I uge to af 2023-sæsonen har vi hele to mandagskampe at glæde os til. I denne artikel kigger vi nærmere på NFC South opgøret mellem Carolina Panthers og New Orleans Saints.

New Orleans Saints kom godt fra start med en hjemmesejr i sidste uge mod Titans, hvorimod Panthers og førstevalget i draften, Bryce Young, havde det noget sværere i deres sæsonåbner, der blev til et nederlag til Falcons.

New Orleans Saints så virkeligt stærke ud på forsvaret i første kamp, hvor de lavede hele tre interceptions og tre sacks. Angrebet så også ganske fornuftigt ud med Derek Carr som quarterback, der kastede for lige over 300 yards og et touchdown. Især ser receivergruppen hos New Orleans god ud med trioen Chris Olave, Michael Thomas og Rashid Shaheed.

Dog var der ikke helt ligeså meget positivt Panthers kunne tage med fra deres kamp mod Falcons, hvor Bryce Young kun kastede for 146 yards og lavede to interceptions. Dog kan Panthers måske finde noget succes på den defensive linje i opgøret mod Saints, hvor New Orleans tillod fire sacks mod Titans. Den svaghed kan Brian Burns måske udnytte, der selv havde 1.5 sack imod Falcons.

Seneste nyt på skadesfronten

Værterne fra Carolina har kun listet receiveren DJ Chark som tvivlsom til opgøret, dog er Panthers uden holdets bedste cornerback Jaycee Horn, der pådrog sig en skade baglåret i sidste uge. Gæsterne fra New Orleans har heller ikke en stor skadesliste, hvor kun safety JT Gray og runningback Kendre Miller er listet som tvivlsomme. Saints er stadig uden Alvin Kamara, der stadig sidder ude pga en karantæne, hvilket vil sige at Saints blot har Jamaal Williams og Kirk Merritt tilbage på holdkortet på runningback, hvis ikke Miller kan spille.

Hold øje med…

Bryce Young mod Saints DC Joe Woods

Bryce Young havde det svært i sin NFL debut mod Falcons. Han kastede kun for 146 yards og to gange blev han interceptet af Jessie Bates, hvor han blev fuldstændig læst af den dygtige safety. Det viste, at Young er nødt til at maskere sine kast lidt mere, hvis han vil undgå en lignende præstation mod et af de bedre forsvar i ligaen i Saints. Saints har også et meget opportunistisk forsvar, og lavede hele tre interceptions i sidste uge mod Titans, så Bryce Young er for alvor nødt til at passe på bolden i denne uge. New Orleans’ defensive koordinator Joe Woods kommer helt sikkert til at kaste en masse forvirrende looks imod Young, for at se hvad rookien kan håndtere. Bryce Young er nødt til at have en lidt mere sikker kamp i denne uge, hvis Panthers skal have en chance for at vinde over Saints.

Chris Olave mod Donte Jackson

Desværre for Panthers er de igen uden Jaycee Horn, der simpelthen render ind i skader alt for tit. Det betyder også, at vi nok får Donte Jackson at se meget af kampen overfor Saints’ receiverstjerne Chris Olave. Olave havde en stærk start på sæsonen i sidste uge, hvor han greb otte bolde for 112 yards. Det bliver uden tvivl en hård opgave for Panthers forsvaret at holde Saints’ kastespil i skak, da de også har så mange våben at gå til med både veteranen Michael Thomas og andenårsspilleren Rashid Shaheed. I sidste sæson lavede Olave over 200 yards i de to kampe mod Panthers, hvis Panthers skal øge deres chancer for at vinde dette opgør, så er Donte Jackson og resten af forsvaret nødt til at steppe op og lukke Olave bedre ned.

Forudsigelse

i 2022 sæsonen vandt hjemmeholdet i begge opgør mellem de to divisionsrivaler. Dog ser jeg ikke det scenarie gentage sig i år. Saints’ forsvar bliver for stor en mundfuld for Bryce Young og Co., der også havde det svært i første spilleuge mod Falcons, hvor Panthers kun fik scoret ti point. På den anden side af bolden har Saints også umiddelbart fordelen med veteranen Derek Carr, der spillede ganske fornuftigt i uge et. Han har også en meget dynamisk receivergruppe at kaste til, hvor Chris Olave sagtens kan blive et problem for Panthers, specielt nu, hvor holdets bedste cornerback Jaycee Horn er ude med skade. Saints er klare favoritter, og bør rejse fra Chalotte med en sejr i bagagen.

Saints vinder 28-13