Efter en sæson med kun tre sejre har Arizona Cardinals fyret cheftræner Steve Wilks.

I januar 2018 blev Steve Wilks hyret som Arizona Cardinals’ nye cheftræner, men efter blot 16 kampe i spidsen for holdet, er han nu fortid.

Cardinals har således valgt at fyre ham, efter at hans første sæson sæson bød på blot tre sejre og hele 13 nederlag, hvilket er dårligst af alle i NFL.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside.

– Det faktum, at det gik i den forkerte retning på både angrebet og forsvaret. Og ved at kigge på Wilks’ plan for 2019, følte jeg bare ikke, at det var den plan, jeg ønskede, eller den, som ville få os tilbage til den type fodbold, vi forventer, og vores fans fortjener, fortæller Cardinals’ klubpræsident Michael Bidwell om fyringen.

Cardinals’ sæson har været præget af tumult. Wilks fyrede allerede den offensive koordinator Mike McCoy efter syv kampe, hvor Cardinals kun havde vundet en enkelt. Derudover skiftede Cardinals også quarterback i løbet af sæsonen, da Sam Bradford blev bænket til fordel for rookien Josh Rosen.

49-årige Wilks har tidligere været defensiv koordinator for Carolina Panthers, hvor han også har trænet defensive backs. Udover Panthers har han også været assistenttræner hos Bears og Chargers samt adskillige colleges.