Efter en mere “stille” lørdag hvor alle favoritterne vandt deres kampe, havde man ikke regnet med de største ændringer i denne uges College Football Playoff Rankings. Miami og Clemson har dog skiftet placering, på trods af at begge hold vandt deres kampe.

Alabama er fortsat på førstepladsen og i perfekt position til at ramme playoff. Holdets resterende kampe er ærkerivalerne Auburn på lørdag og derefter Georgia i SEC-konferencens finale. Begge hold er vurderet højt af komiteen, så det er endda højst sandsynligt, at Alabama ville kunne tabe til en af dem og stadig havne i playoff, når sæsonen er slut.
Det mest interessante scenarie finder vi dog i ACC, hvis Miami skulle tabe en tæt kamp til Clemson i deres konferencefinale. Hurricanes ville stadig have et imponerende CV med gode sejre over Notre Dame og Virginia Tech. Holdet har dog ikke set særlig gode ud mod mindre konkurrence, men komiteen synes stadig at mene, at de er et hold med mesterskabskaliber. Men hvad så med Wisconsin?
Wisconsin Badgers bliver siddende på 5. pladsen, selvom de lige har haft deres nok bedste sejr over Harbaughs Michigan. Wisconsin har stadig kun én sejr over et hold der nu er rangeret (22. Northwestern). Om to uger skal de møde Ohio State i Big10-finalen, hvor de med en sejr burde kunne havne i playoff – men hvem af de nuværende 4 hold skal så ud?

View this post on Instagram

Fourth Rankings: Top 2️⃣5️⃣

A post shared by College Football Playoff (@cfbplayoff) on


Oklahoma skal muligvis til at føle sig lidt nervøse, da de i BIG12 ikke har en konferencefinale, som de kan læne sig op ad. Holdet har stærke sejre over Ohio State, TCU og Oklahoma State, men finder sig med sit ene nederlag stadig kun på 4. pladsen. Man kunne forestille sig, at en yderligere sejr til over et rangeret hold ville sikre dem en plads i playoff. Dette kan dog ikke blive tilfældet, da de kun har urangeret West Virginia tilbage på programmet. Et eventuelt 1-nederlags Miami, Auburn eller Georgia kunne sagtens ende med at blive vurderet højere.
I college football skal man efter sidste runde i den regulære sæson finde en final four, ud af de 128 hold der konkurrerer på højeste niveau. Derfor har man valgt, at en komité på 13 forskellige universitetsdirektører skal stå for den officielle top 25-rangering. Resten af top 25 bliver seedet til de resterende bowl-kampe i post season.