College Football-sæsonen nærmer sig med hastige skridt. Allerede på lørdag d 26 august, skyder Notre Dame og Navy sæsonen igang i et opgør, der spilles på Aviva Stadium i Irland. Derfor er det på tide, at vi kigger på nogle af de mest spændende spillere i College Football i år – Spillere, der kan vælges i NFL-draften 2024. Vi kigger altså ikke på frehmen og sophmores (1.- og 2.-års spillere), som Kelvin Banks, Harold Perkins, Malaki Starks og Quinshon Judkins, der først kan vælges om 2-3 år. I denne artikel får du serveret spillere på CB og S-positionen, som du kan holde øje med i den nærtstående sæson – inklusiv en lille beskrivelse af spillernes respektive kvaliteter.

Cornerback

1. Kool-Aid McKinstry, Alabama Crimson Tide

Jeps, du læste rigtigt. Han hedder Kool-Aid McKinstry (originalt hed han Ga’Quincy). Men han er ikke bare en gimmick. Han er rent faktisk en lockdown-cornerback, og den (for mig) klart bedste cornerback i college football på vej ind i 2023-sæsonen. Han har alt det, som du ønsker i en nr. 1 cornerback. Han har fart i stængerne, hvilket han også viser med hans punt return-evner. Han har lækre, flydende bevægelser, og han bevæger sig godt i hofterne. Han er desuden også elite i press-coverage, hvor receiverne har svært ved, at få et godt get-off. Han tackler faktisk også fornuftigt af en cornerback, og han er ikke bange for kontakten. Han kunne godt blive bedre mod de store, stærke receivers, når de løber ruter henover midten. Men alt i alt, er han bare god. Han bliver utvivlsomt valgt i top 10.

2. Kalen King, Penn State Nittany Lions

Kalen King er en snu ræv, der har instinkterne i orden. King er virkelig dygtig i både man- og zone coverage, og er virkelig svær, at kaste imod. Hans kombination af instinkter og football-IQ er elite, og gør ham til en cornerback, som du helst gerne skal gameplane imod. Han er nemlig virkelig hurtig til, at analysere de offensive spil, så han ved præcis, hvad der kommer. Han er faktisk også ret god mod løbet, hvor han viser en god evne til, at tackle. Til gengæld, kunne han godt blive bedre til ikke, at spille højt. Han spiller nogle gange for oprejst, hvilket gør, at han ikke når, at reagere på et eventuelt kast i hans retning. Men Kalen King er bare en dygtig spiller for et stærkt Penn State-forsvar. Han bliver valgt i øverste halvdel af første runde.

3. Cooper DeJean, Iowa Hawkeyes

What, en hvid cornerback?! Ja, den er god nok. Cooper DeJean er cornerback hos Iowa Hawkeyes, og er sjovt nok en rigtig ballhawk. Han greb 5 interceptions i sidste sæson, og var generelt virkelig svær, at kaste mod. Når quarterbacks endelig gjorde det, blev bolden intercepted eller battet væk. Han er en villig tackler i løbespillet, og er ikke bange for kontakt. Han er faktisk virkelig god mod store receivers og tight ends, hvor han netop viser, at han er klar til kontakt. Selvom han er stærk og aggresiv, skal han blive bedre til, at bruge hans fysik til hans fordel. Cooper DeJean bliver med al sandsynlighed valgt i 1. runde.

4. Jason Marshall, Florida Gators

Endnu en Florida-cornerback. Jeg ved, at I bliver skeptiske nu, men man kan bare ikke komme udenom, at Jason Marshall er en virkelig talentfuld cornerback. Marshall er en fysisk cornerback, der til tider lukker fuldstændig ned for sin modstander. Han har virkelig god størrelse, og bevæger sig samtidig virkelig lækkert. Han er smooth i sin back-pedal, og hans instinkter er i topklasse. Den tidligere 5-stjernede rekrut viser også gode tegn på tålmodighed, hvor han især excellerer i man coverage. Som mange andre Florida-cornerbacks skal han arbejde på sine tackle-evner. Han misser lidt for ofte tacklinger en-mod-en. Den fysiske pakke som Jason Marshall kommer med er dog nok til, at vælge ham i 1. runde.

5. Kamari Lassiter, Georgia Bulldogs

Jeg er lidt højere på Kamari Lassiter end andre. Jeg synes, at han kan alt – måske ikke på et elite-niveau, men bestemt stadig på et højt niveau. Lassiter spiller på det bedste forsvar i college, og jeg synes han er den bedste cornerback på Georgias roster. Han er en fysisk cornerback, som tackler overraskende godt. Hans træner har faktisk kaldt ham den bedste tackler på hele Georgias forsvar – rimelig imponerende, når man tager i betragtning, hvilke spillere, der spiller på det forsvar. Han har god fart, og han er god i man coverage. Han kunne godt blive bedre til, at dække de vertikale ruter, samt lave lidt flere spil på bolden. Jeg tror godt, at Lassiter kan snige sig ind i 1. runde.

Honorable mentions:

  • Denzel Burke, Ohio State Buckeyes
  • Kris Abrams-Draine, Missouri Tigers
  • Jahdae Barron, Texas Longhorns
  • Dwight McGlothern, Arkansas Razorbacks
  • Fentrell Cypress, Florida State Seminoles
  • Nate Wiggins, Clemson Tigers
  • Javon Bullard, Georgia Bulldogs
  • Tyreek Chappell, Texas A&M
  • Josh Newton, TCU Horned Frogs
  • M.J. Devonshire, Pittsburgh Panthers

Næste side: Safety