Der venter nogle store kampe i uge 6 i College Football – både historiske opgør, men også kampe, som kan få store playoff-implikationer. Vi bringer her en optakt med de største kampe samt et overblik over kampene med hold fra AP Top 25. Husk at du selv kan se kampene live med ESPN Player – som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke her.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNplayer-8bit-CFB-930x180-DD-1024x198-1.jpg

#21 Texas Longhorns vs. #6 Oklahoma Sooners, kl. 18

Det er blevet tid til the Red River Showdown! Den årlige kamp mellem Texas Longhorns og Oklahoma Sooners, som altid spilles på den anden lørdag i oktober, er et af de større rivalopgør, som College Football har at byde på. Navnet stammer fra den flod, som adskiller Oklahoma og Texas, og kampen spilles som altid på det traditionsrige Cotton Bowl stadion i Texas. Det er desuden også kotume, at de to guvernører i Texas og Oklahoma lavet et officielt væddemål om kampens udfald, og i år er ingen undtagelse. Der er således både BBQ and beer på højkant i aften.

I år er det også svært at forudse hvilken guvernør det er, som skal punge ud. Spillet har ikke været prangende for QB Spencer Rattler og resten af Oklahoma-holdet, men de kommer dog til kampen med en sejrstime på 13 kampe og bookmakerne har også givet dem favoritværdigheden i aften. De møder et Texas hold, som er lavere rangeret, men som dog også kun har tabt en enkel kamp. De har brug for at deres helt store profil, RB Bijan Robinson, kan fortsætte sin imponerende sæson, hvor han på nuværende tidspunkt har løbet for næstflest yards i landet.

Kan du se kampen med ESPN Player? Ja!

#17 Ole Miss Rebels vs. #13 Arkansas Razorbacks, kl. 18

To af sæsonens positive overraskelser mødes i denne uge på Vaught-Hemingway Stadium, når Arkansas Razorbacks kommer på besøg hos Ole Miss Rebels. De havde indtil sidste uge begge lagt for land med lutter sejre, men måtte begge se sig besejret i den forgange uge. Det var dog heller ikke den store overraskelse taget i betragtning af, at modstandere hed Alabama og Georgia. Hvis Arkansas skal gøre sig nogle forhåbninger om en sejr, så skal deres forsvar hurtigt tilbage i gear, da QB Matt Corral og resten af Ole Miss angrebet pt. laver femteflest på point på tværs af alle hold i landet. Corral selv vil i øvrigt forsøge at gøre kampen i aften til den 17. i streg, hvor han kaster et touchdown.

Kan du se kampen med ESPN Player? Ja!

#18 Auburn Tigers vs. #2 Georgia Bulldogs, kl. 21:30

Auburn Tigers har lørdag en svær opgave i vente, når landets nummer to kommer på besøg på Jordan-Hare Stadium. Georgia Bulldogs har unægteligt det bedste forsvar på tværs af alle hold i år. De er det forsvar, som er bedst på alle parametre – hvad end du kigger på færrest point tilladt eller færrest yards tilladt. Deres angreb er dog fortsat en smule hæmmet af, at QB JT Daniels endnu ikke lader til at være fuldstændig klar. Det lader derfor til, at det bliver reserven QB Stetson Bennett, som skal bære læsset i aften. Det åbner nogle muligheder for Auburn, som selv har et af de bedre forsvar mod løbet i år. Bookmakerne tror på Georgia med mere end to scoringer, og hvis Auburn skal gøre noget ved det, så vil det nok kræve mere af det, som QB Bo Nix tryllede frem i sidste uge.

Kan du se kampen med ESPN Player? Desværre.

#3 Iowa Hawkeyes vs. #4 Penn State Nittany Lions, kl. 22

Der er dømt topopgør i B10, når Penn State Nittany Lions kommer på besøg hos Iowa Hawkeyes på Kinnick Stadium. Det må være de færreste der før sæsonen havde regnet med, at denne kamp ville være en kamp mellem nummer tre og fire på AP Top 25 listen. Det er med andre ord en kæmpe mulighed for at tage en imponerende skalp, og dermed ligge sig lunt i svinget til en potentiel plads i playoffs. For Iowa vil en sejr meget vel betyde, at de kan gå ubesejret igennem sæsonen, da Penn State på mange måder er deres sidste store udfordring. Iowa er bookmakernes favorit, men det er marginalt og kan måske mere tilskrives hjemmebanefordelen end egentlig styrkeforskel. Det er to hold, som faktisk ligner hinanden en del. De har begge slået prominente, rangerede modstandere tidligere i sæsonen. Derudover udgør de resten af top 3 for bedste forsvar i forhold til point, efter Georgia Bulldogs. Der er altså med andre ord lagt i kakkelovnen til den helt store defensive fight i aften kl. 22.

Kan du se kampen med ESPN Player? Desværre.

Texas A&M Aggies vs. #1 Alabama Crimson Tide, kl. 02

Vi slutter ugens optakt med kampen, hvor landets bedste hold optræder i. Alabama Crimson Tide har indtil nu virket urørlige. QB Bryce Young står noteret for 17 touchdown og kun 2 interceptions, og regnes af flere som den faktiske favorit til Heismantrofæet lige nu. Hans spil har også været stærkt medvirkende til, at Alabamas angreb i gennemsnit scorer tredjeflest point pr. kamp i hele landet. Aftens værter fra Texas A&M har spildt deres flotte sæsonstart ved at tabe to i træk, og dermed ikke længere være at finde på AP Top 25 listen. QB Zach Calzada har haft det svært, siden han tog over for den skadede Haynes King, og der kommer nok til at gå længere tid, før angrebet rigtigt får spillet sig sammen igen. Der er derfor ikke meget der tyder på, at headcoach Nick Saban ikke får sin 25. sejr ud af 25 mulige mod sine tidligere assistenter, og sin femte mod headcoach Jimbo Fisher.

Resten af kampene fra AP Top 25

Rutgers Scarlet Knights vs. #11 Michigan State Spartans

#20 Florida Gators vs. Vanderbilt Commodores

#10 BYU Cougars vs. Boise State Broncos

Syracuse Orange vs. #19 Wake Forest Demon Deacons

Navy Midshipmen vs. #24 SMU Mustangs

Nebraska Cornhuskers vs. #9 Michigan Wolverines

Virginia Tech Hokies vs. #14 Notre Dame Fighting Irish

#16 Kentucky Wildcats vs. LSU Tigers

#25 San Diego State Aztecs vs. New Mexico State Aggies