Russell Wilson er klar til kamp i Seattle som sædvanligt, men i år er det i en orange uniform. Stemningen bliver elektrisk i sæsonens første mandagskamp, når Seahawks og deres berygtede 12. mand tager imod Broncos og deres nye helt Russell Wilson.

Det er nye tider i det nordvestlige hjørne af USA. Seahawks har mistet de to største profiler på holdet. Bobby Wagner og Russell Wilson er ikke længere at finde i Seattle, og dermed er forventningerne om succes i 2022 for alvor nedjusteret. For at gnide lidt ekstra salt i såret, så får Seattle lov at se den nye virkelighed helt tæt på allerede i første spillerunde, når deres tidligere stjernequarterback, Russell Wilson, kommer tilbage iført en Broncos uniform. Geno Smith er den nye mand under center i Seattle. Det er første gang siden starten af karrieren i Jets, at Smith får chancen for at bevise sig som starter fra første spillerunde i en sæson. Et af de helt store spørgsmål i Seattle er, om Geno Smith har hvad der skal til. En lille sjov statistik er, at Smith aldrig har tabt en åbningskamp i sin NFL-karriere indtil videre (2-0), hvis han kan fortsætte den statistik mod Denver, kan han hurtigt opbygge noget tillid i Seattle.

Nye tider er det også i Denver, hvor Broncos foruden Russell Wilson også har fået ny cheftræner i Nathaniel Hackett. Broncos har desperat ledt efter en quarterback siden Petyon Manning trak sig tilbage efter Super Bowl triumfen i 2016-sæsonen. Nu har de hentet Russell Wilson, og det bliver yderst spændende at se, hvilket angreb den tidligere offensive koordinator fra Packers, Nathaniel Hackett, har skruet sammen. Hackett var offensiv koordinator for Packers fra 2019-2021, hvilket må siges at være sæsoner, hvor Aaron Rodgers har været uhyre skarp med to MVP-titler på tre år. Allerede i denne uge får vi en forsmag på, om Hackett også kan få Russell Wilson op på MVP-niveau. Dernæst er der vel heller ikke et tidspunkt i sæsonen, hvor Wilson ønsker at spille på højere niveau end i netop dette mandagsopgør mod sin tidligere klub Seattle Seahawks.

Seneste nyt på skadesfronten

Broncos må måske undvære et par startere i opgøret mod Seahawks. Deres ene ILB, Josey Jewell, ser ikke ud til at blive klar, hvilket kan betyde at Alex Singleton får starterrollen. Desværre for Broncos er der også mere markante spillere, der er tvivlsomme til opgøret, bl.a. Randy Gregory og højre tackle Billy Turner. En af de mere interessante ting at følge med i for Broncos i år er pass rush duoen Gregory og Chubb, men hvis Gregory ikke er i stand til at spille, så må fansene vente lidt endnu med at se den konstellation.

Hjemmeholdet har ikke lige så meget at forholde sig til på skadesfronten som Broncos. Dog er det væsentligt at Seahawks long snapper Tyler Ott er ude med en skade, hvilket kan få en ofte overset betydning på special teams. Derudover er holdets rookie runningback Kenneth Walker III også skadet og forventes ikke at starte, hvilket betyder at Rashaad Penny er førstevalget. Her sidst på ugen er cornerback Artie Burns også blevet tilføjet til skadeslisten, hvilket er bekymrende da Seahawks på netop den position i forvejen er tyndt besat.

Hold øje med…

DK Metcalf og Tyler Lockett mod Broncos’ cornerbacks

Patrick Surtain havde et rigtigt stærkt første år i NFL, hvor han lavede 58 tacklinger, fire interceptions og ét touchdown. Dermed har Surtain allerede etableret sig som en af de bedste forsvarsspillere mod kastet. Den talentfulde Broncos cornerback tillod ikke rigtigt nogen store spil i 2021, men allerede i denne spillerunde kommer han på en svær opgave, når han står overfor et par af ligaens bedste dybe våben i DK Metcalf og Tyler Lockett. Siden Metcalf kom ind i ligaen i 2019 har han grebet seks bolde på over 50 yards, hvilket er fjerde flest i ligaen. Derudover har han også grebet hele 11 toucdowns på over 20 yards, hvilket er næst flest i ligaen siden 2019. Metcalf overfor Surtain bliver derfor helt sikkert en seværdig duel.

