Loyalitet og sport er to ting, der sjældent går hånd i hånd, men når det sker er det voldsomt smukt.

Et perfekt ægteskab er det, det mellem Arizona Cardinals og Larry Fitzgerald, og receiveren har ikke tænkt sig at lave om på det. I et interview med Jace Frederick fra den Minnesota-baserede avis, St. Paul Pioneer-Press, fortæller Fitz, at han kun kan se sig selv spille for ørkenklubben.

“Hvis ikke jeg spiller i Arizona, så spiller jeg ikke andre steder. Jeg har skabt et godt liv for mig selv der. At spille det samme sted i 15 år er i sandhed en velsignelse.”

Den 34-årige klublegende afviser også, at pension nødvendigvis er et relevant emne. Det handler ikke om alderen, siger receiveren, der hvert af de seneste tre år har grebet mere end 100 bolde for over 1000 yards. Fitzgerald siger, at det hele handler om produktion og hvor højt niveau, man kan præstere på. Som atlet kan man skrive sin egen historie, og det inkluderer, hvordan den skal slutte.

Og slutte skal den altså hos Cardinals, på trods af, at Fitzgerald stadig har “lilla blod i sine årer”. Veteranen er født i Minneapolis, Minnesota og voksede op som bolddreng for Vikings. Trods de stærke følelser for klubben, så kommer han altså ikke til at spille for holdet.

Fitzgerald er på vej ind til sin 15. sæson i NFL, og er samtidig i gang med det sidste år af sin kontrakt. Men den fremragende spiller har altså mod på mere. Cardinals draftede den høje receiver med draftens tredje valg i 2004 og har aldrig set sig tilbage. Receiveren har grebet over 1200 bolde for klubben, scoret 110 touchdowns og skaffet mere end 15.550 yards gennem luften.

I NFL-historien er det kun Tony Gonzales og Jerry Rice har grebet flere bolde end Fitzgerald, mens det kun er Jerry Rice og Terrell Owens, der har grebet bolde for flere yards. Fitzgerald kan meget vel ende som nummer to på begge lister allerede i år, hvis han kan holde samme niveau som de forgangne tre sæsoner.

Med høje placeringer på så prominente lister, er den loyale klubmand blevet valgt til Pro Bowl 11 gange og har fået en placering på First Team All-Pro, samt en plads på Second Team All-Pro. Cardinals fans får heldigvis lov til at heppe på ham lidt endnu.