Ohio State tog deres foreløbigt største skalp i denne sæson, Alabama fik gang i cigarerne og så sluttede Iowa’s 11-1 eventyr på et kontroversielt kald. Vi bringer her en gennemgang af nogle af de største spil fra uge 8 i College Football.

Air Force Falcons fik i weekendens deres 7. sejr ud af lige så mange mulige forsøg, da Navy Midshipmen blev besejret med 17-6. Tæller vi sidste sæson med, så har Air Force nu vundet 12 kampe i streg, hvilket er én mindre end skolerekorden, som blev sat i 1985. Spillet på banen var i sig selv ikke specielt prangende, men det vil de med sikkerhed være ligeglade med i Colorado Springs. Sejren blev grundlagt på baggrund af et pick-six og på et 94-yard touchdown gennem luften, som i øvrigt var det længste spil i Air Forces historie.

Kampen var den første af de tre kampe, som spilles indbyrdes mellem grene af USA’s militær, der foruden Air Force og Navy også inkluderer Army Black Knights. Såfremt et hold måtte vinde begge deres kampe mod de resterende to grene, så vil de blive tildelt det historiske Commander-in-Chief trofæ, og med weekendens sejr er Air Force godt på vej til at genvinde trofæet, som de også vandt sidste år.

I takt med, at Caleb Williams ikke har levet op til hans Heisman-forventninger fra før sæsonen, så er hypen kun blevet større for North Carolina Tar Heels’ quarterback Drake Maye, som også har spillet en central rolle i North Carolinas bedste start på en sæson i 26 år. Men den sluttede brat lørdag, da North Carolina, som ellers var rangeret som nummer 10 på AP Top 25, overraskende led nederlag til upåagtede Virginia Cavaliers på 31-27. Maye havde ellers muligheden for at lave et kampvindende drive til slut, men blev ramt i kasteøjeblikket hvilket førte til en interception, som kunne ses helt tæt på via et fantastisk dommerkamera.

#11 Alabama Crimson Tide vandt i weekenden over rivalerne #17 Tennessee Volunteers med 34-20, og holder dermed liv i deres håb om en plads i slutspillet, som dog stadig virker en anelse spinkelt. Sejren kom i hus på trods af en forfærdelig første halvleg, hvor Tennessee kørte dem rundt og kunne gå til pause med en føring på 20-7. Men i anden halvleg vågnede Alabama i den grad op til dåd, og endte med at score 27 point mens de ovenikøbet fik holdt Tennessee fra at score et eneste point. Efter sejren blev der uddelt cigarer i stride strømme til både Alabama trænere, spillere og sågar fans, hvilket der siden 1972 har været tradition for, at vinderholdet i the Third Saturday in October-kampen gør. Nick Saban fik også stukket en i hånden under et interview efter kampen, som han dog ikke virkede specielt interesseret i at ryge.

Mens de to andre hold fra USA’s militær dystede mod hinanden, så var Army Black Knights taget en tur til Baton Rouge, hvor LSU uddelte en gedigen øretæve. LSU havde ellers malet deres endzones i camouflage i respekt for kampens modstandere, men mere fik de så heller ikke. Hele 62-0 endte kampen, hvor LSU’s QB Jayden Daniels storspillede og endte kampen med fire touchdowns i alt. En optræden, som er medvirkende til at Daniels navn nok snart burde nævnes i forbindelse med de andre Heisman kandidater. Det var syvende uge i træk, at LSU’s angreb formåede at generere 500 yards eller mere, og de har nu vundet 6 ud af sæsonens 8 kampe.

Efter deres flotte sejr over Pac-12 rivalerne fra Oregon i sidste uge, så skulle man måske tro, at Washington Huskies ville have fået en form for momentum som bare gjorde, at det resterende kampprogram skulle jordes af QB Michael Penix Jr. og resten af angrebet. Men det komplet modsatte viste sig at være tilfældet i weekendens kamp mod Arizona State Sun Devils, hvor en sejr på 15-7 skulle slides hjem. Penix Jr. endte selv med at kaste to interceptions, mens Washingtons eneste touchdown kom på et pick-six, som CB Michael Powell stod for. Det er første gang siden 2001, at Washington formår at vinde en kamp uden at score et eneste offensivt touchdown.

Der var dømt B1G topopgør i the Shoe, da #6 Penn State Nittany Lions i lørdags gæstede #3 Ohio State Buckeyes. Men selvom Penn State kom til kampen som ubesejret, og generelt bare har været inde i en god stime, så endte kampen som den typisk plejer. 20-12 endte kampen i Ohio States favør, hvilket er deres syvende sejr i træk mod Penn State. QB Drew Allar fra Penn State, som ellers har spillet en virkelig god sæson indtil videre, fik aldrig gang i angrebet, og det var først med to minutter tilbage af kampen, at Penn State formåede at konvertere en tredje down. De havde forspildt muligheden på deres 15 tidligere forsøg. Ohio States angreb derimod formåede at generere 365 yards og afgjorde essentielt kampen med lidt over fire minutter igen, da WR Marvin Harrison Jr. med et touchdown satte et punktum for en flot dag, som bød på 11 grebne kolde, 162 yards og et touchdown til følge.

Der blev lavet en masse sjov på de sociale medier, da bookmakerne annoncerede deres over/under på kampen mellem Minnesote Golden Gophers og Iowa Hawkeyes. Sølle 30,5 point, det laveste nogensinde for en FBS kamp – eller i hvert fald siden 1995, hvor optællingen startede. Men selvom barren var sat utrolig lavt, så formåede Iowa og Minnesota ikke engang at komme over i de 30, da Minnesota vandt kampen med 12-10. Iowa kom ellers tæt på sæsonens syvende sejr, men et kontroversielt kald med under 2 minutter igen kaldte et punt return tilbage for Iowa. DB Cooper DeJean forsøgte at signalere instrukser om opdækning til sine holdkammerater, men efter at have gennemset spillet tolkede dommerne det altså som et forsøg på, at kalde et fair catch. Scoringen fik derfor ikke lov til at stå, og Minnesota kunne dermed rejse hjem med deres første sejr i Iowa siden 1999.