Washington lagde sig i spidsen af Pac-12 ræset, Michigan tromlede endnu en modstander og så fik Iowa endnu en sejr til samlingen på trods af, at de fortsat har landets mindst produktive angreb hvad angår yards. Vi bringer i denne artikel en gennemgang af de største spil fra uge 7.

Alabama Crimson Tide har nok igen i år forspildt deres chance for at komme med i slutspillet, også selvom at de har fået skrabet nogle sejre sammen. Det skyldes selvfølgelig også, at ingen af de sejre har virket gennemførte, hvilket ikke kan bruges til at overbevise slutspilskomiteen. I lørdags kom den seneste af disse uimponerende sejre i hus, da Arkansas Razorbacks blev besejret med 24-21. Arkansas forsøgte mod slut at stable et comeback på benene, godt hjulpet på vej af deres QB KJ Jefferson, som i spillet nedenfor simpelthen nægtede at gå ned. Arkansas fik ellers reduceret til kampens 21-24 med næsten 11 minutter tilbage i kampen, men et par store sacks og tidsslugende drives fra Alabama var altså nok til, at Alabama rykker til 6-1 for sæsonen.

Iowa Hawkeyes er på vej mod noget, som virker for grotesk til at være sandt. Efter weekendens sejr over Wisconsin Badgers er Iowa nu 6-1, og har gode chancer for at gå 11-1, hvis man tager højde for deres resterende program. Det alt imens, at de pt. har det dårligste angreb på tværs af hele landet hvad angår yards pr. kamp. De snitter horrible 247,4 yards pr. kamp, som altså lige akkurat er dårligere end hold som Eastern Michigan Eagles og Sam Houston Bearkats. Det nåede et punkt i kampen mod Wisconsin, hvor producerne bragte en grafik der viste, at Iowa på deres seneste 6 drives havde samlet sølle 3 yards sammen. Dog endte de med at vinde kampen, og hvis de så samtidig kan formå at replikkere store spil som det RB Leshon Williams grundlagde sejren på, så er de nok dybest set ligeglade i Iowa City.

Runde 7 i college football bød også på et comeback fra den helt store hylde. Det stod Colorado State Rams for, da de formåede at kæmpe sig tilbage i kampen mod Boise State Broncos. Der resterede ellers kun seks minutter af kampen, da Boise State udbyggede deres føring til 30-10, men på mirakuløs facon endte Colorado State alligevel med at vinde kampen med 31-30. Sejren kom selvfølgelig i hus på baggrund af heroisk spil i de døende sekunder, herunder et par kæmpe spil fra QB Brayden Fowler-Nicolisi, som du kan se nedenfor.

Endnu en uge, endnu et stort spil fra Florida State Seminoles’ WR Keon Coleman. Det må efterhånden være tredje gang, at den unge receiver finder vej til ugens gennemgang. I lørdags fortsatte han de imponerende takter, da han var stærkt medvirkende til, at Florida State holdt gang i den flotte sæsonstart, som har taget dem helt op på fjerdepladsen på denne uges AP Top 25. Coleman greb 9 bolde for 140 yards og et touchdown, og så lagde han desuden yderligere 109 yards til hans total fra punt returns. Med sejren har Florida State nu vundet deres første seks kampe – deres bedste start på sæsonen i 8 år.

Rundens største kamp fandt sted på vestkysten, hvor Oregon Ducks og Washington Huskies duellerede om pladsen i Pac-12-førersædet. Kampen endte med at være rundens absolut mest underholdende, og der var spænding helt indtil de døende sekunder, inden Washington i sidste ende kunne gå fra banen med sejren. Oregon havde ellers muligheden for at udligne kampen på et field goal mens tiden løb ud, men K Camden Lewis bukkede under for presset. QB Michael Penix Jr. spillede en forrygende kamp og kastede for over 300 yards med fire touchdowns til et følge. Penix Jr. har endda spillet så godt i løbet af sæsonen, at han i skrivende stund er bookmakernes favorit til at vinde dette års Heisman. Hans og resten af Washington holdets vej til slutspillet blev desuden en del lettere med sejren over Oregon, men med et resterende kampprogram der byder på opgør mod flere rangerede Pac-12 modstandere, så er der ikke plads til fejl.

For syvende gang i indeværende sæson kunne Michigan Wolverines gå fra banen med sejren. Bevares, det er også hvad der forventes af topholdet fra Ann Arbor, som indtil videre har haft det, som amerikanerne vil betegne som et cupcake schedule. Men selvom Michigan har været kolossale favoritter, så har de alligevel formået at leve op til favoritværdigheden og mere til. Der har virkelig ikke været nogen slinger i valsen, hvilket endnu engang blev demonstreret i weekenden, hvor Indiana Hoosiers fik gedigne tæsk og måtte hjem fra Michigan med et nederlag på 7-52. Som vi har set så ofte før, så var Michigans løbeangreb igen stærkt medvirkende til sejren, men QB JJ McCarthy spillede også en flot kamp. Det blev til 3 touchdowns, hvoraf et kom på et stort spil til TE Colston Loveland.

Derudover er der i øvrigt for alvor begyndt at komme gang i rekorderne. Sejren over Indiana – en B1G rival – kom i hus ugen efter, at Minnesota – en anden B1G rival – fik lignende smæk. Det er første gang siden 1975 at Michigan scorer mere end 50 point i sammenhængende kampe mod B1G modstandere. Og for at det ikke skal være løgn, så er Michigan også det første B1G hold til at score mere end 30 point og lukke færre end 14 point ind i deres første 7 kampe siden 1905!