Chicago Bears havde en mærkelig sæson i fjor, hvor holdets cheftræner frasagde sig rollen som spilkalder. Nu tager han den titel tilbage.

Matt Nagy var hyldet som den næste store offensive strateg efter succes med Chiefs, og derfor blev han hyret som cheftræner hos Chicago Bears i 2018. Det har dog ikke været en dans på roser, og midt i 2020-sæsonen gav han rollen som spilkalder videre til Bill Lazor, holdets offensive koordinator.

Nagy sagde på det tidspunkt, at han ville være med til at designe angrebet, men at Lazor ville få lov til at vælge, hvilke spil, der blev kaldt i kampene. 

Beslutningen kom efter en elendig start på sæsonen for holdets angreb, der var blandt ligaens mindst effektive. Cheftræneren begrundede beslutningen med, at han nu kunne koncentrere sig mere om alle spillets faser, angreb, forsvar og special teams, uden at han også skulle bruge mental energi på at kalde spil.

Efter holdets bye week, hvor Lazor fik det større ansvar, så angrebet væsentligt bedre ud. Med Nagy som ansvarlig for angrebet i fjor scorede holdet i gennemsnit 19 point per kamp og skaffede 300 yards i snit. Efter Lazor blev play caller, så scorede holdet 30 point per kamp og skaffede 380 yards i snit. Det på trods af, at de mødte Packers to gange og fik tæv i begge opgør.

Selv om Lazor stadig er offensiv koordinator, bliver det dog ikke ham, der kalder spillene i den kommende sæson. Nagy fortæller selv, at han er tilbage på posten og udtaler i samme ombæring, at han glæder sig til at træne Andy Dalton, holdets nye quarterback. Cheftræneren fortæller, at ændringen på den position kommer til at betyde nye ting for holdets offensiv

“Nogle ting vil være en smule anderledes på angrebet. Der vil være nogle ting som Andy godt kan lide, som Mitch (Trubisky red.) og Nick (Foles red.) hadede og omvendt. Men vi vil arbejde sammen og finde ud af, hvad det er”.