Det er de sidste og afgørende uger af den regulære sæson, og det er nu, hvor slutspilsdeltagerne skal findes. Gul Klud har brugt AP Top 25 til de første mange gennemgange, men til de sidste uger vil det være playoff-komitéens egne rangeringer, som vi tager udgangspunkt i. Det er nemlig de fire toprangerede hold efter sidste spilleuge, som bliver inviteret med videre. Et hold fra Big 12 leverede ugens skuffelse, imens de resterende tophold holdt stand.

Tennessee vs #1 Georgia: 17-41
I kampens åbningsdrive fik Tennessee scoret et touchdown, og det er første gang i sæsonen, at Georgia oplever at være bagud med så mange (få) point. Det vidner lidt om holdets stabilitet og vanvittige defensiv, og de var faktisk også bagud 7-10 efter første quarter. Georgia svarede igen ved at score 27 point i træk, og så var den kamp ligesom lukket. Tennessee kan dog glæde sig over, at det er det højeste antal point, som der er blevet scoret mod Georgia i sæsonen. Det er lidt en sejr i sig selv. Georgia manglede et par vigtige spillere i defensiven, og de kan bruge de resterende kampe på at få alle mand klar til den ventede divisionsfinale mod Alabama. Det største dilemma i Georgia er stadig på quarterback-positionen, hvor Stetson Bennett har sat sig på starterpositionen. JT Daniels har efter en skade mistet sin startplads, og holdningen til de to deler vandene. Bennett er bedre til at forlænge spillene med sine ben, og han spiller på ingen måde dårligt. Til gengæld er Daniels den bedre quarterback i kastespillet, og jeg mener også personligt, at hans talent er noget større end Bennetts. Så længe offensiven præsterer på et stabilt niveau, så bliver det med Stetson Bennett som quarterback.

#2 Alabama vs New Mexico State: 59-3
Efter 10 minutter tog New Mexico føringen, da kicker Ethan Albertson omsatte et field goal-forsøg fra 50 yards til 3 point. Det blev en personlig rekord for kickeren, men det var også det eneste offensive fra dem i hele kampen. Alabama og Bryce Young tog over, og resten af kampen scorede de efter behov. Young kastede 5 touchdowns, hvoraf 3 af dem var til Jameson Williams. Receiveren havde 158 yards, og han er begyndt at vise sig som den klare førstereceiver for Alabama. De har ellers også John Metchie III, som var udset til at have den største rolle i receiver-korpset, men han har ikke præsteret på det niveau, som man kan forvente. Running back Brian Robinson Jr. havde en effektiv dag på kontoret, hvor han løb for 99 yards på blot 9 løb med 2 touchdowns til følge, og han kunne derfor holde tidligt fri. Alabamas stjerner kunne sætte sig, da føringen var stor nok, så de er klar til de to afgørende kampe mod Arkansas og Auburn.

#3 Oregon vs Washington State: 38-24
De sidste par kampe for Oregon bliver alle som finaler, og det vil være tæt på umuligt for Ducks at komme i playoffs, hvis de ikke vinder dem alle. Washington State kæmpede bravt til trods for, at holdet har haft en turbulent sæson. Tidligere træner Nick Rolovich nægtede at lade sig vaccinere, og han blev derfor afskediget d. 18 oktober. Holdet har alligevel spillet fornuftigt efterfølgende, men Oregon blev for stor en mundfuld. Kampen stod lige 14-14 ved pausen, indtil Oregon skruede bissen på i anden halvleg. De fortsætter med at dominere på jorden, hvor quarterback Anthony Brown løber mere end han kaster. Blot 135 passing yards blev det til, men til gengæld løb han for 123 yards med et gennemsnit på 7.1 pr løb. Startende runningback Travis Dye havde 88 yards på 18 løb, og han blev i den grad overgået af hans backup. Byron Cardwell løb for 98 yards på 9 løb, hvoraf 2 af dem endte med et touchdown. Oregons stjerne i forsvaret Kayvon Thibodeaux spillede en god kamp, men forsvaret ligner ikke et, som kan holde stand mod de bedste i landet. Det bliver også interessant at se Oregon mod nogle bedre løbeforsvar, for det ville betyde store problemer for det løbeafhængige angreb.

