Lousiana State University (LSU) og deres angreb med Joe Burrow i spidsen var college-footballs store åbenbaring, og i den kommende NFL-sæson vil en af chefstrategerne bag, Joe Brady, være Panthers’ offensive koordinator.

Natten til tirsdag vandt Lousiana State University (LSU) collegemesterskabet, da holdet slog Clemson University ovenpå endnu en stærk offensiv præstation. Holdets angreb har været flyvende i år, og quarterback Joe Burrow er den store favorit til at blive valgt først i årets draft.

Det er dog ikke kun på banen, at LSU har tiltrukket sig NFL’s opmærksomhed, men også trænerstaben har vakt interesse. Især den unge passing game coordinator Joe Brady har været et varmt navn efter hans succes med at designe LSU’s kasteangreb, og det er nu lykkedes for Panthers’ nye cheftræner Matt Rhule at overtale Brady til at blive Panthers’ nye offensive koordinator.

30-årige Joe Brady har kun været træner siden 2013, hvor han begyndte som linebacker træner på det lille college Williams & Mary. Siden var han i to år forbi Penn State som en lavtrangende assistent, inden han i 2017 kom til New Orleans Saints, hvor han var offensiv assistent i to år under Sean Payton. I 2019 tog han jobbet som passing game coordinator hos LSU, og det gik som beskrevet ovenover over al forventning.

Panthers’ nye træner Matt Rhule kommer ligesom Brady fra collegerækkerne, men de to har ikke mødt hinanden eller arbejdet sammen tidligere. Også Panthers’ defensive koordinator kommer fra collegerækkerne, da Rhule har valt at tage Phil Snow med fra sit tidligere hold Baylor University. Det bliver altså en helt uprøvet koordinator-gruppe hvad angår NFL-erfaring.