Slutspilskomiteen udgav i sidste uge den første udgave af deres længeventede rangliste, som skal bestemme hvilke hold, der skal spille med i de sjoveste kampe. Og mens nogle hold i den forgangne weekend spillede deres chancer større (Alabama), så slukkede lyset desværre også for andre (Oklahoma). Vi bringer i denne artikel en gennemgang af de største spil fra uge 10.

På trods af, at Georgia Bulldogs har ligget solidt på AP Top 25 førstepladsen, så var det Ohio State Buckeyes, som indtog den bedste placering på slutspilskomiteens rangliste. Den er selvfølgelig kommet i hus på baggrund af store sejre over Notre Dame og Penn State, men det kan alt sammen være ligemeget, hvis man ikke kan klare arbejdet mod de mindre hold. Derfor var det godt, at Ohio State i weekenden fik vendt et deprimerende pauseresultat på 7-9 til Rutgers Scarlet Knights til en solid sejr på 35-16. Rutgers kom ellers bedst fra start i den kamp, godt hjulpet på vej af en veludført udgave af det legendariske trickspil fumblerooski.

Prøv NFL GamePass gratis

Det er ikke fordi, at Tennessee Volunteers ligger specielt godt i svinget til en slutspilsplads, da komiteen i sidste uge placerede dem på en foreløbig 17. plads. Og det er heller ikke fordi, at weekendens kamp mod de undertippede Uconn Huskies blev en speciel mindeværdig en af slagsen, da pligtsejren kom i hus på 59-3. Men jeg synes trods alt at det var værd at medtage et særligt spil fra kampen, for hvornår har man sidst set en spiller være SÅ åben som WR Ramel Keyton var i weekenden? Med spil som dette er det ikke overraskende, at Uconn blot har vundet én kamp i år.

Det blev ikke til den store sæson, som QB Caleb Williams og resten af USC Trojans-mandskabet havde håbet på, da de begyndte sæsonen for et par måneder siden. Lørdag blev det tredje nederlag sat på kontoen, endda mod konferencerivalerne fra Washington Huskies, som vandt 52-42. Som det så ofte har været i denne sæson, så var det sprudlende angreb og et forfærdeligt forsvar, som tog banen for USC (hvilket også resulterede i en fyring til den defensive koordinator efterfølgende). Men angrebet bød Washington på til dans, herunder blandt andet på en genial forsinket flea-flicker, som WR Tahj Washington blev noteret for. Men som sagt var det ikke nok, da Washington vandt og QB Michael Penix Jr. fortsatte sin jagt på Heisman-trofæet.

QB Jayden Daniels fra LSU Tigers har i denne sæson været garant for adskillige store spil, men det var i weekenden ikke nok til, at de kunne rejse fra Tuscaloosa med en sejr i bagagen. For det var Alabama Crimson Tide som trak det længste strå i en kamp, som for alvor lignede det vi plejer at forbinde med Nick Saban og Co. QB Jalen Milroe spillede forrygende og endte kampen med 219 kasteyards, 155 løbeyards og 4 touchdowns scoret med benene. Sejren giver nu for alvor Alabama en chance for at afgøre deres egen skæbne. For selvom lutter sejre mod resten af deres kampprogram ikke er noget, som slutspilskomiteen vil belønne på nogen som helst måde, så kom de atter tættere på divisionstitlen i SEC West, som vil give dem adgang til SEC mesterskabskampen som med al forventning bliver mod Georgia Bulldogs. Det ville være noget af en skalp, såfremt Saban kunne slå hans gamle assistenttræner.

Og nu vi er ved Georgia Bulldogs, så var også de i weekenden med til at skabe store spil. I deres kamp mod Missouri Tigers, som de vandt med 30-21, da blev deres godstog af en forsvarsspiller, DT Nazir Stackhouse, noteret for et stort kampafgørende spil, da han greb en interception og returnede den dybt ned på Missouris banehalvdel. Selve løbeturen viste sig dog at være til ingen verdens nytte for den 145 kg tunge mand, da en ulovlig blokering endte med at sende Georgia ned på deres egen 30-yard linje. Men den hjalp trods alt Georgia til sejr i den første kamp i deres vilde kampprogram for november (næste uge Ole Miss, ugen efter Tennessee).

Det så længe rigtig godt ud for Oklahoma Sooners i forhold til deres chancer for en plads i slutspillet. Syv sejre ud af sæsonens første syv mulige, herunder et stort resultat mod Texas Longhorns, som på daværende tidspunkt lå placeret som nummer fire på AP Top 25. Men i sidste weekend led drømmen et knæk, da Kansas Jayhawks overraskende vandt, og drømmen blev endegyldigt slukket i denne weekend, da Oklahoma State Cowboys tog sejren i dette års udgave af the Bedlam Rivalry – en kamp som er blevet spillet siden før Oklahoma blev en egentlig stat. Men på trods af den lange historie, så var denne weekends Bedlam faktisk den sidste, som lå fastlagt eftersom Oklahoma til næste år tager skiftet til SEC. Det fik derfor også Oklahoma State til at sætte en helt særlig sang på anlægget, da sejren var i hus og fansene på banen.

Vi afslutter denne uges artikel med en video, som egentlig ikke viser et højdepunkt fra banen, men derimod fra sidelinjen. Det kan næppe være gået nogens næse forbi, at Michigan Wolverines er havnet i et sandt stormvejr af beskyldninger om snyd. Anklagerne går på, at Michigan på ulovligvis skulle have sendt en assistent rundt til deres B1G-rivalerne med henblik på, at lure hvilke signaler som de forskellige hold bruger til at kalde spil, siden mikrofoner i hjelme ikke anvendes i college football. Det havde Rutgers tydeligvis forberedt sig på i weekenden, da de imod Ohio State tog kreative midler i brug for at sende spil til banen.