#4 Ohio State vs #19 Purdue: 59-31
Det blev et offensivt festfyrværkeri, da to af de varmeste angreb løb ind i hinanden. Purdue kom til Ohio efter en overraskende sejr over Michigan State, hvor offensiven så voldsom ud. Det flotte offensive spil fortsatte, men det betyder nok så meget, når man møder landets bedste offensiv. Det har haltet lidt med at være konsistente, men Buckeyes er det farligste hold at møde, når de er varme. Purdue har ellers en af de sjoveste duoer i landet, der udgøres af quarterback Aiden O’Connell og wide receiver David Bell. O’Connell var 40/52 og havde 390 yards, og Bell greb i den anledning for 103 af dem. Receiveren havde 217 yards mod Michigan State og 240 yards mod Iowa, og han har markeret sig som en af de bedste i landet. Desværre for Purdue har Ohio State en Heisman-kandidat i C.J Stroud, der kastede for 361 yards og 5 touchdowns. Han har med afstand de bedste hjælpere omkring sig, og modstanderne må nærmest vælge deres egen gift. Chris Olave blev betragtet som en af de bedste spillere i college, men han er sidenhen blevet overgået i offensiven af receiver-kollegaerne Garrett Wilson og Jaxson Smith-Njigba. TreVeyon Henderson er ligeledes en vanvittig runningback, som også gør sig gældende i kastespillet. Wilson ligner spilleren med det største potentiale, men det er faktisk Smith-Njigba, som har flest yards for sæsonen indtil videre. Olave er dog stadig en stjerne, og han bliver afgjort valgt som en af de første receivere til næste års draft. Man kan ikke slå det her Ohio State hold, hvis det bliver en slagudveksling, for der er de simpelthen for gode. Defensiven er sårbar, og holdet sættes på prøve mod de to Michigan-giganter i de sidste kampe.

South Florida vs #5 Cincinnati: 45-28
Det er fortsat et af sæsonens helt store spørgsmål hvorvidt Cincinnati kan klemme sig med i playoffs eller ej. Det kræver ikke kun, at konkurrenterne viser svaghedstegn, men de skal også selv vise nogle overbevisende sejre frem i de sidste kampe. De kom til South Florida med tre smalle sejre i træk, og der har siddet nogle af de andre favoritter og håbet på et sensationelt nederlag. En af de mest talentfulde quarterbacks i college er Desmond Ridder fra Cincinnati, og han bliver ved med at bære rigtig meget af læsset for Bearcats. Han kastede for 304 yards og løb for 65. Det var nødvendigt for en sejr, da startende running back Jerome Ford var ude. Der er ikke andre større profiler i offensiven, og det kan godt blive et problem at producere point mod nogle af de bedre defensive hold, hvis de skulle komme i playofs. Sejren over South Florida var egentlig ikke særligt overbevisende, selvom de vandt med 17 point. Der blev lavet en del personlige fejl, og de fik endda hjælp af South Florida, hvis quarterback smed to interceptions sammen med holdets 4 fumbles. Cincinnati har mange sympatisører rundt omkring i landet, men selvom de fortsat er ubesejrede, så mangler de endnu at vinde playoff-komitéens absolutte gunst.

Penn State vs #6 Michigan: 17-21
Den her sejr havde Michigan virkelig brug for, hvis de skal have forhåbninger om at komme med i playoffs. Det var en dramatisk kamp, og Penn State er altid svære at være på besøg hos. Begge defensiver spillede godt, og der blev dertil lavede nogle afgørende fejl på den anden side af bolden. I første quarter fejlede Penn State fælt på et trickspil, hvor de i stedet for at sparke et field goal prøvede sig med at kastespil fra kickeren på fjerde down. Det fik Wolverines sat en stopper for, og så blev tre næsten sikre point til 0. Ved stillingen 14-14 i fjerde quarter blev Cade McNamara fra Michigan sacked, hvilket endte med en løs bold, og den kom Penn State først på. De fik kun et field goal ud af den turnover, men det satte også et stort pres på Michigan for at score. Det pres kunne tight end Erick All håndtere. Han greb en aflevering fra McNamara, og så sprintede den store mand selv i endzone for 47 yards. Et af de vigtigste touchdowns for Michigan i hele sæsonen. På den efterfølgende serie fik Michigan lukket helt ned for Penn State, der måtte overgive bolden igen, og så skulle klokken ellers bare løbe ud for Wolverines. En hårdt kæmpet sejr, som fortsat giver Michigan en mulighed for at kunne komme i det forjættede land, hvis alt går godt.

