– Der sker ikke så meget, døjer med arbejdstilladelser og Udlændingestyrelsen lige i øjeblikket.

Sådan siger Andreas Knappe, da Gul Klud tager en snak med den store dansker.

Koks i den amerikanske udlændingestyrelse er grunden til at Andreas Knappe ikke i øjeblikket løber rundt med en Arizona Cardinals på hovedet!

“Kyler Murray trækker tilbage. Han undgår presset. Og løber. Super blokering af Andreas Knappe.”

Sådan kunne det have lydt her i pre-season, hvis ikke papirnusseri hos immigrationsmyndighederne havde kostet den 28-årige dansker muligheden for at komme i træningslejr med Cardinals.

NFL-tiden har været en svær størrelse for Andreas. Fra den første kontrakt med Atlanta Falcons. Til første fyring. Til et rakkerliv fra klub til klub. Og så en lang periode med flere skader fra fibersprængning til hjernerystelse.

Men den store dansker giver ikke op. Han træner ufortrødent med NFL-karrieren for øje. Præcis som han har gjort det, siden han første gang kom til USA for 7 år siden.

Og så for en måned siden kom opkaldet, han havde ventet på.

Arizona Cardinals ville gerne have ham med i træningslejren og se ham an. Goliath fra Silkeborg begyndte at pakke og sendte sine papirer ind til den amerikanske udlændingestyrelse.

Det var en formsag. Arbejdsgiveren skal ændres, hver gang Andreas skifter klub. Og det plejer at gå rimelig tjept.

Men papirerne kom ikke tilbage. Andreas ventede. Og ventede. Og ventede. Og til sidst kunne Cardinals ikke vente længere. De skrev under med en anden spiller. Og Andreas Knappe var igen arbejdsløs. Papirerne kom aldrig.

– Det var perfekt for mig ellers. fortæller Knappe til Gul Klud. Min tidligere positionstræner fra Broncos er hos Cardinals nu, så jeg havde rimelig gode chancer for en plads på holdet eller practice squad.

Andreas Knappe er på et midlertidigt visum, og på spørgsmålet om han kan få en anden type, lyder svaret en smule nedslået:

– Nej det kan jeg ikke, det er den type udenlandske sportsfolk får. Så skal det hele sendes og ændres til den klub, og så må man håbe det går hurtigere og den næste klub har tålmodighed til det.

Og netop det med den den næste klub. Det er den positive vinkel på denne historie, for en mand med Knappes størrelse og kvaliteter hænger ikke på træerne.

– Jeg er i kontakt med flere klubber, fortæller den offensive linjemand Jeg er skadesfri, så jeg håber på at være på et nyt hold, inden alt for længe., slutter Knappe.

Så håber vi bare, at udlændingestyrelsen rubber neglene næste gang, ellers kunne det jo være, at vi her i Danmark nølede næste gang en amerikaner kommer til landet… are you reading this Mr. President?