Den sidste regulære spillerunde i College Football er nu overstået, og det er nu kun mesterskabskampene der skal spilles, før de endegyldige slutspilskampe bliver præsenteret. Vi bringer i denne artikel en gennemgang af nogle af de største spil fra de vigtigste kampe i den netop overståede spillerunde.

I hans sidste hjemmekamp på Tiger Stadium, bedre kendt som Death Valley, gav QB Jayden Daniels hjemmefansene en sidste opvisning, som de efterhånden er blevet godt vant til. 355 totale yards og fire touchdowns blev det til for den store Heismanfavorit, da han og resten af LSU holdet slog Texas A&M Aggies med 42-30. Et af Daniels favoritmål igennem hele sæson, WR Malik Nabers, greb seks bolde for 122 yards og to touchdowns i hvad der også var hans sidste hjemmekamp, da han er spået at gå tidligt i næste års draft. Og selvom det ikke bliver til noget slutspil for LSU, så har Nabers lovet at han alligevel vil stille til start i LSU’s kommende bowl-kamp. En beslutning, der nok er stærkt motiveret af, at Nabers kun mangler 21 yards for at være den spiller, som har grebet for flest yards i skolen historie. En ret vild bedrift, når man tænker på, at navne som Beckham Jr., Jefferson og Chase tidligere har optrådt i samme uniform.

Det var nogle kolossale forventninger, som opgøret mellem Ohio State Buckeyes og Michigan Wolverines i år havde fået lagt på sig. Udover at være det 113. møde mellem de to college football-giganter, og det 13. hvor begge hold var rangeret i top 5, så var der også en plads i B1G-mesterskabskampen på højkant. Og som det også har været tilfældet i de forgangne to år, så var Michigan som trak det længste strå, da de besejrede Ohio State med 30-24. Der var ellers spænding helt til sidst, men efter en interception fra DB Rod Moore med kun 25 sekunder igen, så kunne hjemmepublikummet ånde lettet op. Med sejren er Michigan nu nærmest garanteret en plads i slutspillet – det kræver blot en sejr over Iowa Hawkeyes i Indianapolis i den kommende weekend.

Selvom sejren først kom endegyldigt i hus med Moores interception til slut i kampen, så var der alligevel en mægtig god stemning i the Big House under kampen. Det kom i sær til udtryk i slutningen af tredje quarter, da der blev dømt fællessang med Mr. Brightside, som der har været tradition for at spille til Michigans kampe siden 2016.

Det holdt hårdt, men det lykkedes trods alt. Washington Huskies har for anden gang i deres historie gået igennem en regulær sæson uden at tabe en eneste kamp. Den perfekte rekord kom i hus hjemme mod statsrivalerne fra Washington State Cougars, som blev besejret med 24-21. Og igen var det en kamp for Washington, som på papiret ikke burde være et sønderligt problem, men som alligevel først blev afgjort helt til slut. Det krævede endda en særdeles kreativ konvertering på fjerde down før, at Washington kunne afgøre kampen. Washington er nu klar til mesterskabskampen mod Oregon Ducks, men mon ikke der er lidt bekymringer at spore hos det ubesejrede hold, som på trods af nul nederlag ikke har vundet med mere end 10 point siden d. 24. september.

Men hvor Washington skulle slide og slæbe for at få sejren i land, så var der til gengæld fuldstændig styr på tingene for Oregon Ducks i deres rivalopgør mod Oregon State Beavers. Et rivalopgør, som i øvrigt blev spillet for sidste mens begge hold er medlemmer af Pac-12 konferencen, da Oregon som bekendt flytter til B1G. Oregon vandt 31-7 i en kamp, hvor Heismankandidat QB Bo Nix sluttede med lige under 400 totale yards og tre touchdowns. Sejren betød desuden, at Oregon sikrede sig en plads i Pac-12 mesterskabskampen i Las Vegas mod netop Washington, og udover æren af at blive den sidste “rigtige” Pac-12-mester, så vil vinderen altså også være garanteret en plads i slutspillet.

Der kan ikke være nogen tvivl om, hvilket højdepunkt som der var ugens vildeste. Med 41 sekunder tilbage på uret stod Alabama Crimson Tide i den grad med ryggen mod muret i deres rivalopgør mod Auburn Tigers, som er bedre kendt som the Iron Bowl. Hvad der havde startet på Auburns 7-yard linje var nu blevet til en vanvittig 4th and 31. Men alligevel lykkedes det for QB Jalen Milroe at finde WR Isaiah Bond bagerst i Auburns endzone, og dermed holde liv i Alabamas slutspilshåb. Det vil dog kræve en sejr over top-rangerede Georgia Bulldogs, men uanset hvad der måtte ske, så vil the Milroe Miracle blive husket på lige fod med de andre legendariske øjeblikke i dette historiske rivalopgør.