#7 Michigan State vs Maryland: 40-21
En stærk offensiv præstation af Spartans fik dem tilbage på sporet, efter de i sidste uge tabte katastrofalt til Purdue. Michigan State har ikke de helt store profiler i defensiven, og det er absolut den stærke offensiv, som bærer holdet. De var ikke rangeret før sæsonen startede, så det at de ligger så højt placeret, er flot og overraskende i sig selv. I kampen kastede Payton Thorne for 287 yards og med 4 touchdowns til følge. Jayden Reed greb to touchdowns og spillede godt, men holdets helt store stjerne er Kenneth Walker III. Han marcherer videre mod Heisman-prisen, og hvis de tør give den til en anden end en quarterback, så har Walker gjort sig fortjent til den. Walker havde 2 touchdowns, og dertil løb han for 143 yards på 30 løb. Maryland er lidt et hold, som lever og dør med kasteangrebet. Taulia Tagovailoa er den quarterback i landet, der kaster bolden sjetteflest gange af alle. Skal de vinde kampe, da skal han levere mirakler i offensiven, så længe de tillader så mange point. Han havde 350 yards i kampen, og Maryland havde generelt også held med at få rykket bolden godt. De havde ikke is i maven på de afgørende tidspunkter, og de måtte flere gange opgive bolden på Spartans banehalvdel. I næste uge møder Michigan State en offensiv, der langt fra er lige så nådig, når de møder Ohio State på udebane i en sæsonafgørende kamp.

#13 Baylor vs #8 Oklahoma: 27-14
Ugens store overraskelse kom i Waco, Texas, da Baylor Bears fik udstillet de hidtil ubesejrede Oklahoma Sooners. Der var dog kun 5 pladser mellem holdene på ranglisten, og Baylor havde desuden hjemmebanefordelen, men derfor er det stadig en overraskelse. Oklahomas offensiv havde 260 yards i alt, hvilket er det mindste antal under træner Lincoln Riley, og han har altså været der i 5 sæsoner. Caleb Williams har ellers været så dynamisk som quarterback for Oklahoma, men han blev holdt til 142 yards i luften, og han kom ikke længere end 17 yards på 10 forsøg på jorden. Spencer Rattler fik lov at prøve et drive i tredje quarter, men lige lidt nyttede det. Receiverne fik meget lidt at arbejde med, og runningback Kennedy Brooks fik ikke genereret mere end 55 yards på jorden. Gerry Bohanon fra Baylor kastede beskedne 117 yards, men han løb til gengæld for 107 på 9 forsøg. Runningback Abram Smith havde ligeledes 148 yards på jorden, og Bears dominerede kampen i skyttegravene. Oklahoma kontrollerer stadig deres egne skæbne i kampen om Big 12-mesterskabet, men det ser besværligt ud nu i forhold til playoffs. De har ingen kvalitetssejre, og de er lige blevet smadret af Baylor. De får Iowa State på besøg i næste runde, og så skal de til endnu et godt forsvar i sidste runde, når de møder Oklahoma State. Sooners skal passe på, at de ikke falder helt igennem her i sæsonens sidste kampe, for det ser ikke godt ud lige nu.

