Kan Seattle Seahawks ændre magtforholdet i NFC West, eller kommer Los Angeles Rams tilbage på sporet?

Femte spillerunde sparkes i gang med et internt opgør fra ligaens velsagtens stærkeste division i NFC West. Med fire kampe overstået har NFC West-holdene minimum to sejre og det virker ikke utopisk, at alle fire hold kan avancere til slutspillet.

Derfor har torsdagskampen mellem Seattle Seahawks (2-2) og Los Angeles Rams (3-1) ikke blot væsentlige implikationer for dynamikken i divisionen, men også for slutspilsplaceringerne. Efter to nederlag på stribe kom Seattle Seahawks tilbage på sporet med en livsgivende sejr over de øvrige divisionsrivaler fra San Francisco. Russell Wilson og co. kørte sejren i hus, selvom de kun producerede 234 offensive yards og havde mindst boldbesiddelse.

Los Angeles Rams led omvendt sæsonens første nederlag, da de løb ind i Kyler Murrays velsmurte Cardinals-maskine. Deri spillede Aaron Donald sin hidtil dårligste kamp i NFL pr. Pro Football Focus’ rangeringer, mens Rams-angrebet skød sig selv i foden med to turnovers.

Nu står Rams over for divisionsrivalerne fra Seattle og senest var det førstnævnte, der trak sig sejrsrigt ud af slutspilsopgøret i januar med 30-20. Russell Wilson har da også et historisk anstrengt forhold til Rams, som han har tabt 11 af 19 kampe til (inkl. slutspil).

Seneste nyt på skadesfronten:

Det er to relativt skadesfri mandskaber, som tørner sammen natten til fredag. Værterne har ganske vist angivet et hav af spillere på skadeslisten, men de forventes stort set alle at komme i aktion mod Rams. I skrivende stund er receiver Dee Eskridge dømt ude med en hjernerystelse, mens der er tvivl om linebacker Benson Mayowa og runningback Chris Carson. Sidstnævnte døjer med en nakkeskade, og såfremt han ikke bliver kampklar, bør vi forvente at se mere til Alex Collins, der senest løb for 44 yards og en scoring mod 49ers.

Hos gæsterne fra Los Angeles er der blot tvivl om Darrell Henderson Jr., der har beskadiget sine ribben. Henderson har foreløbigt løbet og grebet bolde for 285 yards og to scoringer i 2021-sæsonen, hvortil hans eventuelle fravær vil kunne mærkes. I givet fald skal den tidligere New England Patriots-back Sony Michel atter i aktion.

Hold øje med…

Fortsætter Aaron Donald med at rasere Russell Wilson?

En iøjnefaldende kombination af Aaron Donalds overlegne kvaliteter og Seattle Seahawks’ gennemgående kvaler på den offensive linje har ledt til, at førstnævnte har et historisk godt tag på Russell Wilson. Efter 15 indbyrdes opgør står Aaron Donald noteret for 15 sacks, 22 tacklinger for tabte yards og 39 QB-hits.

Foreløbigt har Seahawks’ offensive linje heller ikke været deres opgave voksen i 2021, hvortil enheden har tilladt ottende flest sacks (2,8 pr. kamp, red.) i NFL. Ikke desto mindre har Wilson endnu ikke kastet en interception i sæsonen, men står derimod noteret for 1.044 kastede yards og ni touchdowns.

Wilson kan endvidere glæde sig over, at Aaron Donald leverede sin foreløbigt dårligste præstation i NFL i fjerde spillerunde pr. Pro Football Focus. Donald noterede sig ganske vist for fire tacklinger, men blev begrænset til blot to pressures over for Kyler Murray.

Der skal andre boller på suppen, hvis Los Angeles Rams skal besejre Seahawks i Seattle. Rams er dybt afhængige af Aaron Donalds sublime kvaliteter i presspillet, hvis deres forsvar skal kunne holde skansen mod spillere såsom D.K. Metcalf og Tyler Lockett.

Står Seahawks’ forsvar en chance over for Matthew Stafford?

På den modsatte side risikerer Seattle Seahawks’ forsvar at komme i menneskehænder mod Matthew Stafford og Sean McVays angreb. Seahawks har foreløbigt tilladt flest yards (444,5 pr. kamp), 12. flest point (25 pr. kamp) og forceret 13. færrest turnovers i NFL, anno 2021.

Særligt Seahawks-forsvarets bagerste geledder har været udfordrede i indeværende sæson og pr. Pro Football Focus har cornerback-gruppen været ligaens femte dårligste i 2021. Ganske symptomatisk tillod de også Deebo Samuel et ”gratis” 76-yard langt touchdown i fjerde spillerunde, da opdækningen kortsluttede og efterlod førstnævnte helt alene ned ad banen.

Derfor må Matthew Stafford slikke sig om munden med udsigten til at revanchere sidste uges nederlag. Med Stafford ved tøjlerne har Sean McVay transformeret sit angreb, der er blevet endnu mere alsidigt og bedre funktionelt efter, at Jared Goff blev sendt på porten. Rams producerer lige knap 400 offensive yards pr. kamp og har scoret sjette flest point (28,8 pr. kamp) i NFL i år.

Særligt Cooper Kupp har været en fornøjelse at følge. Den 28-årige receiver er kun en af tre angrebsspillere, der har grebet minimum 100 yards pr. kamp i 2021, og det må forventes at fortsætte over for Quandre Diggs og co. natten til fredag.

Forudsigelse:

Jeg har det grundlæggende svært med at skulle favorisere ethvert hold, der skal spille på udebane i Seattle i bedste sendetid. Russell Wilson og Pete Carroll har været tæt suveræne i disse opgør, og de beviste i seneste spillerunde, at de sagtens kan bide skeer med den stærkt besatte NFC West.

Ikke desto mindre har jeg svært ved at forestille mig, at Seattle Seahawks’ forsvar skal kunne stoppe Los Angeles Rams’ angrebsmaskine. Både statistikken og den seneste indbyrdes historie taler for, at Rams’ angreb sætter minimum 30 point på tavlen. Omvendt bør Aaron Donald og Jalen Ramsey være i stand til at sætte en kæp eller to i Seahawks’ angrebshjul.

Los Angeles Rams tager til Seattle, triumferer og holder snor i Arizona Cardinals i kampen om divisionstitlen. Rams vinder med 34-27.