NFL-legenden Mike Ditka blev tidligere på ugen indlagt på hospitalet efter et hjertetilfælde, men nu skulle han være i bedring.

Chicago Bears-fans og NFL-elskere verden over holdt vejret fredag, da meldinger om Mike Ditkas indlæggelse begyndte at komme frem. Legenden havde været ude for et hjerteanfald og var på vej til hospitalet i en ambulance. Fra sin hospitalsseng i Florida har den 79-årige Super Bowl-vinder dog udsendt en tak til de mange fans, der var bekymrede for ham, men at han er okay igen.

Lægerne har givet den tidligere Bears-spiller en pacemaker og efter yderligere dage i hospitalet til en let omgang rehabilitering kan han komme hjem igen. Ditka var den første tight end, der blev indlemmet i Hall of Fame, det eksklusive selskab som blot 318 tidligere spillere, trænere og ejere er medlem af. Ditka greb 427 bolde for næsten 6000 yards og scorede 43 touchdowns i sin karriere for Bears.

Efter den aktive karriere som spiller var slut, vendte han dog tilbage og var træner for holdet fra 1982 til 1992. Her blev det blandt andet til en knusende sejr over Patriots i Super Bowl 20. Det var de legendariske 1985 Bears, som Ditka førte til sejr. Han var altså træner for det et af bedste forsvar, der nogensinde har spillet i NFL. Mike Singletary, Leslie Frazier, William “The Refrigerator” Perry og Richard Dent var blot nogle af spillerne på det frygtindgydende forsvar. Det var i øvrigt et hold, der så også havde en spiller som Walter Payton på angrebet.

Ditka er også kendt og elsket for sit ikoniske trænerlook. Solbriller, sweatervest og cigar var kendetegnende for Iron Mike, som var et meget passende kælenavn til en træner, der i 1988 også blev ramt af et hjerteanfald, men vendte tilbage til jobbet blot 11 dage senere.