Hvis du går med en drøm om at blive NFL-ejer, så er det nu du skal slå til. Men det kræver nok, at du har en skilling eller to på kistebunden.

3,5 milliarder dollars eller 21,5 milliarder kr. Så meget er Chicago Bears vurderet til, og salgsprisen kunne blive endnu højere.

For at sætte det lidt i relief, så er det præcis det samme, det kostede at bygge Storebæltsbroen i 1988, og så er spørgsmålet jo, hvad man helst vil have.

Chicago Bears er en af NFLs ældste klubber og har været med siden NFL så dagens lys i 1920. Klubben er stadig ejet af den samme familie, faktisk er det blot andet led, selvom det altså er over 100 år siden, at den oprindelige ejer var med til at stifte ligaen.

Hovedindehaveren af ​​holdet er den 98-årige Virginia Halas McCaskey, der er datter af Bears-grundlægger George S. Halas. NFL-legenden styrede holdet indtil sin død i 1983, og på det tidspunkt overtog Virginia ledelsen af klubben.

Ifølge Jim O’Donnell fra Daily Herald i Chicago kan der komme et salg på tale i den nærmeste fremtid som følge af “intern strid mellem familiemedlemmer om at sælge NU.”

Bears har en bestyrelse bestående af otte personer, og i øjeblikket er fem af disse otte medlemmer af McCaskey-familien.

Når/hvis klubben bliver solgt, må et også betragtes som en af verdenshistoriens mest profitable investeringer. George Halas betalte kun 100 dollars for holdet i 1920, og klubben kan altså nu sælges for en storebæltsbro, eller en vækst på 3.500.000.000% – altså der kan selv Dogecoin ikke være med.

Halas nåede i øvrigt aldrig, at se sine Chicago Bears vinde Super Bowl XX i 1986. Han døde tre år tidligere, men klubben hylder ham stadig med et GSH på ærmet, og 1985-udgaven af holdet, der stadig betragtes som NFL-historiens bedste forsvar, hyldede ham i denne video, der giver Alphabeats EM-sang kamp til stregen: