Efter en fremragende Rose Bowl og en ligeså fantastisk Sugar Bowl, er der nu kun to hold tilbage i dette års udgave af college football.

Det står nu klart, at dette års nationale mester i college football kommer til at forblive ubesejret. Det blev en realitet natten til tirsdag, da Washington Huskies besejrede Texas Longhorns med 37-31 i dette års udgave af Sugar Bowl. De bookede dermed et møde i finalen med de toprangerede Michigan Wolverines, som tidligere besejrede Alabama Crimson Tide med 27-20 i en Rose Bowl, som endte med at gå i overtid.

Både Michigan og Washington endte med at vinde deres bowl-kampe på baggrund af store kampe fra deres stjernespillere. Hos Michigan endte QB JJ McCarthy med 246 totale yards og tre touchdowns, mens RB Blake Corum genererede 118 totale yards og to touchdowns – heraf ét i kampens overtid. Hos Washington sluttede Heisman-finalisten QB Michael Penix Jr. med 461 totale yards og to touchdowns.

De to hold skal nu mødes i finalen d. 8. januar, som spilles på NRG Stadium i Houston. Uanset udfaldet af kampen, så vil der med sikkerhed være en mesterskabstørke, som kommer til en ende. Michigan har nemlig ikke vundet det nationale mesterskab siden 1997, mens det sidst var i 1991, at Washington stod øverst på college-tronen. Kampen sættes i gang kl. 01:30 natten til tirsdag dansk tid.

Du kan se højdepunkterne fra dette års Rose Bowl og Sugar Bowl i videoerne nedenfor.