Panthers-runningback Christian McCaffrey og hans to brødre trådte i helterollen, da 72-årige Dan Smoker Sr. faldt seks meter og landede på en klippe under en vandretur i Colorado. Brødrene kom ham til undsætning og holdt ham i live, indtil redningsfolk nåede frem.

For de NFL-spillere, der ikke er på vej på det åbne marked, er marts normalt en stille måned, hvor der er plads til et tiltrængt frium, før sæsonen for alvor tager fat senere på foråret.

Det var dog ikke tilfældet for Carolina Panthers-runningback og hans to brødre, Max McCaffrey, der er wide receiver for San Francisco 49ers og Dylan McCaffrey, som spiller i college for Michigan. På en vandretur i Colorado i weekenden, så brødrene pludselig en mand falde seks meter og ramme en klippe.

De kom straks manden, 72-årige Dan Smoker Sr., til undsætning. Christian McCaffrey tilkaldte ambulancehjælp, mens hans brødre skyndte sig hen til den hårdt sårede mand. McCaffrey og brødrene holdt Smoker Sr. i live og gav ham førstehjælp, da hans vejrtrækning stoppede på et tidspunkt. 11 minutter efter, at Christian McCaffrey havde tilkaldt hjælp, ankom redningsfolk og tog over.

Dan Smoker Sr. var på vandretur med sit 13-årige barnebarn, Eli, som brødrene også tog sig tid til at trøste, da hans bedstefar var i professionelle hænder. Senere kom de også forbi hospitalet for at tjekke, hvordan Smoker Sr. har det. Han brækkede nakken, adskillige knogler og pådrog sig indre blødninger og er i en kritisk, men stabil tilstand.

Dan Smoker, søn til hårdt kvæstede Dan Smoker Sr., har takket brødrene for deres heroiske indsats i et tweet, som du kan se herover.

Christian McCaffrey fortæller selv om episoden, at han følte, at der gik en evighed, før redningsfolkene kom. Men i virkeligheden gik der kun 11 minutter, før hjælpen var fremme. “Fantastisk arbejde af de gutter”, siger runningbacken til panthers.com om redningsfolkenes arbejde med at holde Dan Smoker Sr. i live.

Det er en velsignelse, at vi kom rundt om hjørnet i præcis det øjeblik, så vi kunne være der for ham…Jeg følte, at han hang i luften i ti sekunder. Jeg havde aldrig set noget lignende i mit liv, når man tanker på traumet og lyden. Vi var i chok – Christian McCaffrey

Christian McCaffrey har efterfølgende SMS’et med 13-årige Eli Smoker for at tjekke status, og han har sammen med sin brødre sendt hilsner og pæne tanker til hele familien på Twitter.