Kan der lure nogle upsets i denne uge? Potentialet er der i al fald, men samtidig ser det også ud til at mange af favoritterne kan have en let uge i vente!

Der er lagt op til flere lokalopgør i denne uge, dog er det ikke alle lokalopgør, der tager hensyn til størrelsen på de involverede skolers football-program… Der er i hvert fald ét hold vi skal have meget ondt af denne uge!

Her følger en kort gennemgang, af nogle af de mest interessante kampe i denne weekend:

FREDAG: Kansas – 17 Coastal Carolina

Coastal Carolina går ind til denne kamp som favoritter, da de lige nu er seeded til at være det 17. bedste hold i College Football. De har samtidig vundet de sidste 2 års opgør imod Kansas. Begge hold lagde ud med sejre i sidste uge, men Kansas har ikke vundet en udekamp i de sidste 9 forsøg, og det kan se svært ud mod et Carolina angreb der sidste uge puttede 52 point på tavlen, godt nok mod et svagere mandskab end Kansas. Dette er fredagens største kamp, og kan altså følges via ESPN player allerede i nat.

Jeg forventer en sejr til Coastal Carolina, og afhængig af kampens forløb kan denne kamp være afgjort ganske hurtigt, hvis Carolina kommer stort foran tidligt, da Kansas ikke har holdet til at lave et stort comeback. Kan de holde den tæt igennem kampen, kan der dog lure en overraskelse.

12 Oregon – 3 Ohio State

Oregon har hele tiden været underdogs i denne kamp. Men der lå dog et potentielt upset i denne kamp, hvis Oregon kunne få det hele til at fungere. Men desværre kom nyhederne om at Oregons bedste forsvarspiller, og måske hele College Footballs bedste spiller, Kayvon Thibodeaux er tvivlsom til morgendagens kamp, efter han har forstuvet anklen i sidste uges kamp. Det er en kæmpe bet for Oregon. Bliver han ikke klar er Ohio State endnu større favoritter end de var på forhånd.

Jeg forudsiger en klar sejr til Ohio, specielt hvis ikke Thibodeaux er klar.

10 Iowa – 9 Iowa State

Denne her kamp kan blive et brag. Specielt defensivt er begge hold stærke. Iowa har haft overtaget over Iowa State, og har vundet alle 5 indbyrdes opgør siden 2015, og deres defense har holdt Iowa State til under 17 point i 4 af de 5 kampe. MEN, Iowa States angreb er bedre i år end de har været de sidste mange år, de har med QB Brock Purdy og RB Breece Hall en duo der kan gøre Iowas forsvar trætte, da Iowa State spiller et meget mobilt angrebsspil, med mange løb fra både QB og RB.

Kan de få det til at fungere, kan det give Iowa State en sejr for første gang i 7 år, over deres lokalrivaler, hvilket jeg tror der er en rigtig stor sandsynlighed for. Jeg tror dog det bliver et brag af en kamp, og forventer den er tæt igennem hele kampen! Så skal du vælge én kamp denne uge, er dette min klare anbefaling.

UAB – 2 Georgia

Georgia tæskede Clemson i et drøn af en forsvarskamp i sidste uge. Georgia er nu på 2. pladsen i seedningen, så hvorfor pokker skulle UAB kunne drille dem?

Det kan gå en af to veje i denne kamp, og det hele afhænger i mine øjne, af Georgias QB JT Daniels. Sidste uge kastede han for 135 yards og 1 interception, imod Clemson. Er Clemson bedre end UAB? Ganske givet, men hvis ikke JT Daniels kan flytte bolden meget bedre i denne kamp, så kan UAB altså godt drille Georgia.

UAB er 35-16 siden starten af 2017 sæsonen, og bliver bedre og bedre til at rekruttere hvert år, så det er et college der langsomt men sikkert nærmer sig sub-toppen af College Football, uden at jeg forventer de nogensinde vinder mesterskabet. Men af og til kan de drille de større hold. Spørgsmålet er så om Georgias hårdtslående forsvar er så stærkt at UAB pænt må pakke sammen igen, efter at have fået tæsk fra start af denne kamp.

Mercer – 1 Alabama

OK, det her bliver et blowout. Stakkels Mercer…. Men selvfølgelig skal vi lige nævne topholdet Alabama. Sidste uge smadrede de Miami, der på daværende tidspunkt var seedet som nummer 14. Kampen endte 44-13 til Alabama, og den var på intet tidspunkt i fare. QB Bryce Young kastede 4 touchdowns i hans start-debut, og forsvaret lukkede Miami ned igennem hele kampen.

Mercer er ikke seedet, Mercer har intet at komme med, og sidste gang de var oppe imod Alabama tabte de 56-0…! Det mest spændende ved denne kamp er at forudsige hvor lang tid Alabama holder deres bedste spillere på banen.. Måske kunne Nick Saban spille Running Back på et par angrebsserier, og Alabama ville stadig smadre Mercer! Det her er et af de problemer der er ved College Football, fordi der kan være så kæmpe niveauforskel på holdene. Men samtidig er det også det der gør det sjovt at se, for nogle gange lykkedes det den kæmpe underdog at snyde de kæmpe favoritter… Det sker dog ikke her, Alabama er alt for stærke til det!

5 Texas A&M – Colorado

Åh Colorado… engang var de det bedste hold i College Football. Det er længe siden (1990) at Colorado vandt mesterskabet. Der er ikke tegn på at det skal vende lige foreløbig, men der blæser positive vinde i Boulder igen, og Colorado har faktisk fået samlet sig et ganske habilt forsvar i år. Sidste år var Colorado 4-2 i den afkortede corona sæson, og de er kommet godt fra start i år.

De møder dog Texas A&M i Denver denne lørdag. Og de er stærke! Deres angreb er extremt velbalanceret, i fordelingen mellem kast og løb, sidste uge løb de f.eks. for 303 yards, mens de kastede 292. De har to stærke running backs i Devon Achane og Isaiah Spiller, og WR Ainias Smith greb for to TD og 100 yards i sidste uge i 41-10 sejren mod Akron.

Colorado er dog stærkere end Akron i mine øjne, og jeg er spændt på om det forbedrede forsvar hos Colorado kan byde Texas A&M op til dans…

Her følger nogle flere match-ups i denne uge, som kan være værd at holde øje med:

Alabama State – 25 Auburn (Auburn elsker at møde Alabama hold, dette er dog “lillebroren” Alabama State)

13 Florida – South Florida (lokalopgør der spilles i det sydlige Florida, hvor man formentlig bliver skudt hvis man ikke spiller ordentligt)

Middle Tennessee – 19 Virginia Tech (Kan Virginia fortsætte formen fra uge 1, hvor North Carolina fik stryg?)

Georgia State – 24 North Carolina (Kan North Carolina komme ovenpå igen, efter en katastrofal kamp mod Virgina Tech?)

Stanford – 14 USC (Stanford ser ikke ud til at have et angreb i år… Kan USC blæse dem helt bagover?)

21 Utah – BYU (Det går aldrig stille af sig når der er lokalopgør i Utah, og efter en pause sidste år grundet Corona, så er der lagt i kakkelovnen til et brag!)

Rigtig god fornøjelse med at følge kampene derude!