Med undtagelse af the TaxAct Texas Bowl, som spilles i nat, så er dette års bowl-kampe nu blevet færdigspillet, og det har ikke været småt med store spil. Hvis du ikke fik set dem, så frygt ej – vi bringer her en opsamling af nogle af den forgangne weekends største spil.

Husk at du kan se sæsonens sidste kamp – finalen mellem Alabama og Georgia – på ESPN Player, som du kan prøve gratis i en uge ved at klikke på banneret nedenfor.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er ESPNPlayer-2022-930x180-SD.jpg

Clemson Tigers sluttede sæsonen af med en sejr i the Cheez-It Bowl på 20-13 over Iowa State Hawkeyes. Kampen var i øvrigt Clemsons første uden Brent Venables som defensiv koordinator, da han nu skal erstatte Lincoln Riley som headcoach i Oklahoma. I stedet kunne den nye defensive koordinator, Wes Goodwin, se til fra sidelinjen mens CB Mario Goodrich returnerede en vanvittig dobbelt-battet interception til huset.

Brent Venables tiltræder først headcoach positionen fra næste sæson, så Oklahoma havde brug for en erstatning til deres Alamo Bowl opgør mod Oregon Ducks. Dertil valgte de at hente en gammel kending ind i form af Bob Stoops, som tidligere var headcoach for Oklahoma fra 1999 til 2016 og dermed den sidste træner til at vinde et mesterskab fra Oklahoma. Oklahoma tog en sejr på 47-32, som blandt andet bød på et touchdown fra Stoops egen søn, WR Drake Stoops.

I bowlkampen med et af de vildere navne, Duke’s Mayo Bowl, tog South Carolina Gamecocks en sejr over Sam Howell og resten af North Carolina Tar Heels-mandskabet. Det på trods af en fremragende flea-flicker fra North Carolina, som fik snydt samtlige forsvarsspillere hos South Carolina.

I Sugar Bowl kampen mellem Ole Miss Rebels og Baylor Bears havde en bedre aflevering fra QB Gerry Bohanon resulteret i et touchdown. I stedet blev den underkastet og det gav dermed muligheden for gribe en interception til CB Miles Battle – en mulighed som han greb på flotteste vis! I det store hele betød det dog ikke så meget, da Baylor vandt kampen alligevel.

Der var flere af the New Years Six kampene, som involverede mange point og store comebacks. En af disse var den historiske Rose Bowl, som i år stod mellem Utah Utes og Ohio State Buckeyes. På trods af et ellers stort forspring til Utah, så lykkedes det Ohio State at komme tilbage og vinde kampen 48-45. Det skyldtes i høj grad den vanvidskamp, som WR Jaxon Smith-Njigba havde for Ohio State. 15 grebne bolde, 347 yards og 3 touchdowns blev det til for receiveren, som ellers normalt plejer at være tredjemand på holdkortet efter Chris Olave og Garrett Wilson.

Kentucky Wildcats vandt the Citrus Bowl over Iowa Hawkeyes takket være et game-winning drive i de døende minutter. En af hovedaktørerne i det drive var WR Wan’Dale Robinson, som med flere vilde spil formåede at tage Kentucky helt ned til Iowas 1-yard linje, hvor RB Chris Rodriguez Jr. kunne score det afgørende touchdown.

Georgia Bulldogs bookede en plads i finalen, da de i den ene af årets semifinaler slog Michigan Wolverines. Sejren kom blandt andet i hus takket være en solid forsvarspræstation fra Georgia, som formåede at holde Michigan til 328 samlede yards og som genererede tre turnovers.

I årets anden semifinale, the Cotton Bowl, slog Alabama Crimson Tide slutspils-debutanten Cincinnati Bearcats uden de store problemer. Heismanvinderen QB Bryce Young var ellers uden hans foretrukne mål, WR John Metchie, som efter en skade i SEC-mesterskabskampen er ude for sæsonen. Det betød muligheder for spillerne længere nede på holdkortet. En af disse var WR Ja’Corey Brooks, som inden kampen kun havde grebet et enkelt touchdown i løbet af sæsonen. Den score fik han fordoblet på flotteste vis.

Som nævnt tidligere, så var WR Wan’Dale Robinsons vilde spil på sidste drive stærkt medvirkende til, at Kentucky vandt the Citrus Bowl. Iowa havde ellers en mulighed for et sidste drive, men det endte i en interception, hvilket tilsyneladende ramte maskotten ganske hårdt.

Det er ikke kun æren, som den vindende headcoach kan tage fra Duke’s Mayo Bowl – det er derimod også et bad i mayonnaise. Det fik Shane Beamer lov til at opleve efter South Carolinas sejr over North Carolina. Han fik tilmeld et slag i hovedet med beholderen oveni, da den vist var lidt tungere end først regnet med.