Det var på forhånd givet, at spillerunde 9 i dette års College Football sæson ikke havde de helt spektakulære topopgør på programmet, men det betød ikke, at der ikke var rigeligt med store spil og en enkelt stor overraskelse. Vi bringer her en gennemgang af nogle af de største højdepunkter fra den forgangne runde.

Florida State Seminoles har haft en forrygende sæson indtil videre, og den gode stime fortsatte i weekenden, da Wake Forest Demon Deacers blev slået med 41-16. Sejren var Florida States ottende ud af lige så mange mulige, og tæller vi afslutningen på sidste sæson med, så har FSU nu vundet 14 kampe i streg! Når vi har skulle vise Florida State højdepunkter fra de tidligere runder, så har det ofte været med WR Keon Coleman i hovedrollen. Og det kunne det lige så godt også have været i denne uge, da han endte dagen med to touchdowns. Men i denne uge var han ikke den eneste, som havde en monsterkamp. RB Trey Benson endte dagen med 155 totale yards og to touchdowns – heraf ét, som kom i hus på et stort screenspil.

Penn State Nittany Lions kom igen tilbage på vindersporet efter sidste rundes nederlag til Ohio State, da de i weekenden slog Indiana Hoosiers med 33-24. Sejren var dog længe om at blive cementeret, og det varede helt indtil de sidste to minutter før headcoach James Franklin kunne ånde lettet op. QB Drew Allar, som i denne kamp blev noteret for sin første interception i hans collegekarriere, fandt WR KeAndre Lambert-Smith på et 58-yard touchdown i kampens døende minutter, og da Penn States forsvar efterfølgende kunne lukke kampen med en safety var det en realitet, at Penn State endnu aldrig har tabt til Indiana på hjemmebane.

Chancen for at stikke en kæp i hjulet på college footballs førerhold lå i denne uge hos Florida Gators, som i lørdags fik besøg af #1 Georgia Bulldogs. Desværre for Florida, så forløb kampen på samme måde, som de i indeværende sæson plejer at gøre, når Georgia er involveret. Kampen endte nemlig 43-20 i Georgias favør, som dermed snuppede endnu en sejr i kampen, som uofficielt er kendt som the Worlds Largest Outdoor Cocktail Party – et navn den har fået på baggrund af den store opvarmning, som finder sted uden for Jacksonville Jaguars’ hjemmebanne, hvor kampen spilles hvert år. Florida kom ellers godt fra start, bl.a. på baggrund af et eksplosivt spil fra WR Eugene Wilson III.

Da Texas Longhorns i weekenden slog BYU Cougars med 35-6, så var det med et nyt ansigt på den startende quarterbackposition. Den sædvanlige quarterback, Quinn Ewers, var ukampdygtig på baggrund af en skade fra sidste uges kamp mod Houston, og derfor var det QB Malik Murphy, som stillede til start. Det endte med en ganske hæderlig indsats i 170 yards og to touchdowns, hvilket var nok til at holde Texas inde i ræset om en plads i slutspillet. Og det var ikke kun den nye quarterback, som spillede en fin kamp – også punt returner WR Xavier Worthy bidrog med et stort spil, som tidligt i kampen lagde stilen an.

Da Ohio State Buckeyes i weekenden slog konferencerivalerne fra Wisconsin Badgers, så fik WR Marvin Harrison Jr. tilføjet endnu et spil til hans efterhånden lange liste med højdepunkter. Ved stillingen 10-10 midt i tredje quarter fik Harrison Jr. drejet kroppen og smidt en fod ned i Wisconsins endzone på trods af massiv opdækning. Han sluttede dagen med to touchdowns og har efterhånden placeret sig selv solidt i diskussionen omkring den bedste spiller i college football lige nu. Med sejren er Ohio State fortsat ubesejrede, akkurat ligesom divisionsrivalerne fra Ann Arbor, som de møder om knap en måned.

I en runde uden markante overraskelser, så var der alligevel én, som ikke er til at komme udenom. Det havde ellers indtil nu været en kanon sæson, som headcoach Brent Venables og resten af Oklahoma-mandskabet har haft – herunder en imponerende sejr over Texas. Men alt det satte de i weekenden over styr, da Kansas Jayhawks overraskende slog dem med 38-33 og dermed gjorde en ende på en stime af nederlag på hele 18 kampe. RB Devin Neal satte prikken over i’et på en flot personlig indsats (124 yards og et touchdown), da han med et minut tilbage bragte Kansas foran med 38-33. Sejren fik Kansas’ fans til at storme banen, og festen blev nok ikke mindre, da kampens speaker annoncerede, at Kansas for anden gang skolens historie havde kvalificeret sig til bowl-kampe i to sammenhængende sæsoner. Det var i øvrigt første gang i 39 år, at Kansas fik en sejr mod en modstander, som var rangeret blandt de bedste 10 på AP Top 25.