I uge 5 var de helt store tabere #3 Oregon og #10 Florida Gators, der tabte til henholdsvis Stanford i overtiden og et godt kørende Kentucky-mandskab. Der var ikke den store spænding i de fleste af de store kampe, som skulle vise noget om holdenes styrkeforhold. #1 Alabama fik #12 Ole Miss til at se dårlige ud, som de fleste hold gør mod #1 Alabama, og så fik #2 Georgia sendt #8 Arkansas ned på jorden igen. Til gengæld fortsatte #7 Cincinatti med at bejle til en playoff-plads, da de tog til #9 Notre Dame og trak sig sejrrigt ud af det topopgør. Ligeledes fortsatte Big 10-holdene #5 Iowa og #14 Michigan deres stimer som ubesejrede. Som altid tages der udgangspunkt i AP Top 25, der opdateres efter hver spillerund.

Holdene i top 10:

#1 Alabama vs #12 Ole Miss: 42 – 21
Man må nok vende sig til at se Alabama øverst på de her lister, for de er ganske enkelt det bedste hold i College. Og det er svært at forestille sig, at andre end Georgia kan stille noget op mod dem. Opgøret var en direkte duel mellem to førende Heisman-kandidater i Bryce Young og Matt Corral. Det blev dog aldrig kampens tema, da Alabama klogt valgte at holde bolden på jorden. Det var en simpel formular, som der blev brugt til at besejre Ole Miss: forsvaret bliver ved med at give bolden til Bryce Young, og så giver han den videre til Brian Robinson Jr., der løber i endzone. Running backen slog sin rekord med 171 yards og 4 touchdowns, så det var en særdeles god dag for Alabamas løbespil. Nick Saban vandt det taktiske slag, da de formåede at holde bolden fra Matt Corral, der i sidste sæson smadrede Alabamas forsvar. De var meget bedre forberedt denne gang, og Alabama fortsætter med at se farligt stabile ud.

#2 Georgia vs #8 Arkansas: 37 – 0
Der var store forventninger til dette opgør, efter at Arkansas er steget i graderne siden sæsonstarten. Det blev dog lidt en fuser af et topopgør, og styrkeforholdet blev blev for alvor afsløret. Kun 162 yards blev det til for offensiven i Arkansas, der mødte den måske bedste defensiv i landet. Kampen blev vundet på løbespillet, og selv med en quarterback fra Little League havde Georgia vundet kampen. Stetson Bennett er fortsat starter, da startende quarterback JT Daniels er ude med en rygskade lidt endnu. Hans eneste job var at lave hand-offs til Zamir White og co. Georgia endte med at holde bolden i hele 36 minutter af kampen, og det gav problemer for både offensiven og defensiven. Offensiven var konstant presset til at lave et stort spil for at holde trit, når de endelig havde bolden, og forsvaret var permanent trætte efter at være på banen i så lang tid af gangen. Det er første gang siden 1980, at Georgia ikke tillader modstanderne at score to kampe i træk.

Stanford vs #3 Oregon: 31 – 24
Det er vildt imponerende, at ikke-rangerede Stanford er de første til at slå Oregon, der endnu ikke har tabt, og som for få uger siden vandt over Ohio State. Men det er også det magiske ved College football, og hver uge dukker overraskelserne op. De mindre hold kan til tider blive båret frem af den gode stemning på en hjemmebane, men det er ikke tilfældet i Stanford, som ikke er kendt for at være en skræmmende udebane. Quarterback Tanner McKee så ramt ud i kampens slutfase, men der var alligevel styrke nok til at sætte et touchdown op helt til sidst i kampen. Tiden var ellers løbet ud, men på grund af et flag fik de et sidste forsøg, hvor klokken stod på 00:00. Oregon kunne ikke holde dem ude, og så skulle kampen afgøres i overtid. Her fik Stanford scoret på deres første boldbesiddelse, og så kunne presset på Ducks ikke blive større. Forsvaret holdt stand, og så fik vi ugens største overraskelse i top 25 efter min mening.

#4 Penn State vs Indiana: 24 – 0
Offensiven foldede sig aldrig helt ud for Nittany Lions, men det var ikke så vigtigt, når forsvaret spiller på så højt niveau. De tvang 8 (!) punts ud af Indiana, og dertil fik de to turnovers samt blokeret et field goal-forsøg. En relativt kedelig kamp, hvis ikke man har aktier i Penn State. Indiana var bagud med to touchdowns, da de kom ud til anden halvleg, men på deres første besiddelse blev kampen begravet. Quarterback Michael Penix Jr. blev sacked og slog sin venstre skulder så hårdt, at han måtte gå i omklædningsrummet efter nogle minutter i græsset. Hans erstatning, Jack Tuttle, røg ligeledes en tur i græsset på sit første dropback, og det blev meget symptomatisk for Indianas offensiv på dagen. Penn State ser yderst stabile ud, og det bliver rigtig spændende at se dem på udebane i Iowa næste weekend.

