være en kæmpe overraskelse