Chicago Bears har besluttet ikke at forlænge quarterback Mitchell Trubisky. Dermed er han fritstillet efter 2020-sæsonen.

OK, så overskriften er mere et spil på ord end et egentlig chok. Det lå velsagtens i kortene, at Bears ikke ville forlænge med Trubisky, der har været en skuffelse, siden han kom ind i ligaen i 2017.

Bears og de andre 31 klubber har indtil 3. maj til at indløse den såkaldte “5th year option”, hvor alle spillere valgt i første runde i 2017 kan få lagt et ekstra år på deres standard 4-års kontrakt.

Læs også: Her er 5th year option for alle spillere fra 2017-årgangen

Flere spillere fra 2017-årgangen har allerede fået forlænget deres kontrakt, blandt andre de to quarterbacks Patrick Mahomes og DeShaun Watson, der blev draftet hhv. otte og 10 pladser efter Trubisky.

Chicago Bears var så forelskede i den unge quarterback i 2017, at de tradede op fra plads 3 til plads 2 for at vælge ham. Lidt senere tradede Chiefs også op i draften. Det var for at vælge Patrick Mahomes. De to har mildest talt haft forskellige karrierer indtil videre.

Mahomes har været MVP i ligaen og vandt Super Bowl i februar, hvor han også blev kåret til MVP. Trubisky har været udskældt, og i marts hentede Bears en anden Super Bowl MVP, quarterback Nick Foles, til klubben for at give ham konkurrence op til 2020-sæsonen.

Nu har Bears så sendt et vink med en vognstang til den 25-årige quarterback. Klubben indfrier ikke femte-års-optionen i hans kontrakt, og dermed er Trubisky fritstillet efter 2020-sæsonen.

Trubisky har spillet 41 af 48 mulige kampe i grundspillet for Bears i sine tre år i ligaen. Han har har ramt på 63,4% af sine kast med 48 touchdowns og 29 interceptions. Han har også løbet syv touchdowns ind og fumblet 21 gange. Og så har han faktisk grebet et touchdown også.

Læs også: Her er 5th year option for alle spillere fra 2017-årgangen