Seattle Seahawks og Arizona Cardinals brager sammen i bedste sendetid for anden gang i sæsonen. Lad os bede til, at vi får en gentagelse af dramaet fra syvende spillerunde!

For tre uger siden vidnede vi et drama ud over det sædvanlige, da Arizona Cardinals besejrede Seattle Seahawks med 37-34 efter forlænget spilletid. Opgøret havde hele pakken med 1.091 offensive yards, dynamisk angrebsspil, fem turnovers og afgørende special teams-spil. Hvis Seahawks og Cardinals leverer en tilnærmelsesvis gentagelse af braget i syvende spillerunde, vil det være kriminelt at misse denne uges torsdagskamp.

Vi befinder os også i en situation, hvor Arizona Cardinals, Los Angeles Rams og Seattle Seahawks alle er 6-3 for sæsonen. Stillingen hælder blot mere benzin på bålet, da ingen af holdene har råd til at tabe de resterende, indbyrdes opgør. Vi kan meget vel stå i en situation, hvor diverse tie breakers skal i spil for at afgøre udfaldet af divisionen – og i sidste ende fordelingen af slutspilspladser!

På den baggrund er der lagt i kakkelovnen til et nervepirrende divisionsopgør. Værterne fra Seattle tabte senest med 23-16 til Los Angeles Rams, hvor Russell Wilson aldrig fandt ind i en rytme. Således blev DK Metcalf holdt til sølle 28 yards, mens Wilson ikke scorede et eneste touchdown.

Gæsterne fra Arizona bør – omvendt – have rigeligt med momentum efter en højdramatisk sejr over Buffalo Bills på 32-30. Her leverede DeAndre Hopkins en stor præstation med 127 yards og den kampafgørende scoring, da han udmanøvrerede tre Bills-forsvarsspillere og greb et 43-yard langt kast fra Kyler Murray med to sekunder igen. Se sæsonens foreløbigt vildeste spil her:

Seneste nyt på skadesfronten

Seattle Seahawks er hårdt ramt på skadesfronten inden torsdagskampen. I skrivende stund må holdet undvære to startende offensive linjespillere i Ethan Pocic og Jordan Simmons, mens førstnævntes reserve ligeledes døjer med en ankelskade. Ydemere må Seahawks se bort fra forsvarets to startende cornerbacks i Quinton Dunbar og Shaquill Griffin. Endelig er der tvivl om flere af angrebets profiler – heriblandt Tyler Lockett og Chris Carson.

Græsset er kun marginalt grønnere i Arizona, hvor Kliff Kingsbury skal erstatte to startende defensive linjespillere, eftersom Corey Peters og Jordan Phillips begge er dømt ude med skader. Det lysner dog for holdets bagerste geledder, der – for anden uge i træk – ser ud til at være tilbage for fuld styrke. 

Holde øje med…

Kan Seahawks beskytte Russell Wilson?

Som nævnt indledningsvist kan vi se frem til at opleve to dynamiske angreb, som er i stand til at sætte point på tavlen. Seattle Seahawks står noteret for flest point pr. kamp i 2020 (32,2), mens Arizona Cardinals har scoret syvende flest (29,6). Det kan lyde banalt, men statistikken vidner om, at hver eneste angrebsserie kommer til at tælle, hvis holdene skal holde trit med hinanden.

I seneste spillerunde led Seahawks’ angreb under, at Ethan Pocic sad ude med en hjernerystelse, mens reserven Kyle Fuller blev overrumplet fra start. Det bidrog til, at Wilson tog seks sacks og blev ramt 12 gange (QB hits, red.), hvortil angrebet aldrig fandt ind i en rytme. Tyler Lockett og DK Metcalf blev begrænset til 94 samlede yards, mens Seahawks kun scorede 16 point.

Bevares, Arizona Cardinals har selv skadeskvaler på den defensive linje og det kommer til at hjælpe Seahawks’ offensive linje, at de ikke skal møde Aaron Donald igen. Men det er altafgørende, at Seahawks formår at passe bedre på Russell Wilson, hvis de skal følge med Kyler Murray og co. Læg dertil at Cardinals – trods Chandler Jones’ fravær – er lykkedes med at sætte modstandernes quarterbacks under pres i 2020 og i gennemsnit leverer 2,4 sacks pr. kamp, hvilket er tiende bedst i NFL.

Derfor skal I holde et vågent øje med Seahawks’ offensive linje – og særligt de indvendige positioner, hvor der forventes rotation som følge af diverse skader.

Hvilken receiver løber med overskrifterne?

Vi kan se frem til at opleve et par af ligaens absolut bedste receivere natten til fredag. Efter ni kampe har DeAndre Hopkins grebet 67 bolde for 861 yards og fire scoringer, hvilket bør give Bill O’Brien (flere) søvnløse nætter efter forårets frygtelige handel. Hopkins blev også dagens mand i skysovs, da han greb den kampafgørende scoring i sidste spillerunde mod Buffalo Bills.

På den anden side råder Seahawks over en forrygende duo med Tyler Lockett og DK Metcalf. Sidstnævnte har fået sit store gennembrud i NFL i år med 45 grebne bolde for 816 yards og otte touchdowns. Tyler Lockett har ligeledes spillet en flot sæson, hvor det foreløbige højdepunkt indtraf mod netop Arizona Cardinals i syvende spillerunde, da han greb 15 bolde for 200 yards og tre touchdowns!

Det bliver spændende at se, hvordan Seahawks’ receivere reagerer oven på sidste weekends skuffelse. Jalen Ramsey begrænsede DK Metcalf til sølle 28 yards, mens Tyler Lockett pådrog sig en mindre knæskade. Hvis de to ikke er fit for fight, så kommer DeAndre Hopkins til at stjæle overskrifterne igen.

Forudsigelse

Umiddelbart har vi endnu et offensivt festfyrværkeri i vente med to af forhåndsfavoritterne til MVP-titlen tørner sammen. Dertil er der meget, som taler for en Cardinals-sejr. Kyler Murray har gang i en historisk flot sæson med foreløbige 2.375 kastede yards, 604 løbede yards og 27 scoringer. Arizona Cardinals har også momentum efter sidste spillerunde. Forsvarets bagerste geledder er ved at være skadesfri, hvor Budda Baker har udviklet sig til en afgørende brik for forsvaret. Og så slog de også Seattle Seahawks i syvende spillerunde.

Vi må dog ikke underkende, at Seahawks har væsentlig mere rutine indenbords, samt at Pete Carroll og Russell Wilson har vundet adskillige sæsondefinerende kampe sammen. Derudover ved vi, at Jamal Adams er i stand til at levere et kampafgørende spil på ethvert tidspunkt. Det skal nok blive tæt, men jeg vælger at gå med det brandvarme mandskab fra Arizonas ørken.

Arizona Cardinals vinder torsdagskampen med 38-34 – og tager således sæsonens anden sejr over Seattle Seahawks.