Selvom der ingen overraskende resultater var i spillerunde 12 i dette års udgave af college football, så var der rigeligt med store spil, historiske rekorder og en enkelt forfærdelig skade. Vi bringer i denne artikel en gennemgang af nogle af de største højdepunkter fra den forgangne runde.

De fik den værst tænkelige start på kampen, men selv det var ikke nok til at slå Georgia Bulldogs ud af kurs. For selvom Tennessee Volunteers scorede på kampens første spil, så vandt Georgia kampen med 38-10 og har nu vundet 11 kampe ud af 11 mulige. Sejren betød desuden også, at Georgia nu ikke har tabt til et andet SEC-hold i hele tre år, hvilket er første gang siden 1992, hvor det nye kampprogram med 8 SEC-kampe på en sæson trådte i kraft. Og for at det ikke skal være løgn, så er det også Georgias 28. sejr i træk over SEC-hold, hvilket tangerer Alabamas rekord. Georgia møder Georgia Tech i næste uges rivalry week opgør inden Alabama venter i mesterskabskampen.

Prøv NFL GamePass gratis

Det holdt hårdt, men efter en hård fight mod Oregon State Beavers kunne Washington Huskies gå fra banen på samme måde, som de har gjort igennem hele året – nemlig med en sejr i lommen. WR Rome Odunze greb syv bolde for 106 yards og to touchdowns, og var dermed stærkt medvirkende til, at Washington nu for alvor banker på døren til slutspillet. Deres chancer blev heller ikke forringede af, at Florida State Seminoles desværre mistede deres startende quarterback til en slem skade, men mere om det senere. Selvom forbindelsen mellem Heisman-kandidat QB Michael Penix Jr. og Odunze fortsat virker upåklageligt, så gik Washington faktisk igennem hele anden halvleg uden at score et eneste point. Det er muligt, at sådan noget kan lade sig gøre mod Oregon State, men de slipper næppe godt fra at lave samme træk om to uger, når Pac-12-mesterskabskampen står for døren.

Og hvis vi bliver i Pac-12 for en stund, så var de nærmeste forfølgere til Washington, Oregon Ducks, også i aktion mod Arizona State Sundevils. Oregon havde dog på ingen måde de samme problemer som Washington havde, og Arizona State blev slået med 49-13. QB Bo Nix scorede seks touchdowns alene i første halvleg, godt hjulpet på vej af bl.a. WR Gary Bryant Jr., som fik sig en god slat YACs på det spil, som du kan se i videoen nedenfor. Oregon skal forsøge at score en plads i Pac-12-mesterskabskampen i næste uge, når Oregon State kommer forbi til deres sidste rivalry week opgør i Pac-12.

Texas A&M Aggies mødte Abilene Christian Wildcats i deres første kamp efter at de fyrede cheftræner Jimbo Fisher, som aldrig fik hverken forløst den store talentmasse eller de store økonomiske muskler, som der er forbundet med at være headcoach i College Station. Kampen endte med sejr på 38-10, hvilket må siges at være forventeligt med tanke på gæsternes niveau. Kampen bød dog på et specielt øjeblik, da Texas A&M sendte deres 12th man kickoff unit på banen, som kun består af såkaldte walk-ons, altså spillere som er kommet på holdet uden at være blevet tilbudt et stipendium i første omgang. Det er derfor ikke de bedste spillere på holdet, men det stoppede dem ikke fra at skabe et turnover!

Endnu en uge, endnu en kamp med videospilslignende stats for QB Jayden Daniels fra LSU Tigers, som dermed holder godt liv i sit Heisman-kandidatur. Hele 509 totale yards og otte touchdowns blev det til for Daniels, da LSU Tigers besejrede Georgia State Panthers med 56-14. LSU scorede faktisk også et touchdown hver eneste gang de havde bolden, hvilket så dermed også betyder, at cheftræner Brian Kelly beholdte sine startere inde igennem hele kampen mod et Georgia State hold, som kun har vundet seks kampe. Med tanke på, at LSU har tabt tre kampe og dermed ingen chance har for at spille med i slutspillet, så er det ret tydeligt at se, at det ikke kun er Daniels som godt kunne tænke sig, at Baton Rouge får endnu en Heismanvinder.

Selvom ingen tophold tabte i den næstsidste spillerunde af den regulære sæson i årets udgave af college football, så er der stor chance for, at det alligevel føles sådan i Tallahassee. Der manglede kun få minutter af første quarter, da QB Jordan Travis efter et 16-yard run blev fanget på en uheldig måde under en North Alabama forsvarsspiller. Han måtte udgå fra kampen, hvilket må siges at være en forfærdelig måde at slutte sin collegekarriere på, da Travis i forvejen var på hans sidste år. Ind kom i stedet QB Tate Rodemaker, som spillede en ganske hæderlig kamp. Kampen endte da også 58-13 til Florida State, som bl.a. scorede på et elektrisk special teams-spil da tiden løb ud. Spørgsmålet er dog nu, hvordan slutspilskomiteen vil se på Florida State, nu hvor deres stjernequarterback er ude for sæsonen, og med et Washington hold lige i hælene.