Op til Super Bowl kårer NFL altid årets MVP, årets forsvarsspiller, årets angresspiller og meget mere. Her får du Gul Klud-redaktionens bud på, hvem, vi mener, bør vinde årets priser.

Natten til fredag før Super Bowl afholdes det store NFL Honors award show, hvor alverdens priser bliver uddelt til NFL-spillerne for deres præstationer i 2022-sæsonen.

På Gul Kluds redaktion har vi stemt på de største af de priser, der skal uddeles, og her får du vores bud på, hvem, vi mener, skal vinde årets priser. Heriblandt hvem vi mener skal være årets MVP, årets træner og årets comeback-spiller.

Most Valuable Player (MVP): Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs

Der var ingen tvivl om årets MVP i år. Patrick Mahomes mistede i off season sin bedste wide receiver i form af Tyreek Hill, og alligevel slår han med afstand alle quarterbacks i år i de vigtigste statistikker. Han er en enmandshær, og har igen i år slået fast for alle, at han er manden man skal slå i NFL lige nu.

Offensive Player of the year: Justin Jefferson, WR, Minnesota Vikings

Det er sjældent, at man ser en wide receiver have så afgørende en betydning på udfaldet af kampe. Justin Jefferson var gang på gang i år den afgørende faktor for Vikings i deres mange tætte sejre, og vi skal tilbage til Antonio Browns storhedstid, før jeg kan mindes en receiver være så afgørende for sit hold. Suveræn sæson af Jefferson, der skrabede næsten alle stemmer sammen på redaktionen.

Defensive Player of the year: Nick Bosa, EDGE, San Francisco 49ers

Der blev givet en enkelt stemme til rookie Sauce Gardner, men Nick Bosa blev en ret klar vinder af årets forsvarsspiller hos Gul Klud. Bosa var den bedste spiller på ligaens bedste forsvar, og han var gang på gang motoren bag et pass rush og et forsvar, der gav nervøse trækninger hos alle quarterbacks.

Offensive Rookie of the year: Garrett Wilson, WR, New York Jets

Der var delte meninger på redaktionen og både Seahawks-runningback Kenneth Walker og Saints-receiver Chris Olave fik stemmer. I sidste ende gik de fleste af stemmerne til Garrett Wilson, der i løbet af sæsonen etablerede sig som Jets’ stærkeste våben i en ellers skuffende offensiv sæson. Han viste gang på gang prøver på sine unikke atletiske evner, og fremtiden ser lys ud for den elektriske receiver.

Defensive Rookie of the year: Ahmad “Sauce” Gardner, CB, New York Jets

Jets rydder bordet i rookie-kategorien og snupper også årets forsvarsrookie. Det var endda helt enstemmigt, at Ahmad ‘Sauce’ Gardner blev valgt. Gardner har allerede i sin første sæson ikke kun været den bedste rookie, han har muligvis også været den bedste cornerback overhovedet i ligaen. Det er virkelig sjældent at se fra en rookie, og det er en af de mest imponerende rookie-sæsoner i meget lang tid.

Coach of the Year: Kyle Shanahan, San Francisco 49ers

Det var meget tæt på, at Doug Pederson snuppede prisen, og Brian Daboll og Nick Sirianni fik også flere stemmer. I sidste ende blev Kyle Shanahans arbejde med en stribe forskellige quarterbacks dog udslagsgivende for udfaldet. At få Brock Purdy til at komme ind og præstere på det niveau fra start af er simpelthen strålende trænerarbejde. 49ers sluttede sæsonen med 10 sejre på stribe med Purdy under center, og det er ekstremt usædvanligt man ser det fra en rookie-quarterback valgt så sent i draften.

Assistent Coach of the Year: DeMeco Ryans, DC, San Francisco 49ers

Kyle Shanahan fik dog også hjælp på vejen mod de 10 sejre i træk, og 49ers’ forsvar var decideret drabeligt i år. Uge efter uge lukkede de ned for modstanderens angreb, og DeMeco Ryans leverede bare et helt exceptionelt stykke forsvarsarbejde på sidelinjen. Flere spillere udviklede sig i løbet af året, og gennem hele året var det dét mest solide og godt coachede forsvar. Udover Ryans fik Lions’ Ben Johnson og Bengals’ Lou Anarumo stemmer.

Comeback Player of the Year: Geno Smith, QB, Seattle Seahawks

Man kan diskutere, om Geno Smith lavede et comeback, fordi han aldrig før har bevist sig, men i NFL-sammenhæng fungerer Comeback Player of the Year ofte som en kombination af et comeback og ‘most improved’, og det sidste er i hvert fald uden tvivl Geno Smith. At han skulle gå fra en mangeårig backup-rolle til en af sæsonens 10 bedste quarterbacks havde absolut ingen set for sig. Det er virkelig usædvanligt på quarterback-positionen på et hold, der ikke engang var spækket med talent omkring Smith. Hvis man udelukkende skulle give den for et comeback, kunne man have givet prisen til Saqoun Barkley, der også fik flere stemmer på Gul Kluds redaktion.