Selvom startskudet på 2020-sæsonen stadigvæk er mange måneder væk, har NFL-verdenen heldigvis en lang række interessante spørgsmål at besvare inden — ikke mindst på quarterback-positionen.

Denne offseason har nemlig et ualmindeligt dybt, interessant og stjernespækket felt af quarterbacks, hvis fremtid skal bestemmes de kommende måneder. At forudse hvem, der ender hvor, kan være ekstremt vanskeligt, da de fleste spilleres fremtid i høj grad afhænger af hinanden. En enkelt QB eller klubs beslutning kan nemt have stor indflydelse på resten af QB feltet. Her er et udvalg af quarterbacks med mulighed for at ændre NFL-landskabet:

Tom Brady
Efter 20 år og seks mesterskaber hænger New England Patriots og Tom Bradys fælles fremtid i en tyndere tråd end nogensinde. I forhold til Bradys sædvanelige niveau var 2019 skuffende. Om dette skyldtes Bradys faldende formåen eller manglen på offensive våben og en skadet OL er der delte meninger om. Det er måske mest sandsynligt at Brady fortsat spiller i Foxborough, men hold som Las Vegas Raiders, der angiveligt skulle være parate til at tilbyde Brady $60 mio over to år, Los Angeles Chargers, Tennessee Titans og Indianapolis Colts rygtes også i spil til legendens ydelser.

Phillip Rivers
I samtlige kampe siden 2006 har Chargers haft Rivers som startende QB. Dette bliver ikke tilfældet i 2020, hvor holdet indtager det splinternye SoFi Stadium i Inglewood. Med lige så mange touchdowns som turnovers (23), havde Rivers havde sin måske sin karrieres værste sæson i 2019, men Rivers vil stadigvæk have rig mulighed for at starte i 2020 andetsteds. Det forlyder, at Tampa Bay Buccaneers er favoritter til at sikre sig Rivers underskrift, mens Colts også kunne blive Rivers næste arbejdsgiver.

Cam Newton
Har har kontrakt med Carolina Panthers for 2020 sæsonen. Newton har ikke kommet tæt på det niveau fra sin MVP sæson i 2015, og Panthers’ tålmodighed med Newton lader til at have sluppet op. Cam er derfor et varmt emne til at blive tradet. Chargers og Raiders, der begge indvier nye stadions i den kommende sæson, og Bears har været nævnt i denne sammenhæng.

James Winston
NFLs nok mest uberegnelige og svingende QB har kontraktudløb. Grundet store spillemæssige spørgsmålstegn, er Winston noget af en lottokupon. En forlængelse med Buccaneers eller en tørn hos Chargers eller Chicago Bears virker mest plausibelt på dette tidspunkt.

Dak Prescott
I sine fire år som startende QB for Dallas Cowboys har Prescott tjent sølle $4,7 mio., hvorfor han er opsat på at underskrive en lang og stor kontrakt. Dak lader til at befinde sig i en lignende situation som Kirk Cousins gjorde i Washington Redskins, der franchise taggede ham to sæsoner i træk, da de ikke følte sig helt sikre på hans langvarige succes og niveau. Det er usandsynligt at Cowboys vil lade Dak gå fri, og meget tyder på et franchise tag. Skulle Dak nægte at spille på et franchise tag og dermed forlange et trade, ville han formentlig være en ombejlet herre.

Teddy Bridgewater
Spillede flot i Drew Brees’ fravær over fem kampe, hvilket pustede derfor nyt liv i troen på ham som en franchise QB. Med nyheden om at Drew Brees vender tilbage til New Orleans i 2020, betyder dette, at Bridgewater er at finde andetsteds i næste sæson. Bears, Buccaneers, Colts, Chargers, og afhængig af Brady, Patriots kan blive destination for Bridgewaters næste eventyr.

Nick Foles
Den tidligere Super Bowl MVP fik ikke den start på sin Jaguars karriere, de eller han havde håbet på. I sin blot fjerde kamp brækkede Foles sit kraveben og den markant billigere rookie Gardner Minshew overtog med moderat succes. Med et væld af muligheder på QB positionen i denne offseason kunne Jaguars overveje trade Foles. Mulige trade destinationer inkluderer Buccaneers og Panthers.

Ryan Tannehill
Forinden 2019 sæsonen ankom Tannehill til Tennessee Titans fra Miami Dolphins for en slik. Mod alle forventninger, bragte Tannehill Titans i AFC-finalen og blev kåret til årets mest forbedrede spiller. Tannehill har før har modtaget en $96 mio. kontrakt uden at indfri forventningerne. Alligevel forventes det, at Titans forlænger med den 31-årige quarterback.

Andy Dalton
Cincinatti Bengals vælger efter al sandsynlighed LSUs Joe Burrow med deres og draftens førstevalg. Mere end i forvejen, gør dette Dalton undværlig. Hvis ikke Bengals kan trade Dalton, kan Bengals stadigvæk spare $16 mio. ved at fyre ham. Jacksonville Jaguars, Chicago Bears eller, hvis Brady skifter, New England Patriots nævnes som bejlere.

Marcus Mariota
Efter en 2-4 start bænkede Tennessee Titans Mariota til fordel for Ryan Tannehill, der kviterede med en AFC finale. I et ualmindeligt stærkt QB felt virker Mariota ikke som et af de stærkeste emner, men kan formentlig finde plads et sted, hvor han i training camp kan kæmpe om det startede job. Muligheder inkluderer Bears, Denver Broncos, Carolina Panthers, Buccaneers og Patriots.

Matthew Stafford
Efter en flot start 2019 sæson, der desværre blev afbrudt halvvejs pga. en rygskade, virkede Staffords post i Detroit sikker. Men nylige spekulationer om Lions interesse i at drafte Tua Tagovaiola har stillet spørgsmålstegn ved Staffords fremtid i Detroit. Mest tænkeligt er det nok, at Lions prioriterer at bruge deres førsterundevalg på andet end en QB og dermed beholder Stafford.

Tua Tagovaioa
Pådrog sig en slem hofteskade, der sluttede hans 2019 sæson for collegeholdet Alabama Crimson Tide. Positive nyheder efter en scanning viser dog, at den ikke er så slem som frygtet. Miami Dolphins, der vælger som nummer fem i årets draft, har længe være spået Tuas draftdestination, men rygter forlyder at også Lions, der drafter før Dolphins, er interesserede i den hawaiianske QB. Senest skulle Chargers være lune på at trade op i draften for at sikre sig Tua.

Joe Burrow
Det har længe været antaget at Bengals ville vælge LSU QB Joe Burrow mest draftens førstevalg. Det er formentlig stadigvæk intentionen, men nylige rygter spekulerer at Burrow overvejer at trække ‘Eli-kortet’ og erklære, at han ikke ønsker at spille for Bengals, der i så fald ville stå i en svær, kompleks og yderst interessant situation – hvis man altså ikke er Bengals-fan. Flere hold ville være interesserede i den seneste Heisman-vinder, men præmisserne for erhvervelsen af ham, er på nuværende tidspunkt uklare, da det afhænger af mange ting.

Quarterback-karrusellen, der har hele 35 Pro Bowls imellem sig, er i fuld gang. Hvad tror du, hvem står af hvor?