Selvom spillerunde 11 i dette års udgave af college football ikke bød på store upsets, så var der alligevel rigeligt med store præstationer! Vi bringer i denne artikel en gennemgang af nogle af de største spil.

Det kunne godt ligne at de er ved at have knækket koden i Alabama. De seneste par uger har budt på vigtige sejre over bl.a. LSU Tigers og Tennessee Volunteers, og i denne uge var det så Kentucky Wildcats, som var modtageren af en solid øretæve fra the Crimson Tide. I spidsen for Alabama stod QB Jalen Milroe, som endte dagen med seks touchdowns. Et af disse kom på et 40-yard spil til WR Kobe Prentice, som godt nok også så legende let ud, men som selvsamme Alabama ville have haft svært ved at udføre for bare en måned siden. Sejren betød, at Alabama nu er klar til deres 10. SEC-mesterskabskamp under Nick Saban. Modstanderen i den kamp kræver ingen yderligere introduktion, og der er lagt op til et vaskeægte topopgør d. 2. december, når Georgia Bulldogs står klar til at genvinde deres titel.

Da LSU Tigers i weekenden besejrede Florida Gators med 52-35 skete det på baggrund af en historisk quarterbackpræstation. QB Jayden Daniels fra LSU endte kampen med 606 totale yards, herunder 372 igennem luften og 234 på jorden, og fandt vej til endzone hele seks gange. Aldrig før er sådan en kombination af kaste- og løbeyards set i college football, mens det i SEC-regi også var nok til kamprekorden for flest samlede yards i en kamp. På trods af den historiske statline var det i lang tid en tæt kamp mellem de to SEC-rivaler, hvor det først var i tredje quarter, at LSU kunne tage føringen og derefter beholde den. Det skete på baggrund af et 51-yard run fra Daniels, som undervejs fik sat flere Florida forsvarsspillere. Sejren betød at LSU nu er 7-3 for sæsonen, mens Daniels har placeret sig solidt blandt favoritterne i kampen om dette års Heisman-trofæ.

Hvis vi bliver i snakken om Heisman-kandidater, så er det ikke muligt at komme udenom WR Marvin Harrison Jr., som igen i lørdags fortsatte hans storspil, da Ohio State Buckeyes slog Michigan State Spartans med 38-3. Harrison Jr. sluttede dagen med 147 yards og to touchdowns, en efterhånden normal dag på kontoret for ham, og der kan ikke være meget tvivl om, at han nu solidt har sat sig på wide receiver-tronen i college football. Ohio State mangler nu “blot” Minnesota i næste uge, inden college footbals mest ventede kamp løber af stablen i the Big House, når Michigan Wolverines venter i kampen, der bare er kendt som the big game.

Endnu en uge, endnu en sejr mod en rangeret modstander for Washington Huskies. Lørdags var det Utah Utes, som stod for skud og som på trods af god fight måtte tilslutte sig rækken af college-hold, som i denne sæson har tabt til the Huskies. Utah kunne ellers gå til pause med en føring på 28-24, men efter en flot præstation i en anden halvleg af Washingtons forsvar endte kampen 35-28 i hjemmeholdets favør. Igen i denne uge var QB Michael Penix Jr. storspillende, og han beholder da også sin føring blandt bookmakerne i forhold til dette års Heismantrofæ. Det bliver spændende at se om denne sejr er nok til, at Washington kan snige sig ind blandt de bedste fire på slutspilskomiteens rangliste. De var inden kampen placeret som nummer fem, og selvom Florida State også vandt deres kamp, så vil Penix Jr.’s storspil kombineret med et bedre forsvar være med til at besvare nogle af de bekymringer, som komiteen tidligere har haft ved at placere Washington højt. Ranglisten kommer ud natten til onsdag dansk tid.

Spillerundens største opgør fandt sted i State College, da Penn State Nittany Lions tog imod et Michigan Wolverines mandskab, som var uden deres sædvanlige cheftræner på sidelinjen. Som følge af den store spionageskandale der har omringet Michigan i den seneste tid var Jim Harbaugh som straf fået karantæne indtil den regulære sæson var forbi. Det endte dog ikke med at give Michigan de store problemer, da de slog Penn State med 24-15 i en kamp, som igen igen var symptomatisk på James Franklins periode i Penn State: dårligt spil mod dygtige modstandere. De viste ellers korte glimt i løbet af kampen – herunder på en konvertering af fjerede down i første halvleg, som du kan se nedenfor – men det var aldrig nok til for alvor at volde Michigan problemer.

Det er dog værd at bemærke, at Penn State i løbet kampen nåede ned til Michigan 10-yard linje. Det lyder ikke af meget, men det er altså første gang i denne sæson, at Michigan har skulle spille forsvarsspil nede omkring deres egen endzone.

Det er ikke kun i toppen af college football at de store spil finder sted. I FCS, også kendt som divisionen under FBS, sikrede Harvard Crimson sig i lørdags som minimum en del af Ivy League-titlen, da de slog Penn Quakers med 25-23. Sejren kom i hus efter 2 gange overtid, da Harvard endeligt satte kniven ind med et spil, som vil vække stor gensynsglæde blandt alle Philadelphia Eagles fans. Med sejren er Harvard nu sikre på at vinde Ivy League titlen, men de kan dog fortsat ende med at skulle dele æren med Yale Bulldogs og Dartmouth Big Green, som begge mangler sejre i den kommende runde.