Udover Metcalf har Seahawks også Tyler Lockett, der skal dækkes op af Ronald Darby, hvis Surtain konsekvent følger Metcalf. Ligesom Metcalf har Lockett også været en af ligaens bedste dybe våben i en årrække. Han er utroligt god til at løbe sine ruter, og får ofte sin direkte modstander til at blive rundtosset med diverse kropsfinter. Ronald Darby har tidligere i karrieren haft en stor svaghed når det gælder opdækning af de såkaldte ”double moves”, hvor en receiver lader som om han stopper op for så at løbe videre. Med to store receiver trusler som Metcalf og Lockett, så har Broncos bagkæden for alvor en udfordrende opgave foran sig. Dog er spørgsmålet så, om Seahawks quarterback Geno Smith er i stand til at levere de dybe bolde, hvis en af de to stjernereceivere skulle løbe sig fri af opdækningen.


Broncos løbespil mod Seattle forsvaret uden Bobby Wagner

Seahawks har fået ny defensiv koordinator i Clint Hurtt, der tager over efter fire sæsonener med Ken Norton Jr. i spidsen for enheden. Men den mest markante ændring for Seattle forsvaret er uden tvivl tabet af den ubestridte leder på enheden siden 2012: Bobby Wagner. Arvtageren for Wagner hedder Jordyn Brooks, der spillede ganske godt i 2021. Det bliver spændende at se, hvor god han er uden Wagner ved sin side.

Løbespillet hos Broncos bliver også meget interessant at følge gennem sæsonen. Denver råder over både den talentfulde andenårsspiller Javonte Williams, og veteranen Melvin Gordon. Det bliver interessant at se, hvordan de kommer til at komplementere hinanden i denne sæson, men forventningen er, at Williams vil være den primære runningback. Hvis Broncos kan finde melodien i løbespillet, så kan de blive et utroligt svært angreb at stoppe, da det åbner for play-action, hvor Russell Wilson er en af ligaens bedste quarterbacks.

Seahawks havde et stærkt løbeforsvar i 2021. Men en stor del af det løbeforsvar var Bobby Wagner, og tabet af både ham og Carlos Dunlap kan gøre Seahawks sårbare mod løbet. Dog ligner den defensive linje en meget undervurderet gruppe, der kan gå hen og overraske stort med spillere som: Shelby Harris, Poona Ford, Al Woods, og Darrell Taylor. Derudover er Jamaal Adams også tilbage fra sin skade, og han bør være sulten efter at bevise, at han er den kæmpe pris værd som Seahawks måtte betale for ham. Seahawks har en hel del talent på forsvaret, og skal holdet have succes i denne sæson, afhænger meget nok af, hvor godt forsvaret kan blive. Derfor vil denne duel mellem Broncos løbespil og Seahawks forsvar, nu uden Bobby Wagner, kunne give os nogle interessante svar.

Gul Kluds forudsigelse

Der bliver uden tvivl en helt igennem fantastisk stemning på Lumen Field mandag aften. For det første er en sæsonpremiere altid nervepirrende, og så giver Wilsons gensyn med Seattle lige en ekstra dimension til dette brag. Kan vi overhovedet forvente os noget af Seahawks i år? Er Broncos klar til at hamle op med resten af AFC West? Der er et hav af ting vi venter i spænding med at få svar på. Der er mange interessante dueller at holde øje med i dette opgør, dog tror jeg at forskellen i kvalitet på quarterback positionen bliver udslagsgivende. Derfor tror jeg, at Russell Wilson og Broncos trækker sig sejrrigt ud af sæsonens første mandagskamp.

Der er ingen tvivl om, at Seahawks vil give alt for at slå Wilson, specielt fordi de har deres 12. mand i ryggen. Derfor forventer jeg også et tæt og måske knapt så skønt opgør, men dog alligevel med Broncos som endelig vinder.

Denver Broncos vinder 24-17

Husk du kan gense nattens kamp på 40 minutter tirsdag morgen med NFL Gamepass.