Maryland vs #5 Iowa: 14 – 51
Apropos Iowa, så kan holdet næsten ikke roses nok for deres sæson indtil videre. Særligt deres defensiv bliver nævnt uge efter uge, og der er vel intet andet hold i landet, der leverer flere store spil i defensiven. Maryland har en habil offensiv med quarterback Taulia Tagovailoa, men de blev smadret af en mindre end 7 turnovers. Spencer Petras får ikke mange pauser med Iowas offensiv, såden som forsvaret konstant vinder bolden tilbage. Forsvaret stjæler igen overskrifterne, men Petras leverede også en flot præstation med 3 kaste-touchdowns og 2, som han selv løb hjem. Tagovailoa er ikke bange for at sende risikable afleveringer afsted, men han blev udstillet med 5 interceptions, og så vinder man sjældent en kamp. Bare i andet quarter vandt Iowa 0-31, og så var kampen ellers slut. Iowa har den svære kamp mod Penn State i weekenden, og hvis de kan komme over den udfordring, så vil alles øjne være på dem med henblik på en historisk god sæson.

Kansas State vs #6 Oklahoma: 31 – 37
Jeg er langt fra imponeret af Oklahoma, og jeg ser dem ikke som et overbevisende tophold. De har tæsket et ligegyldigt Western Carolina hold tidligere i sæsonen, men resten af kampene har været på et hængende hår. For at slå Kansas State krævede det en stor indsats fra Spencer Rattler, ligesom at running back Kennedy Brooks skulle grave dybt. Oklahoma annoncerede før sæsonen, at de forlader Big 12-divisionen, som Kansas State også er en del af. Det er måske en årsag til, at de var så tændte på at slå Oklahoma. Det kunne også tydeligt høres på lægterne, at fansene ikke bryder sig om Oklahoma. De slap også afsted med nogle meget tætte kald fra dommerne, der som regel skaber utilfredshed blandt både modstandernes spillere og fans. Oklahoma har en svær kamp ude mod Texas i næste uge, og der kan de meget vel få deres første nederlag i sæsonen.

#9 Notre Dame vs #7 Cincinnati: 13 – 24
Det var første gang nogensinde, at Cincinnati skulle spille et internt opgør i top 10. Det fejrede de med stil, da de vandt på en hård udebane over Fighting Irish. Bearcats har en drøm om at komme med slutspillet, der ville være historisk. Nu har de klaret den på papiret hårdeste udfordring, og det vil helt sikkert kræve en ubesejret sæson, hvis de skal snige sig med blandt de fire bedste i landet. Notre Dame er et fantastisk hjemmebanehold, og der er altid larm fra fansene. Quarterback Desmond Ridder er en virkelig god spiller, og når det mest gjaldt, så leverede han for Cincinnati.

Kentucky vs #10 Florida: 20 – 13
Endnu en overraskende sejr, selvom Kentucky er ubesejrede i sæsonen. Florida er et stort hold og en stor skole, og det er ikke godt at tabe til Kentucky, der mest gør sig i basketball. Trevin Wallace fra Kentucky returnerede et blokeret field goal som et af kampens helt store spil, og så fik forsvaret sat prop i på Floridas sidste serie i kampen. Det var egentlig en grim kamp, hvor ingen af offensiverne så gode ud. Ved slutfløjtet kunne Kentucky-fansene storme bane for at fejre deres første hjemmesejr over Florida siden 1986.

Resten af top 25:

Rutgers vs #11 Ohio State: 13 – 52

Utah State vs #13 Brigham Young: 20 – 34

Wisconsin vs #14 Michigan: 17 – 38

Miss. State vs #15 Texas A&M: 26 – 22

#16 Coastal Carolina vs LA-Monroe: 59 – 6

#17 Michigan State vs Western Kentucky: 48 – 31

Hawaii vs #18 Fresno State: 27 – 24

#19 Oklahoma State vs #21 Baylor: 24 – 14

Arizona State vs #20 UCLA: 42 – 23

LSU vs #22 Auburn: 19 – 24

#23 NC State vs LA Tech: 34 – 27

#24 Wake Forest vs Louisville: 37 – 34

#25 Clemson vs Boston College: 19 – 13