NFL kan meget vel skulle vinke farvel til en sine bedste ambassadører og wide receivere nogensinde.

Larry Fitzgerald, der er kontraktløs efter 17 år hos Arizona Cardinals, har i et radiointerview udtalt, han ikke kan finde viljen til at fortsætte karrieren lige nu.

Det er på alle måder en ekstraordinær karriere, Fitzgerald har stablet på benene. Stopper han i dag, vil ingen, undtagen Jerry Rice, have grebet flere bolde eller for flere yards end ham. Dette har han opnået, selvom han i lange perioder af sin karriere har haft obskure quarterbacks til at kaste sig bolden. Han har ligeledes imponeret med hans usædvangligt sikre hænder. Hertil citres ofte statistikken, der viser at han har flere tacklinger end tabte bolde i sin karriere.

Der er derfor ingen tvivl om, at Fitzgerald vælges ind i Hall of Fame første gang, komitéen har muligheden for det. Med den senste udtalelse, kan det dog ende med at ske en anelse tidligere, end football-fans kunne håbe. Kendt som en af de mest respekterede skikkelser, NFL har set, har Fitzgerald med sit talent, sin karakter og klasse markeret sig som en af ligaens mest populære spillere, blandt både nautrale fans og med- og modspillere.

Det er svært at udpege et særligt moment i en så prominent karriere, men mange vil nok huske hans magiske playoff-præstationer i 2008, hvor han scorede intet mindre end 7 touchdowns, der i sidste ende var et sæt Santonio Holmes-tåspidser fra at sikre ham og Cardinals Super Bowl 43 – det eneste, Larry mangler i sin flotte karriere.

Om han fortsætter eller ej står det klart, at han rent fysisk ikke er, hvem han engang var. Derfor vil hans værdi ikke ligge i hans produktion på banen, men snarere det, han kan bidrage til holdet på anden vis. Han har tidligere svogret troskab til Cardinals og vist dem loyalitet, selv når holdet har haft det svært. Det er derfor svært at forestille sig, at han skulle finde på at optræde for et andet hold, skulle han ende med at spille i 2021.

I sine 17 år i ørkenen har Larry Fitzgerald grebet 1.432 bolde for intet mindre end 17.492 yards, begge næstflest nogensinde.