Det er to hold, der trender i hver sin retning, når Washington tager imod Chicago torsdags aften i uge 5. Her er optakt til torsdagskampen mellem Commanders og Bears.

Washington Commanders og Chicago Bears kommer begge fra nederlag inden denne torsdagskamp. Men det er to hold i vidt forskellig forfatning, der går på banen, når de fleste af os danskere ligger og sover natten mellem torsdag og fredag.

Commanders har haft en sæsonstart, der er gået lidt op og ned, men de er 2-2 og kunne med lidt held – og risikovillighed – være 3-1. Nederlaget på 34-31 til Eagles i sidste uge vil gøre særligt ondt, fordi det skete i overtime mod en divisionsrival, og faktisk ville Commanders med sejren have lagt sig helt i spidsen af NFC East. Her får de dog muligheden for at lægge pres på divisionsrivalerne, hvis de kan slå Bears.

Netop Chicago Bears leder stadig efter sæsonens første sejr. Længe så det ellers ud til, at kampen mod Broncos i sidste uge skulle give det forløsende W på kontoen, men et stærkt comeback af Denver og samtidig nedsmeltning af både quarterback Justin Fields og head coach Matt Eberflus betyder, at Bears stadig er uden sejr, og at holdet må betragtes som det dårligste i NFL med en rekord på 0-4.

Justin Fields spillede ellers sin bedste kamp i karrieren med over 300 kasteyards og fire touchdowns. Det var første gang i karrieren, at Fields kom over dén grænse, men desværre stod han også for to turnovers, der i sidste ende blev afgørende. Head coach Matt Eberflus’ beslutning om at forsøge at konvertere en fjerde down i stedet for at bringe sig foran med et field goal blev også aldeles afgørende, og der skal nok snart en sejr på kontoen, hvis ikke Eberflus skal begynde at se sig om efter noget andet at lave.

Seneste nyt på skadesfronten

Begge hold er til dette opgør næsten skadesfri. Hos hjemmeholdet er kun runningback Chris Rodriguez Jr. tvivlsom med sygdom, men han er ikke vigtig for Commanders.

Hos Bears må man se bort fra wide receiver Chase Claypool, der virker til snart at være fortid på holdet, og det bliver ikke noget tab for Chicago. Værre er det til gengæld, at de må se bort fra safety Eddie Jackson mens også Jaylon Johnson er ude i bagkæden. For et forsvar, der har det rigtig svært, er det ikke godt at mangle de to.

Hold øje med…

Kan Justin Fields overkomme Washingtons pass rush?

Da uret ramte 00:00 efter første halvleg i sidste uge havde Justin Fields kun misset et enkelt kast – en ligegyldig hail mary på halvlegens sidste spil. Da der var spillet tre quarters havde Fields ramt på 23 af 24 kast med fire touchdowns til følge, og han havde skåret gennem Broncos-forsvaret som en varm kniv gennem smør. Alt dette uden at bruge sine ben, som ellers har været Fields’ største våben.

Men det hele endte i knuste hjerter med en fumble og en interception, og så må Bears-fans alligevel overveje, om Fields’ spil i 75% af kampen er nok til, at de tror på, han kan være svaret fremadrettet.

Mod Commanders får han en fremragende chance for at vise det, men det er også påkrævet, hvis Bears skal have en chance. Og spørgsmålet er så, hvordan han reagerer, når han står over for Washingtons frygtindgydende defensive linje med blandt andre Da’Ron Payne og Chase Young.

Er Sam Howell god eller dårlig?

Commanders har i år sat deres lid til den unge quarterback Sam Howell, og det har været med blandet succes. I spilleuge 1 havde han en passer rating på 77,6. I uge 2 var han helt oppe på 108,8. Uge 3 bød på sølle 41,5 inden han kom tilbage og ramte 98,6 i sidste spilleuge. Og spørgsmålet er så, om Howell fortsætter tendensen med skiftevis at spille en god og en dårlig kamp. I så fald vil det være gode nyheder for Bears, der skal forsøge at presse Howell til fejl på samme måde som Bills gjorde det i spilleuge 3. Desværre for Bears tror jeg ikke, at de har kvaliteten til det – og selv hvis de har er det ingen garanti for sejr.

Forudsigelse

Det er en af de mindre spændende torsdagskampe, der er lagt op til her. Bears ligner absolut et af de dårligste hold i NFL, og Commanders lander nok et sted i midterfeltet. Men der er alligevel meget på spil for begge mandskaber, hvor hjemmeholdet forsøger at holde trit i en svær division, mens Bears og nok især head coach Matt Eberflus kæmper for at beholde sit job.

For mig at se, så ligger denne kamp lige til højrebenet for Commanders. De er på hjemmebane, og de har en så frygtindgydende defensiv linje, at det er svært at se, at Bears kommer til at score mange point. De blev også hjulpet i sidste uge af at spille mod et svagt Broncos-forsvar. Hvis Commanders kan presse Fields, så vil han lave fejl, og så behøver Sam Howell ikke at ramme sit topniveau for at sikre sig hold en sejr.

Washington Commanders lever op til favoritværdigheden og vinder sikkert 21-13.