For første gang i denne sæson måtte Deion Sanders og resten af Colorado holdet gå tomhændet fra banen, da de led et knusende nederlag til Oregon Ducks på 42-6. Men hvis vi ser bort fra kampen med absolut mest mediedækning i hele landet, så var der rigeligt med store spil på tværs af den forgangne rundes kampe. Vi bringer i denne artikel en gennemgang af de største spil fra uge 4.

WR Xavier Legette fra South Carolina havde en relativ anonym rolle i den regulære del af sidste års sæson. 11 grebne bolde for 89 yards og ét enkelt touchdown var alt hvad det var blevet til, inden South Carolina mødte Notre Dame i the Gator Bowl. Men selvom the Gamecocks tabte, så bidrog Legette alligevel til en god portion optimisme for næste sæson, da han leverede en solid optræden med 7 grebne bolde for 78 yards og to touchdowns.

Men på trods af, at den kamp må have skabt nogle højre forventninger for den unge receiver, så har han ikke haft problemer med at leve op til dem endnu. Efter fire kampe i dette års sæson er Legette fortsat den spiller, som står noteret for flest receiving yards med hele 556, hvorfra 189 af dem kom fra weekendens sejr over Mississippi State. Det skete blandt andet på baggrund af det store spil, som du kan se nedenfor. Legette skal forsøge at fortsætte hans imponerende start på sæsonen natten til søndag, når South Carolina tager en tur til Tennessee for at møde the Volunteers, som er rangeret som #21.

Hvis du har undret dig over, hvorvidt du er sådan en fan som sætter mest pris på det offensive spil eller det defensive spil, så kan du betragte nedenstående højdepunkt som en lille test. Enten lægger du først mærke til to forsvarsspillere fra USC, som begge nok burde have kunne fuldføre en simpel tackling. Eller også bemærker du først den vedholdenhed, som RB Cam Skattebo fra Arizona State udviser, når han nægter at tage til takke med mindre end et touchdown. Desværre for Skattebo og resten af the Sun Devils, så rakte det ikke til en sejr, og holdet har nu tabt tre ud af deres første fire kampe. Skal de gøre sig forhåbninger om en bowl-kamp i år, så skal de snart vende skuden og første chance får de i weekenden, når de besøger Cal.

Rundens største (vigtigste?) spil fandt sted i runden største kamp, da #6 Ohio State Buckeyes på det absolut sidste spil sikrede sig sejren over #9 Notre Dame Fighting Irish. Den skarpe seer vil bemærke, at selvom det for alle var tydeligt at dette spil ville blive kampdefinerende, så formåede Notre Dame alligevel kun at sætte 10 spillere på banen. Skal man tro på headcoach Marcus Freeman, så var de godt klar over det, men ville ikke risikere en straf så tæt på mål. For gud forbyde, at vi de får halveret afstanden til mål fra en yard til en halv. Resultatet fremprovokerede desuden en større rant fra Ohio States headcoach Ryan Day, som havde ladet sig gå på af nogle kommentarer fra den legendariske Notre Dame træner Lou Holtz. Det er dog umiddelbart svært at se, hvilken +80-årig træner der næste gang skulle bidrage med motivation til the Buckeyes.

Vi bliver for en stund ved rundens største kamp, for selvom det endte som en lavtscorende affære, så bød kampen alligevel på et særdeles eksplosivt spil, da RB TreVeyon Henderson tog den 61 yards til huset. Med sejren udbyggede Ohio State sin indbyrdes føring mod Notre Dame til fem sejre mod to nederlag. Vi skal faktisk helt tilbage til 1936 for at finde den seneste sejr i the Fighting Irish’ favør.

TE Brock Bowers fra Georgia er med længder det største prospect på positionen til næste års draft, og det virker som om at han uge efter uge lægger et nyt stort spil til sin personlige portefølje. I denne uge gik det ud over en stakkels safety (Ike Rowell) fra UAB Blazers, som var på modtagerenden af en ond stiff-arm. På trods af, at det fortsat kun er blevet til 256 yards og to touchdowns for hele sæsonen, så ligger Bowers solidt i førersædet på de fleste mock drafts som første valgte tight end i næste års draft.

Rundens vildeste catch kunne findes i Gainesville, hvor WR Ricky Pearsall fra Florida Gators på akrobatisk vis formåede at hente bolden ned, alt imens han holdt fast i bolden på trods af et hit, som udløste en straf. Faktisk er det catch af sådan en kvalitet, at vi godt kunne komme til at nævne det i en fremtidig artikel senere på året, hvor vi ser tilbage på de bedste spil på tværs af alle runder. Det på trods af, at flere old-school fans nok vil give mere anerkendelse til de handsker, som Pearsall har på.

Det sidste store spil i ugens artikel fandt sted i overtiden i Death Valley, da Florida State Seminoles endegyldigt overtog ACC-tronen fra Clemson med en sejr på 31-24. Dødsstødet satte WR Keon Coleman ind, da han på trods af god opdækning fra forsvare formåede at komme ned med bolden. Scoringen afsluttede dog ikke kampen, da overtidsreglerne gav Clemson en chance for et sidste drive fra Florida States egen 25-yard linje, men eftersom det endte med at løbe ud i sandet, så noterer vi gerne Coleman som kampens matchvinder.

Afslutningsvis bringer vi to højdepunkter, som ikke direkte relaterer sig til spillet, som i weekenden så på banen. Det første fandt sted i kampen mellem James Maddison og Utah State nede i den lave Group of Five-del af college football hierakiet. Headcoach Curt Cignetti fra James Maddison var stærkt utilfreds med et kald fra dommeren, og endte med at tage utraditionelle midler i brug for at bevise hans pointe, hvilket du kan se i videoen nedenfor. Det er dog ikke lovligt selv at fremvise gengivelser i løbet af kampen, hvilket den ene dommer var hurtig til at gøre opmærksom på.

Og selvfølgelig kan vi ikke bringe en ugentlig artikel af højdepunkter uden at kommentere på, at Colorado måtte gå tomhændet fra banen for første gang i denne sæson, da Oregon Ducks bankede dem med 42-6. Oregon har i den anledning delt en lille film fra kampen, som egentlig dækker hele forløbet meget fint. Den viser både, at Colorado kom til kampen med en vanvittig selvtillid, at Oregon ikke lod sige ryste og at der trods alt aldrig var nogen tvivl om kampens udfald. Har du lidt under seks minutter til dig selv, så anbefaler vi at du tager dig tid til at se videoen nedenfor!