Virginia vs #9 Notre Dame: 3-28
Fighting Irish behøvede aldrig at folde sig helt ud mod Virginia, som de havde fuldstændig styr på. Virginias bedste kort er quarterback Brennan Armstrong, men han sidder fortsat ude med en ribbensskade. Han er den quarterback i landet, der i gennemsnit genererer flest yards pr kamp, og hans manglende tilstedeværelse blev fatal for Virginia mod et så godt forsvar. Backup Jay Woolfolk skulle forsøge at gøre ham kunsten efter, men han var ineffektiv kampen igennem. Førsteårsspilleren kastede to interceptions, og så blev han sacked hele 7 gange også. Notre Dame var for første gang i sæsonen uden stjernereceiver Avery Davis, der i sidste kamp fik pådraget sig en ACL-skade, der holder ham ude resten af sæsonen. Heldigvis for dem har de stadig profiler som Kyren Williams og Michael Meyer, der producerer yards uge efter uge. De har et problem på quarterback-positionen, hvor senior Jack Coan spiller for svingende, men hans udfordrer Tyler Buchner ligner heller ikke en løsning, og han er da også kun førsteårsspiller. Fighting Irish skal have en masse held med sig, men de er ikke ude af playoff-ræset endnu, selvom der er nogle konkurrenter endnu, der skal snuble.

#10 Oklahoma State vs TCU: 63-17
Cowboys har egentlig markeret sig som et stærkt defensivt hold i denne sæson, men mod TCU gik offensiven op i en højere enhed. Det er et hold, der gerne vil løbe bolden, og det tillod TCU også kampen igennem. Hele 8 touchdowns fra 4 forskellige spillere havde de i løbespillet, og der var derfor ikke særligt behov for Spencer Sanders arm. Han havde 235 respektable yards i luften, men det blev mest brugt som et røgslør for at hvert spil ikke skulle blive et løb. Runningback Jaylen Warren måtte udgå i tredje quarter med en mindre skade, og ham vil Cowboys helt sikkert gerne have tilbage i god forfatning. Holdets stærke offensive linje manglede i forvejen Josh Sills, og man kunne også se Danny Godlevske forlade kampen med en skade. Vigtige spillere for Oklahoma State, der dog mod TCU ikke led under deres fravær. Der er alle muligheder for at skabe en stor sæson, og særligt efter Oklahomas nederlag. De er store favoritter mod Texas Tech i weekenden, og så har de sæsonens helt store kamp mod rivalerne fra Oklahoma hjemme i sidste kamp. Cowboys går ind til de sidste to kampe med alt at vinde og alt at tabe.

En dag på kontoret for mange af holdene i top 10, men der skete også andre vigtige ting i sidste runde. #11 Texas A&M var små favoritter mod #15 Ole Miss, men de tabte alligevel 29-19. Matt Corral var afgørende for Ole Miss igen, og holdets form afhænger meget af hans niveau. Texas A&M må være slemt skuffede, for de skulle vinde den her kamp, hvis de ville have muligheder for at komme i SEC-finalen. Alabama er næsten så som sikre, hvis bare de vinder over enten Arkansas eller Auburn. #17 Auburn faldt også på hjemmebane mod Mississippi State, hvor Will Rogers kastede 415 yards og 6 touchdowns. Endnu et hårdt nederlag for Auburn, der ellers har slået flere gode hold i sæsonen. Hverken Texas eller Kansas er rangerede, men det er alligevel et opgør, som har fyldt meget. Kansas vandt 57-56 efter overtid i en kamp, hvor ingen af forsvarene var mødt op. Førsteårstræner Lance Leipold besluttede i overtiden at gå efter en 2-point conversion, som ville vinde kampen for dem. Et nederlag gør alligevel ingen forskel for programmet, der er ved at blive genopbygget. Det var ugens sejeste beslutning, og det betalte sig også for dem, da Jared Casey greb bolden i endzone da det var mest intenst. Selvom Texas Longhorns er en såret kæmpe, så er det alligevel en stor bedrift for Kansas at slå dem. Texas skabte klart mest i offensiven, men deres 4 turnovers mod Kansas 0 havde stor betydning. Texas Longhorns er det rigeste program i landet, og det er bekymrende at se dem i deres nuværende tilstand på banen. I næste runde venter flere store opgør, som kommer til at tegne et endnu tydligere billede af hvem, som vi kan forvente at se i slutspillet.